Blogarchívum

2012. április 6., péntek

MNO: Árverseny jöhet a mobilpiacon

http://mno.hu/ahirtvhirei/arverseny-johet-a-mobilpiacon-1066567#

2012. április 06., péntek 08:53
Árversenyt indíthat a mobilpiacon a negyedik szolgáltatóként belépő állami cég – nyilatkozta a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának az MFB Invest vezérigazgatója.

Ormándi Sándor úgy látja: a Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek és az MFB Invest tulajdonában lévő cég nyereséges, megtérülő vállalkozásként működhet. Az OECD felmérése szerint egyébként Magyarországon kiugróan magasak a mobiltelefon-tarifák. Az árkülönbséget szerintük főként az SMS-forgalmazás drágasága okozza.

„A három jelenlegi piaci szolgáltató által elért piaci pozíció és az a verseny, valamint árszint, ami ma jellemző, egy negyedik belépővel letörhető. Másrészt úgy gondoltuk, hogy a negyedik belépő ennek a frekvenciatartománynak a megszerzésével kedvező pillanatban belépve egy olyan piaci pozíciót tud ellátni, ami alkalmas arra, hogy nyereséges, megtérülő, gazdaságos üzleti vállalkozásként működjön” – fogalmazott Ormándi Sándor.

Ismert, az NMHH január 31-én hirdetett eredményt, amely szerint a nyertes konzorcium új szolgáltatóként léphet az eddig háromszereplős mobilpiacra. Az árveréssel és a döntéssel kapcsolatban mindhárom, már a piacon lévő mobilszolgáltató, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is fellebbezett, a versenyhivatal azonban zöld utat adott az MPVI Mobil Zrt. megalakításának.

Az állami mobilszolgáltatóról bővebben a Bruttóban 18 óra 15 perctől.



2 megjegyzés :

  1. Én kb bruttó 12 Ft/perc-ért telózok, a DPI (?) -sek kb 15-18 forcsi.
    Ennél fog tudni jobbat az új?

    VálaszTörlés
  2. Ennél nem, szerintem. De a feltöltőkártyás eset más, mert ott 50-70 Forint is tud lenni egy perc, és egy SMS 50, egy MMS 150. Annyit nem ér meg. Akkor inkább "izéljenek egyedül". :D

    VálaszTörlés