Blogarchívum

2012. március 13., kedd

ÚJ SZÍNHÁZ - HÉTFŐI ZENEI ESTÉK A BUBIK ISTVÁN SZÍNPADON


Bubik István Stúdiószínpad

Az Új Színház stúdiószínpadán hétfőnként pódiumot kívánunk biztosítani olyan zenei produkciók számára, amelyek a médiumokból különböző okokból kiszorulnak, mégis korunk minőségi művészeti megnyilvánulásai. Műfaji megkötöttség nélkül helyet kapnak itt alkotók és előadók a könnyűzene (rock, jazz, blues stb.), a komolyzene (kamaradarabok, kórusművek) és a népzene világából.
Ezt egyfajta kulturális missziónak tekintjük, hiszen a könnyen emészthető aktuális trenddel szemben befogadjuk azokat az előadásokat, amelyek éppen értékállóságuknál, tartalmuknál fogva kényszerülnek perifériára.
S bár a zenei stílusok formanyelvei kétségtelenül nemzetköziek, hiszünk abban, hogy létezik egy sajátosan magyar kifejezőerő, felkészültség és témaválasztás, amely nem titkolt küldetéstudattal kíván az egyetemes magyar kultúra őrzője és folytatója lenni.

(Bővebb információ a címekre kattintva érhető el.)


8 megjegyzés :

  1. Csak oda kerülhet árnyék, ahol fény van. :-S

    VálaszTörlés
  2. Thálea kertjének virulásáért elég-e a nemzeti lelkesedés? Vagy a piacosított kultúra farkastörvényei fognak-e uralkodni? Kin múlik ez? Rajtunk, közönségen, jegyvásárlókon.
    Azt mondják, ellenszélben nehéz a pipilés... itt meg van ellenszél, ellendrukker, ellenérdekelt bőven. Én drukkolok Döriéknek. De elég az?

    VálaszTörlés
  3. Akkor nem pisilni kell, hanem vitorlázni. Ahogy szoktak: cikk-cakkban. :-)

    VálaszTörlés
  4. amig a passzátszél, amit itt fújnak és hintik vele a homokot a szemünkbe, (jordán)pozitív-diszkriminációt élvez, az is

    VálaszTörlés
  5. látod? Hiányzik innen az a fészbukos alapfunkció, hogy : "lájk"!
    (de a másik versre is vonatkozik: "Szeretném, ha szeretnének")

    VálaszTörlés
  6. Itt annyival komplikáltabb a dolog, hogy egy "köszi"-t odaböknek esetleg. :-)

    VálaszTörlés
  7. egy "köszi" az már komoly kommunikáció, azt nem lehet csak úgy félvállról :)

    VálaszTörlés