Blogarchívum

2012. február 1., szerda

Erdély.ma: Kirúgatná az IMF főtárgyalóját Corina Cretu

http://erdely.ma/gazdasag.php?id=109618&cim=kirugatna_az_imf_fotargyalojat_corina_cretu

Nyílt levélben követeli az IMF román delegációvezetőjének visszahívását az ellenzéki Szociáldemokrata Párt alelnöke, az Európai Parlament képviselője, Corina Cretu.

Hatalmas felháborodást váltott ki Romániában amikor kiderült, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) országban tartózkodó delegációjának vezetője, Jeffrey Franks a hét végén kormányhivatalnokokkal drága éttermekben mulatozott. 
Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt alelnöke Corina Cretu nyílt levélben fordult Christine Lagarde-hoz az IMF vezérigazgatójához azt követelve, hogy azonnal hívják vissza a szakembert a küldöttség éléről.

Az európarlamenti képviselő elfogadhatatlannak tartja, hogy mint fogalmazott: miközben Romániában halálra fagynak vagy éhen halnak emberek, a városokban több százan tüntetnek a megszorítások és az alacsony bérek miatt, az IMF képviselője luxus körülmények között az adófizetők pénzén szórakozik. Cretu szerint a már korábban is hatalompárti Franks arrogáns tettével hiteltelenné vált a románok szemében, ezért arra kéri az IMF vezetőségét, hogy új szakembert küldjenek Bukarestbe.

A román sajtóban megjelent hírek szerint Jefrey Franks a Bukarest közeli hegyekben, a busteni turisztikai központban töltötte a hétvégét. A román köztelevízióban arról is megjelent egy amatőr felvétel, amint Franks egy vendéglőben Románia nemzeti körtáncát a Horát táncolja. Az IMF tárgyalóküldöttsége Franks vezetésével január 18-án érkezett Bukarestbe, hogy a tavaly márciusban kötött összesen 3,5 milliárd eurós elővigyázatossági hitelszerződés feltételeinek teljesítését vizsgálja.

napi.hu 

8 megjegyzés :

  1. " Az IMF tárgyalóküldöttsége Franks vezetésével január 18-án érkezett Bukarestbe, hogy a tavaly márciusban kötött összesen 3,5 milliárd eurós elővigyázatossági hitelszerződés feltételeinek teljesítését vizsgálja. "

    Micsoda különbség, a románok csak 3,5 milliárd euró kölcsönt vettek fel, miközben mi 2008-ban 25 milliárdot, most meg 15-20 milliárdot.

    VálaszTörlés
  2. Valamint kirugatják a duhajkodó küldöttet.

    VálaszTörlés
  3. A lebukást elkerülendő, ezután majd máshol fog duhajkodni.

    VálaszTörlés
  4. Halász komám, igazán kerülöm a személyes megjegyzéseket, de egy másfél voltos elemben több a pozitív, mint a Te hozzászólásaidban. :-)

    VálaszTörlés
  5. Szerinted történik itt valami, ami jó az emberek többségének?
    Én úgy látom, hogy 1990 óta az emberek többségétől mindig csak elvesznek, egyre mohóbban, gátlástalanabbul, könyörtelenebbül. A szó már akkor hazug, amikor kimondják. És a remények ellenére, amitől a választások előtt többen féltek, a fidesz kormány is szépen beillik az 1990 óta kormányzó pártok közé.
    Hiányolod, hogy az én hozzászólásaimban nincs pozitív. Ez azonban nem igaz, mert te csak az egyre inkább kormánypártivá váló lapodon látod a tevékenységemet, miután te látványosan kerülöd a nemzeti radikálisok lapjait, az enyémet, pamcsiét stb. Talán ha te is elmennél másokhoz, nemcsak azt várod, hogy mások jöjjenek hozzád, akkor egy kissé árnyaltabban látnád a kormány intézkedéseit és az én tevékenységemet. És mégegy, ha észrevetted volna, én általában kerülöm, kivéve, ha rákényszerítenek, az ilyen jellegű beírásokat, mint amit te és mások még ennél durvábbakat használnak ("de egy másfél voltos elemben több a pozitív, mint a Te hozzászólásaidban").

    VálaszTörlés
  6. Mellesleg, amikor a nemzeti radikálisok egyfolytában szidták a ballib kormányzást, akkor ezt az "egyoldalúság"-ot egyetlen fidesz-es rajongó sem kifogásolta.

    VálaszTörlés
  7. Pamcsi? Nem jött elő az inboxban, nem kontaktom, és a Te bejegyzéseid is vajmi ritkán láthatók
    Lehetséges, hogy éppen a hozzászólásaid tolnak a Fidesz felé. Úgy tűnik számomra, többet írsz a rovásukra, mint amiről valóban tehetnek, és ez engem arra ösztönöz, hogy a védelmükre keljek. Magam sem gondoltam volna... Nincs az a megátalkodott fideszes, aki képes lett volna erre ösztönözni. Jó, hogy vagy nekem. :-)

    VálaszTörlés
  8. Ha az "Inbox"-odat úgy állítod be, hogy a "Friends of Friends"-et bepipálod, akkor láthatod a legtöbb feltöltést, így az enyémet, pamcsiét és másokét is.

    Úgy vélem, hogy egy 2/3-os többségben lévő pártot nem kell feltétlenül támogatni, megvédeni, arra van a klientatúrájuk, akik ezért a nekik járó baksist meg is kapják. Már csak azért sem, mert ekkora fölény mellett azt is megtehették volna, hogy valóban a többség érdekében politizálnak, nem pedig azok kárára. De akárhogy is manipulálják a választási törvényt, egy pártot nem a klientatúrája, hanem az átlagemberek helyeznek, tartanak hatalomban vagy akolbólintják ki őket onnan. Ennek megfontolására négy évük van az embereknek, ami elegendő is a döntés meghozatalához.

    VálaszTörlés