Blogarchívum

2012. január 15., vasárnap

Rajong a magyar alkotmányért egy skót újság

Forrás:  http://www.origo.hu/itthon/20120115-rajong-a-magyar-alkotmanyert-egy-skot-ujsag-a-scotland-on.html

Az új magyar alkotmány üdítő kivétel "a huszonegyedik század erkölcsi sivatagában", "egy örökségét és önállóságát visszakövetelő, civilizált nemzet szellemi terméke" - veszi védelmébe a Scotland on Sunday című lap szerkesztőségi kommentárban az alaptörvényt. Szerinte Európának példát kellene vennie erről a teljesítményről ahelyett, hogy "a politikai passzivitás és az erkölcsi relativizmus levében pácolódik".

Amikor az EU, az ENSZ, a baloldali kommentátorok, Hillary Clinton és mások együttes támadást indítanak, az elég jól jelzi, hogy valaki, valahol különlegeset alkotott. Ez a helyzet a január elsején hatályba lépett magyar alkotmánnyal, amelyet az említettek kórusban ítélnek el - írja a Scotland on Sunday című lap. A jobboldali és unionista beállítottságú skót nemzeti lap, a The Scotsman vasárnapi kiadása szerint a nyugati nemzetek hosszú ideje nem álltak elő ilyen kulturális és intellektuális, morális és egészében véve is nagyszerű teljesítménnyel, mint a magyar alaptörvény.

"A huszonegyedik század erkölcsi sivatagában ijesztő lehet szembesülni a tradicionális értékek, a hazafiság és a szabadság ilyen drágakövével" - lelkesedik kommentárjában az újság, amely Brüsszelnek és Washingtonnak is ad egy jó tanácsot: tanulmányozzák egy kicsit a magyar történelmet, mielőtt felvállalnak egy ilyen "hiábavaló konfrontációt".

A Scotland on Sunday felidézi, hogy a kritikusok szerint a Magyar Köztársaság átnevezése Magyarországra arra utal, hogy veszélybe került a demokrácia. Ez az érv azonban nem állja meg a helyét, miután Magyarországot 1946. február elsején kiáltották ki köztársasággá a kommunisták. A magyar alkotmányosság hagyománya Szent István királyig visszavezethető, akinek koronája a szuverenitás legfőbb szimbóluma.


Habár a monarchiát nem vezették be újra Magyarországon, és nem történt meg a Habsburg-restauráció, Habsburg Ottó fia Magyarországon lakik - írja a lap, amely szerint a Habsburg-monarchia utáni idők tragikusak voltak a magyar nép számára: az 1920-as trianoni békeszerződéssel Woodrow Wilson "megrabolta" Magyarországot, amely elvesztette területe 71 százalékát, lakosai 66 százalékát és egyetlen tengeri kikötőjét.

A Scotland on Sunday több részt idéz az alaptörvény preambulumából, a Nemzeti Hitvallásból: "Alaptörvényünk jogrendünk alapja: szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között", és "valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet", és "elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét". Ezek a szavak magasan felette állnak az uniós egyezmények "szócséplésének", a kereszténység és a család szerepének emlegetése pedig "nyilvánvalóan szembemegy az EU frankfurti marxistáival".

A lap örül annak, hogy a magyar alaptörvény a fogantatás pillanatától védi az emberi életet, hogy a házasságot egy nő és egy férfi egyesüléseként írja le, hogy megemlíti a kommunizmus bűneinek elévülhetetlenségét. A kommentár védelmébe veszi a bírósági rendszer reformját és a jegybanktörvényt is. A magyar alkotmány egy új "kulturális és morális ébredés" jele, amely szemben áll a Brüsszel irányította integrációval és politikai korrektséggel. "Egy örökségét és önállóságát visszakövetelő, civilizált nemzet szellemi terméke", amelynek inkább inspiráló hatással kellene lennie Európa többi részére, amely "a politikai passzivitás és az erkölcsi relativizmus levében pácolódik". "Ahogy ez a nemes dokumentum leszögezi, múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra" - fejezi be a szerkesztőségi kommentárt a Scotland on Sunday.

24 megjegyzés :

  1. Ugye kérem szépen!
    Vannak ellenpéldák is nem csak a szenny szórás....
    Érdekes jelenség!:)Ilyen is létezik!

    VálaszTörlés
  2. Messziről jött idegen azt mond amit akar. Miért nem a Maldiv szk. köztárasaságát interjuvolják meg.

    VálaszTörlés
  3. Azért valahogy Skócia mégis csak jobban "képben van", neeem? Elvégre Anglia szomszédja.

