Blogarchívum

2012. június 2., szombat

Hír Tv - Rendőri korrupció: újabb rendőröket gyanúsítottak meg?

http://m.mno.hu/ahirtvhirei/rendori-korrupcio-ujabb-gyanusitottak-vannak-1080623

BL Hír TV 2012. június 02., szombat 21:02
Két főtiszt a rendőri korrupciós-ügy újabb gyanúsítottja – értesült a Hír TV. Úgy tudják: a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályán dolgoznak. Ezt az osztályt vezeti Hopka Lajos, aki mellett pénteken őrizetbe vették Kalmár Tamást, a BRFK Közrendvédelmi Osztályának vezetőjét is.

Az új gyanúsítottakkal együtt már 6 ember ellen folyik eljárás, közülük négy rendőr. A bíróság vasárnap délelőtt dönt előzetes letartóztatásukról.

A két civilt a Hajógyári szigeten vették őrizetbe, csütörtökön este. Egyikük a Magyar Nemzet értesülése szerint a sziget szórakozóhelyeinek tulajdonosa, az alvilágból ismert V. László. Nála házkutatást is tartottak, ahol majdnem 400 millió forint készpénzt találtak a terrorelhárítók. A gyanú szerint ő vesztegetett meg két vezető beosztású rendőrt.

A gyanúsítottakat pénteken majdnem 10 órán át hallgatták ki. Az újságírók szinte egész nap a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt álltak, hiába. Az ügyészség csak annyit közölt: két rendőrt és két civilt vettek őrizetbe, korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Egyikükről úgy tudni: a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője, aki 3 éve még túsztárgyalóként rábeszélte a Nagy Lajos Király úti bankrablót, hogy adja fel magát.


Csütörtökön azonban a BRFK épületéből őt vitték el bilincsben a TEK munkatársai. A korrupcióval gyanúsított másik rendőr, egybehangzó sajtóhírek szerint, Hopka Lajos a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetője volt.
A lányfuttatással és kábítószer kereskedelemmel is összefüggésbe hozott vállalkozó a Magyar Nemzet szerint azért fizette le a rendőri vezetőket, hogy ne avatkozzanak az ügyleteibe. Az ügyről a hatóságok és a védőügyvédek is hallgatnak.

Az ügyben teljes hírzárlatot rendeltek el. A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség sem akart nyilatkozni. Az őrizetbe vett rendőrök előzetes letartóztatásáról vasárnap estig döntenie kell a bíróságnak.

A rendőrség nem erősítette meg a Hvg.hu információját sem, hogy az ügyben újabb embereket gyanúsítottak meg. Egyelőre az sem tudható biztosan, hogy az eljárás összefügg-e a BRFK-n két hete indított fegyelmi vizsgálattal. Akkor szintén két rendőri vezető keveredett gyanúba – állítólag számla nélkül nyújtottak különböző szolgálatokat, az ügyleteket pedig utólag lepapírozták.

Az ő helyükre és Kalmár Tamás helyére szombaton új vezetőket nevezett ki az országos rendőrfőkapitány.
 - Török Zoltán lett a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese,
 - Pallagi Imre a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője,
 - Kuczik János Zoltán pedig a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.

3 megjegyzés :

  1. Miért is nem csodálkozom ezen.........

    VálaszTörlés
  2. Azért nem csodálkozunk---én sem !----mert szinte megszokottá vált ez a " műsor".
    Csak az idegesít, hogy Örbán úr és az ezért felelős szervek hallgatnak, sem látványos, értelmi eredményt nem mutatnak fel. És az a sok egyébb korrupt, rabló , senkiházi is csak röhög a markába, akiket eddig mind gyanúsitgattak.A főkolompos még ott ül a Parlamentbe....
    Sajnálattal, szinte félve nézünk a jövőbe, hogy a miniszterelnök úr hogy veszíti el eddigi hiveit. Már az is tetemes, akiket csak én ismerek.
    Mivel tudják így sakkban tartani?

    VálaszTörlés
  3. Azt remélem, hogy az igazi ok a "dobbal nem lehet verebet fogni" elv. Nem lehet mindent előre kidumálni.
    Másrészt korántsem teljhatalmú diktátor, és időnként tudtára is adják, mint pl. ahogy másodfokon csökkentette a bíróság Mariam Cosma gyilkosainak a bűntetését.
    Ma meg 40 és 30 évet kaptak a csepeli iskola igazgatójának a gyilkosai. Na, de majd jön a "bíró bácsi" másodfokon, és elnegyedeli.... vagy tizedeli... Csak hogy bizonyítsa a kormánynak, hogy ő aztán nem úgy táncol, ahogy a kormány fütyül neki.

    VálaszTörlés