Blogarchívum

2012. május 13., vasárnap

Doktorelvtársak...

Link
http://anyusch.multiply.com/journal/item/6667/6667

Kivonat:
"...Török Zsoltról kiderült, hogy az Országgyűlés honlapján közzétett önéletrajzában főiskolai végzettség szerepel. A valóságban azonban az MSZP-s szóvivő legmagasabb iskolai végzettsége egy szakközépiskolában szerzett számítástechnikai folyamatszervezői képestés. Diplomája nincs.

A képviselő azzal védekezett, hogy az önéletrajzát valaki elronthatta... Azóta az Országgyűlés honlapján szereplő adatokat kijavították. Természetesen azzal, hogy Török Zsoltnak nincs főiskolája, még önmagában nem lenne gond. Nem ő az egyetlen a szocialisták háza táján, aki érettségivel is sokra vitte. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője nem titkolta, hogy nincs diplomája. Nem is volt miért titkolnia, hiszen korábban Gál J. Zoltán kormányszóvivő, sőt államtitkár lehetett felsőfokú végzettség nélkül.
A tudományok doktora címet viseli viszont dr. Tóth József, Angyalföld szocialista polgármestere, aki 2002 és 2010 között az MSZP frakcióvezető-helyettese és 1994 óta folyamatosan a főváros XIII. kerületének polgármestere. Az Országgyűlés honlapja szerint a képviselő legmagasabb iskolai végzettsége egyetem. Ehhez képest a felsorolt felsőoktatási intézmények közül, ahova járt, csak főiskolák és egy felnőttképző akadémia szerepel...
(...)
Dr. Tóth József egyébként egyetlen lábjegyzetet sem tüntetett fel doktori dolgozatában és az sem derül ki a felsorolt forrásokból, hogy miből hol idéz a szerző, írta a Magyar Hírlap ...
(...)
Dr. Baja Ferenc MSZP-s országgyűlési képviselő a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán népművelő szakon végzett 1982-ben. Röpke két évre rá, 1984-ben ledoktorált. Ő sem adta alább, nem kisdoktorit, hanem a tudományok doktora címet szerezte meg! Dr. Szekeres Imre 1974-ben vegyipari rendszermérnökként végzett a Veszprémi Vegyipari Egyetemen. Önéletrajza szerint vegyészből három év alatt doktorrá avanzsált. Három évig kutatott és tanított az egyetem kibernetikai intézetében, majd 1977-ben a mesterséges intelligenciák kifejlesztése témakörében egyetemi doktori címre tett szert.
Dr. Veres János 1981-ben végzett a Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Karán, általános agrármérnök szakon. 1985-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Ipari Karán mérnökszakközgazdász képesítést szerzett. És még ugyanebben az évben le is doktorált! Az Országgyűlés honlapja szerint ugyanis dr. Veres János 1985-ben egyetemi doktori címet szerzett. Ne feledkezzünk el a méltán népszerű dr. Bokros Lajosról sem, mivel az ő neve is szóba került, miután a panamai egyetem azt állította, hogy Bokros Lajos nevű hallgatójuk nem volt. Később helyesbítettek: Senor Bokrosnak nem kellett vizsgáznia, mivel vendéghallgató volt... Dr. Bokros Lajos panamai disszertációjának valódiságát az MDF romjain létrejött JESZ párt vonta kétségbe.(...)
Mert mindenki tudja, hogy a király meztelen, doktor elvtársak százai, talán ezrei bitorolják a tudományos címet. Ehhez képest máig egyetlen emberben volt becsület, hogy plágiumgyanúba keveredvén lemondjon magas hivataláról... Miközben tehát Pálinkás József szerint sem ok, sem kapacitás nincs az egyetemi doktori címek teljes felülvizsgálatára...


Mert nincs kétféle erkölcs, nincs kétféle mérce.

Igazság csak egyféle van.



3 megjegyzés :

  1. "Miközben tehát Pálinkás József szerint sem ok, sem kapacitás nincs az egyetemi doktori címek teljes felülvizsgálatára..." Tudjuk,értjük.

    VálaszTörlés
  2. Név nélkül, hely megnevezése nélkül: de teljesen normális, bevett gyakorlat volt akár az Ecserin, akár nem csak ott, a középiskolai, főiskolai végzettséget igazoló papírk megszerzése - pénzért. Az akkori tanügyi nyílvántartási rendszer (jellemzően 2004 előtt) valljuk be, lehetővé is tette a visszaélést. Amikor egyes szakmai végzettségek, üzletvezető papírok mellé követelményként állították az érettségit, fel is lendült kissé ez a piac.
    Én nem tudom, most mi a bajotok akkor a politikusokkal? (ha jól tudom, még a köztársasági elnök iskolai végzettségére sincs még az Alaptörvényben sem, előírt minimum követelmény) :D
    Amúgy szorzót jelent a közalkalmazotti bérben a tudományos fokozat?

    VálaszTörlés
  3. Persze, tényleg be lehetett szerezni a piacon is, akár kilós áron... Csak akkor nem kellett volna megtámadni Schmitt Pált. Mert ugye, "ha már lúd..." vagy "kicsi a rakás..."

    VálaszTörlés