Blogarchívum

2012. február 28., kedd

A kislángi példa futótűzként terjedjen!

2011, február 1 - 14:25 barikad.hu

A Fejér megyei Kislángon a képviselő-testület, Brezsnyánszki Zoltán jobbikos képviselő javaslatát elfogadva, elidegeníthetetlen törzsvagyonná nyilvánította a település földjeit.

Mint ismeretes az önkormányzatok tulajdonát képező vagyontárgyak a vonatkozó törvényi előírások szerint forgalomképes, korlátozottan forgalomképes, valamint forgalomképtelen kategóriába sorolhatóak. Így például az utcákat, hogy csak egy kézenfekvő példát említsünk, kötelező forgalomképtelenné nyilvánítani.

Azzal kapcsolatban azonban, hogy az önkormányzati földvagyon miként van számon tartva, nincs törvényi rendelkezés. Ezért aztán - rendkívül sajnálatosan és saját polgárai számára is rossz példával elől járva - a képviselő-testületek forgalomképessé, tehát szabadon eladhatóvá teszik a települések által birtokolt földeket, alig várva a jobbára külföldi befektetőket, hogy legyen végre valaki, akinek eladhatják azokat.

A Jobbik tiltakozik ez ellen a gyakorlat ellen és több száz települési képviselője útján próbálja a helyi vagyonrendeleteket oly formán módosíttatni, hogy végre egyértelművé váljon: a magyar föld nem eladó. Ennek az első és valóban példaértékű esete a kislángi döntés.
Az önkormányzati gazdálkodás számtalan nehézségét, visszásságát ismerjük, de soha semmilyen módon, még áttételesen sem igazolhatjuk az olyan rendkívül felelőtlen településpolitikát, amely a költségvetési lyukakat vagyonfelélésből, a földek dobra veréséből próbálja betömködni.

Egyebekben:
1. A Szent Korona országában, annak eszmeiségére építve, még kérdésként sem merülhetne fel a magyar föld eladásának lehetősége. Szeretnénk erre nyomatékosan felhívni a magukat nemzeti elkötelezettségűnek valló képviselők figyelmét.
2. Továbbá, hogy "eu-konform" példákat is említsünk, van két ország, amelyben még saját állampolgárai sem lehetnek tényleges "tulajdonosai" az állam földjének - hiszen az nem eladó - Románia és Izrael...

Hegedűs Lorántné
országgyűlési képviselő
az Önkormányzati Kabinet vezetője

*** www.nemzetihirhalo.hu ********

1 megjegyzés :

  1. Vajon miért nem a kétharmados többséggel rendelkező kormánynak vagy a fidesz-es többségű megyéknek és önkormányzatoknak jut ez eszébe? Vajon miért szavazzák le folyamatosan a föld védelméről szóló Jobbik-os indítványokat? Lehet, hogy azért, mert minden más párt a Washington-Brüsszel-Berlin-Telaviv tengely valamely részéhez kapcsolódik?

    VálaszTörlés