    VálaszTörlés
  4. Ilyesmiről ritkábban tudósítanak, mert a pozitív hírek nem a ballib által kívánatos irányban formálnák a gondolkodásunkat.
    A győzelemhez el kell hitetni az ellenséggel, hogy már meg van verve.

    VálaszTörlés
  5. Ha van rajta sapka azért ha meg nincs azért......
    Leszokhatnál már erről picit Halászb...

    VálaszTörlés
  6. Te is azt a fidesz-esekre jellemző taktikát alkalmazod, hogy ha valaki más véleményen van, akkor nem a témában érvelsz, hanem személyében támadod. Ez a viselkedés a fajsúlyos ellenérvek hiányára utal.

    VálaszTörlés
  7. Fordítsuk meg a kérdést, te mit tudsz a skót belpolitikáról, politikusaikról ? Mert amennyit te tudsz a skót aktualitásokról, egy skót sem lehet jobban képben a magyarról.

    VálaszTörlés
  8. Te sem gondolod komolyan, hogy ha 100 rólunk szóló hírből 99 negatív, akkor azt az 1 pozitívat kellene teljes terjedelmében címoldalra tenni, a többiről pedig a 8. oldalon apróbetűs összefoglalót közölni. Tudom, hogy ez a fidesz média-elképzelése, de azért ekkor már egyáltalán nem beszélhetünk kiegyensúlyozott tájékoztatásról.

    VálaszTörlés
  9. pecás: "...ha 100 rólunk szóló hírből 99 negatív...", s az magyar nyelven követhetö, akkor a médiaegyensúly esetével van dolgunk, ugyebár.
    Mert 1 - a 99-hez...

    VálaszTörlés
  10. halaszb wrote:

    "... az 1 pozitívat kellene teljes terjedelmében címoldalra tenni, a többiről pedig a 8. oldalon apróbetűs összefoglalót közölni ..."

    Na ez az ami minden, csak nem kiegyensúlyozott tájékoztatás. Lásd a fenti példát: "Rajong a magyar alkotmányért egy skót".

    VálaszTörlés
  11. "Te is azt a fidesz-esekre jellemző taktikát alkalmazod, hogy ha valaki más véleményen van, akkor nem a témában érvelsz, hanem személyében támadod. Ez a viselkedés a fajsúlyos ellenérvek hiányára utal."

    Halászb!
    Tegyél meg nekem egy szivességet légyszíves.
    Linkelj már be ide, vagy akár PM-be nekem, olyan hozzászólásodat amelyik valaha is elismerően szólt,vagy dicsért egy kormánypártot, a munkájukat, vagy az erőfeszítéseket amit tettek egy bizonyos ügy érdekében!
    Nagyon nagy érdeklődéssel várom,ugyan is évek óta olvaslak de én szinte teljes bizonyossággal mondhatom nem láttam ilyet tőled soha!
    A kedvemért cáfolj már meg engem légyszíves.....

    Ja és még valami!Én én vagyok,nem jellemző rám semilyen fideszesekre "jellemző",a taktika szó pedig ismeretlen a számomra!Támadni pedig nem támadtam!Az teljes egészében rád jellemző!Ne legyél már ennyire mimóza lélek ha lehet...Az ellenérvelésről pedig annyit.Most ellenérvelhetsz, bizonyítsd be hogy nem csak köpködsz minden kormányt.Itt a tökéletes alkalom arra hogy bebizonyítsd te nem lépsz fel támadólag soha és nem kötözködsz oldalakon.... Várom a linkeket!

    VálaszTörlés
  12. Összetéveszted a választópolgár szerepét a párt rajongóéval. A választópolgár ugyanis a kormány munkáját rendszeresen mérlegre teszi és kritizálja. A rajongó pedig az, aki a nyilvánvaló tények ellenére is imádja pártját, isteníti intézkedéseit, a kritikusokat meg legszívesebben elhallgattatná. No én választópolgárnak tartom magam és úgy is viselkedek (te viszont szerintem rajongó vagy, legalábbis úgy viselkedsz), viszont akár tetszik neked, akár nem, én a továbbiakban is ilyen szeretnék maradni. Azt, hogy mit gondolok a rajongókról, minden bizonnyal volt már alkalmad megismerni.

    VálaszTörlés
  13. Mondom várom a linkeket!Ha nem sikerül,leégeted saját magadat.Ami már megtörtént párszor így is.
    Nem kérek a félrebeszélésből.Bizonyíts!Utána beszélhetünk!



    "Te is azt a fidesz-esekre jellemző taktikát alkalmazod, hogy ha valaki más véleményen van, akkor nem a témában érvelsz, hanem személyében támadod. Ez a viselkedés a fajsúlyos ellenérvek hiányára utal."

    Halászb!
    Tegyél meg nekem egy szivességet légyszíves.
    Linkelj már be ide, vagy akár PM-be nekem, olyan hozzászólásodat amelyik valaha is elismerően szólt,vagy dicsért egy kormánypártot, a munkájukat, vagy az erőfeszítéseket amit tettek egy bizonyos ügy érdekében!
    Nagyon nagy érdeklődéssel várom,ugyan is évek óta olvaslak de én szinte teljes bizonyossággal mondhatom nem láttam ilyet tőled soha!
    A kedvemért cáfolj már meg engem légyszíves.....

    Ja és még valami!Én én vagyok,nem jellemző rám semilyen fideszesekre "jellemző",a taktika szó pedig ismeretlen a számomra!Támadni pedig nem támadtam!Az teljes egészében rád jellemző!Ne legyél már ennyire mimóza lélek ha lehet...Az ellenérvelésről pedig annyit.Most ellenérvelhetsz, bizonyítsd be hogy nem csak köpködsz minden kormányt.Itt a tökéletes alkalom arra hogy bebizonyítsd te nem lépsz fel támadólag soha és nem kötözködsz oldalakon.... Várom a linkeket!"

    VálaszTörlés
  14. Ultimátumakkal nem foglalkozok.
    Egyébként is nekem nem kell semmit sem bizonyítanom, pláne nem egy elfogult fidesz rajongónak.

    VálaszTörlés
  15. Nyilvánosan lebőgtél újra.Csak az arc és a duma nagy Halászb:))
    Te kritizálsz embereket hogy ilyenek meg olyanok,közben meg az önismereted bőven hagy kívánnivalót maga után!
    Ezt ismét bebuktad...A szavak, mondatok megértése nem éppen számít az erősségeid közé.Itt volt az alkalom hogy tisztázd Te különb vagy minden fideszesnél.Bizonyíthattad volna a linkekkel nem csak mocskolni tudsz:)Pontosan olyan vagy mint a pártod!
    SZÁJKARATÉS!!
    Duma az van,mögötte meg semmi!Emlékeimben még élnek mondatok a Jobbik egy a sok közül SZÁJKARATÉJÁBÓL!
    "A FEJE TETEJÉRE FORDÍTJUK MAJD AZ EU-T HA KÉPVISELŐKET KÜLDHETÜNK BRÜSSZELBE"
    Úgy jártak mint most te.Visszahullott a fejükre a fekália.....

    MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ:)):)):)):)):))MAJD TE MONDOD MEG NEM,MEG A JOBBIK HOGY KIK A MAGYAROK:))KÖZRÖHEJ!!!!

    Na pá!Keress magadnak olyan vitapartnert akivel egy szinten tudsz lenni........Részemről idáig futotta a finom stílusból......magdolgoztál érte:((


    "Az igazság, bármit is csináljanak vele, tovább él, mint a csizma, amelyik rátipor - Wass Albert"

    VálaszTörlés
  16. Már ne haragudj, de nehogy már kizárólagos mértékadónak tekintsd a véleményed (mellesleg ez is fidesz-es szokás). Én semmiképpen nem tekintem annak, mert több év alatt csak egyet bizonyítottál, hogy fidesz rajongó vagy (én viszont nem vagyok Jobbik rajongó, csak szimpatizáns). Ahogy a ballibnek, úgy jobblibnek sincs jogalapja a nemzeti és a magyar kifejezések kisajátítására (mellesleg a Magyarország a magyaroké szlogen a Jobbiktól van, amit úgy látom már a fidesznek akarsz vindikálni). Szerintem a szervilis magatartás sohasem vitt előre és a fidesz esetében sem fog.

    VálaszTörlés
  17. Már annyira ideges vagy hogy a szövegértés ismét egyes lett:)

    (mellesleg a Magyarország a magyaroké szlogen a Jobbiktól van, amit úgy látom már a fidesznek akarsz vindikálni)

    Fuss át rajta és próbáld értelmezni újra:)

    MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ:)):)):)):)):))MAJD TE MONDOD MEG NEM,MEG A JOBBIK HOGY KIK A MAGYAROK:))KÖZRÖHEJ!!!!

    VálaszTörlés
  18. Úgy látom, hogy részedről ez nem más, mint kétségbeesett csapkodás (Nemzeti Ügyek kormánya és így tovább, a fidesz szerint minden nemzeti, amit ők csinálnak).
    Ha nem vetted volna észre, én eddig sem vitatkoztam veled, mert nem volt kivel.
    Ezt már az első hozzászólásoddal bizonyítottad:

    anyaorszagi wrote on Jan 15
    Ugye kérem szépen!
    Vannak ellenpéldák is nem csak a szenny szórás....
    Érdekes jelenség!:)Ilyen is létezik!

    Szabad értelmezésben, van 1 távoli helyről származó ellenpélda (ezt címlapra teszik), a "99" kritika pedig szenny szórás.
    Véleményem szerint "gazdasági szabadságharc-ot" nem célravezető pénzszórással és politikai jellegű törvények garmadájának a meghozásával kezdeni. Főleg nem lehet a nép ellenében kormányozni. Az ilyen politikának csúfos kudarc az eredménye.

    VálaszTörlés
  19. Bla-bla-bla:))
    "Főleg nem lehet a nép ellenében kormányozni."
    Ha jól tudom a nép választotta a kormányt:))A "nép" azon része akinek ez nem tetszik fogja is viselni még egy darabig ezt a döntést....
    Mást úgy sem tehet,max falba rúghat:))

    Tudod ismét megbuktál....
    "anyaorszagi wrote on Jan 15
    Ugye kérem szépen!
    Vannak ellenpéldák is nem csak a szenny szórás....
    Érdekes jelenség!:)Ilyen is létezik! "

    Nekem pont úgy tűnik mint ha az oldal tulajdonosának feltöltött témájára írtam volna reagálást.

    "Ha nem vetted volna észre, én eddig sem vitatkoztam veled, mert nem volt kivel.
    Ezt már az első hozzászólásoddal bizonyítottad:"

    Mivel hogy nem keveredtem veled beszélgetésbe a feldobott témában nem is kérte senki hogy vitatkozz velem:((
    Ha én írok valahová, szerintem az nem azt jelenti hogy neked reagálnod kell rá.Majd ha hozzád látogatok el akkor oszd az igét.
    De mivel erre semmi esélyt nem kapsz nyugodtan dőlj hátra és relaxálj......A görcsös akarásnak sosincs jó vége.Pihenj.....lazíts:)
    Engedd el magadat,mást úgy sem tehetsz:))Na most már hagylak magadra mert annyi okosat olvastam hogy már zúg a fejem, és szombaton véletlenül a Jobbik ellentüntetésére megyek a Hősök tere helyett:)):))

    VálaszTörlés
  20. Ilyen fidesz-es reagálásra számítottam, ami a kudarcot, győzelemként, az adónövelést 'adócsökkentésként', a szegényektől elvett és a gazdagoknak átadott pénzt 'senki sem jár rosszul', az MNYP ellentételezés nélküli lenyúlását és a jogosnál kisebb nyugdíjemelést 'megvédjük a nyugdíjakat és reálértéküket' stb. adja elő.

    Egyébként meg az alulról a második hozzászólás az enyém, ami egyáltalán nem a tiedre szóló válasz.

    Még a "társalgást" sem én kezdtem, hiszen te tettél személyemre szóló megjegyzést, amire reagáltam és ilyen esetben mindig is reagálni fogok.

    VálaszTörlés
  21. És itt egy újabb hír:

    "Heim: Nem Orbán hibázott, mert a miniszterelnök nem közgazdász"

    Ugye milyen ismerős, mint a Kádár rendszerben terjedő (terjesztett) hiedelem, hogy Kádár elvtárs jó, csak az alatta lévő vezetők a rosszak, akik még az alulról érkező kritikát is visszatartják, így Kádár elvtárs nem is értesül azokról.

    VálaszTörlés
  22. Magamnak kérem ki, hogy Heim és pecás devalválják Orbán képességeit ezzel a megengedö-megbocsátó mondattal, amellyel valósággal gyámság alá veszik miniszterelnökünket.

    Én a felszólításban tovább megyek, mint Anyaországi hit- és elvbarátom: neveket akarok hallani, ki alkalmas a kormányrúd átvételére, hogy országhajónk ne döljön oldalára Európa tengerén !

    VálaszTörlés
  23. Senki nem devalválja Orbán "képességeit", devalválja ő saját maga, gyámság alá pedig az EU veszi a miniszterelnököt.

    " Ha 1990-ben így gondolkodtak volna az emberek, akkor marad a Németh kormány és nem a múzeumigazgató! Antall lett volna a miniszterelnök vagy 1998-ban marad a Horn kormány és nem a munkában egy percet sem töltött! Orbán lett volna a miniszterelnök. Vajon most Orbánt miért kell egyszemélyi országmentőnek elképzelni? ... bármely más politikus, gazdasági-pénzügyi szakember is alkalmas lenne az ország vezetésére. ..."

    VálaszTörlés