Blogarchívum

2012. június 18., hétfő

Hatályonkívül.hu - Elrettentő példa lesz a Szántai-ügy

http://www.hatalyonkivul.hu/elrettento-pelda-lesz-a-szantai-ugy

Érthetetlennek, megmagyarázhatatlannak, elfogadhatatlannak nevezte Polt Péter legfőbb ügyész annak a belső vizsgálatnak az eredményét, amit Szántai Attila panziótulajdonos ügyében rendelt el, miután a Fővárosi Ítélőtábla felmentette a férfit a több emberen elkövetett emberölés vádja alól. Szántai Attila a Magyar Nemzetnek kifejtette, a legfőbb ügyész levelét is csatolja majd milliárdos kártérítési igénye mellé – számolt be az mno.hu.

(forrás: nol.hu)

Felháborítónak tartja Szántai Attila, hogy nem lehet fegyelmi eljárást indítani elévülés okán az ellen az ügyész ellen, aki a leginkább felelőssé tehető azért, hogy hat év kilenc hónapot ártatlanul kellett börtönben ülnie. Mint azt korábban az MNO is megírta, a sashalmi panziótulajdonost 2003-ban azért ítélték tizenhárom év fegyházbüntetésre, mert önvédelemből rálőtt a fekete sereg nevű bűnszervezetnek a panziójába betörő két tagjára. A Fővárosi Ítélőtábla Szántai Attilát felülvizsgálati eljárásában idén márciusban mondta ki a felmentést a több emberen elkövetett emberölés vádja alól.

- Az én életemet kettétörték, a családomat nyomorba döntötték,  és aki felelőssé tehető mindezekért, továbbra is a helyén maradhat. Ez felháborító! – mondta Szántai Attila. Polt Péter legfőbb ügyész az ítélet kihirdetése után belő vizsgálatot rendelt el, s érthetetlennek, megmagyarázhatatlannak és elfogadhatatlannak értékelte a Szántai-ügyben történteket. A belső vizsgálat során kiderült, hogy az ügyben az „eredendő bűn” az lehetett, hogy az ügyészség hagyta, hogy a rendőrség külön eljárásban vizsgálja a Szántai Attila sérelmére elkövetett zsarolásokat és egyéb cselekményeket, illetve az ezt követően a panziótulajdonos által leadott lövéseket. A legfőbb ügyész leszögezte azt is, utasította a Legfőbb Ügyészség illetékes főosztályvezetőjét, hogy körlevélben tiltsa meg hasonló esetekben az eljárások elkülönítését. A Szántai-ügy ezentúl elrettentő példa lesz az ügyészségi szakmai tanfolyamokon – írta a hírportál.

(mno.hu)



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése