Blogarchívum

2012. január 19., csütörtök

LÁNCHÍD RÁDIÓ MŰSORAJÁNLÓ - Magyarok Legsúlyosabban a 33. dekrétum sújtotta a magyarokat

Magyarok

Legsúlyosabban a 33. dekrétum sújtotta a magyarokat



Adás:

  • 2012. január 21. szombat 9.05
  • 2012. január 22. vasárnap 19.05

Két magánszemély, Juhász Imre, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke, valamint Hahn-Seidl Alida, a németországi Hunnia Baráti Kör képviselője petíciót adott át január elején Brüsszelben az Európai Parlament illetékes bizottságának, a Benes-dekrétumokat fenntartó szlovákiai jogszabály ellen tiltakozva.

Véleményük szerint a dekrétumok egy része, illetve az azok érinthetetlenségét kimondó, 2007-es megerősítő jogszabály az uniós alapszerződésbe és az alapjogi chartába ütközik, ezért szeretnék elérni, hogy az Európai Unióban vegyék napirendre a kérdés.

A II. világháború után illetve alatt a csehszlovák kormány 143 dekrétumot fogalmazott meg, ebből 13 vonatkozott a kollektív felelősség elve alapján a Csehszlovákiában élő magyarokra illetve németekre. Legsúlyosabban a 33. dekrétum sújtotta a magyarokat. Megfosztotta azokat állampolgárságuktól és földtulajdonuktól.
Az elnöki intézkedések nyomán szenvedő áldozatokkal együtt idézzük fel a történteket.

Akad köztük olyan akit Csehországba vittek kényszermunkára, és olyan is aki a lakosságcsere keretében tévedésből került fel a kitelepítendők listájára.

Szerkesztő: Horváth Ágnes
E-mail cím: magyarok@lanchidradio.hu



19 megjegyzés :

  1. Soha nem szabad elfelejteni, hogy a Lisszaboni szerződést az akkori kormánypárti és ellenzéki képviselők elsőként, olvasatlanul elfogadták. Pedig itt lett volna a legnagyobb esély arra, hogy a Benes dekrétumok hatálytalanítása érdekében fellépjünk. Történelmi bűn terheli valamennyiük vállát.

    VálaszTörlés

  2. Tévedés: a legnagyobb történelmi lehetöséget a Berlini Fal leomlásakor vesztegette el Magyarország.
    Mert mi volt az, ha nem határkiigazítás ?! Egy nemzet rehabilitációját, a trianoni jóvátételtöl a kollektív bünök hatályon kívül helyezésén át a Kárpáthaza visszavételéig kellett volna üssük a vasat.

    VálaszTörlés
  3. Ezzel felesleges vitatkozni, mert 1990-ben ugyananazok voltak a bünősök, akik később a Lisszaboni szerződést is olvasatlanul jóváhagyták, azaz az MSZP-SZDSZ-fidesz-MDF-KDNP, vagyis a kormány és ellenzéki pártok egyaránt.

    VálaszTörlés
  4. Freud beszél belöled: bünös minden rendszerváltó párt, de a FIDESZ - kisbetükkel...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon sokan reménykedtek abban, még az Orbánnal nem kimondottan szimpatizálók is, hogy a ballib kormányzásnál rosszabb nem, csak jobb jöhet. Azonban már egy év kormányzás is elég volt ahhoz, hogy várakozásainkban keményen csalódjunk. Kb. azóta írom kisbetüvel a fidesz nevét. Döntésem helyességét aztán a további majd egy év kormányzása csak tovább erősítette.

    VálaszTörlés
  6. Ismét elárultad magad, halaszb: a Multin jelét nem adtad valahai reményeidnek, ellenkezöleg, már jóelöre bunkóztad le a még meg sem alakult Orbán-kabinetet.
    Rágalmaidat jóelöre prejudikáltad, történjék hát bármi, te zsigerböl gyülölöd a kormánypártokat és a miniszterelnököt.
    Ki vesz még komolyan ?

    VálaszTörlés
  7. Nem mondok újat azzal, hogy a fidesz-es politikusok és rajongóik véleményét már senki nem veszi komolyan. Arra pedig nem hajtok, hogy a fidesz-es rajongók elismerését az ők, vagyis a simanyelvűek (nyalógépek) táborához való csatlakozással elnyerjem.
    Természetesen, mint ahogy irtam, megvoltak a jogos fenntartásaim Orbánnal és a fidesszel szemben, amit nem is rejtettem véka alá. A fejlemények engem igazoltak, mert a mostani 2/3-os fidesz-es hengert minden áron el kellett volna kerülni és akkor az ország most sokkal jobb helyzetben lenne.

    VálaszTörlés
  8. Nem szabod te egy kicsit a magad kedvére a valós történelmet, halaszb ?
    Amire pedig te hajtottál, az valóban nem az elismerés, hanem valami egészen más.

    Unalmam üzendö, fölteszem a kérdést: mitöl is lenne ma az ország sokkal jobb helyzetben ?

    VálaszTörlés
  9. " Unalmam üzendö, fölteszem a kérdést: mitöl is lenne ma az ország sokkal jobb helyzetben ? "

    Mitől, hát attól, hogy ilyen "zseni" miniszterelnökünk, kormányunk és gazdasági miniszterünk van, hiszen az elvakult fidesz rajongók nemrégen még azt harsogták, hogy Matolcsy oktatja Európa pénzügyminisztereit. Azonban mégiscsak az európaiaknak volt igazuk, hogy nem hallgattak rá, mert azóta már ők is csődbe mentek volna (és akkor most ki adna nekünk kölcsönt). Sajnos nekünk nem volt ilyen szerencsénk, mert mi ki voltunk szolgáltatva a dilettáns kormány önkényének. Meg is lett az eredménye. Nem az európaiak jönnek hozzánk kölcsönt kérni, hanem mi megyünk hozzájuk. Ez azért óriási különbség.

    VálaszTörlés
  10. A korábbi behódoló magatartást nem lehet vitatni. "Szokásjoggá" vált szinte. Azért volt meglepetés a hirtelen jött makacskodás.
    Slota, vagy Fico megnyilvánulásain már a kutya sem döbben meg az EU-ban. Tudomásul veszik, hogy "ők ilyenek". Szokás dolga....

    VálaszTörlés
  11. Nem volt itt semmi makacskodás, csak piti zsarnoki magatartás, a hatalom, a konc féltése. Amit nálunk volt alkalmunk megtapasztalni az ellenzékkel, az érdekvédőkkel és az átlagemberekkel szembeni viselkedésüknél. Orbán semmivel sem jobban kormányoz, mint dícstelen elődjei. Slota és Fico esetében pedig van egy óriási különbség, ők nem nézik hülyének az EU-t. Ami viszont közös bennük, hogy az embereket mindegyik hülyének nézi.

    VálaszTörlés
  12. Ekkora tévelygéstöl, mint amit halaszb szavai bizonyítanak, minden épeszü ember kedve megy el a vitától: nála akár a fasiszta szlovák is a mennybe megy, eközben az Európának mintát adó magyar miniszterelnök válogatás nélküli jelzöket kap.
    Strasbourgban, Cohn-Bendit mellett a helye...

    VálaszTörlés
  13. " az Európának mintát adó magyar miniszterelnök "

    Igen példát ad, de rosszat. Úgyhogy Cohn-Bendit mellett a helye.

    VálaszTörlés
  14. Néha tényleg nincs kedvem vitába szállni.

    VálaszTörlés
  15. Orbán most sem tartotta a szavát, mert a korábban beigért parlamenti jóváhagyás nélkül csatlakozott az európai pénzügyi unióhoz. Ez még akkor is igaz, ha tudjuk, hogy a mai magyar parlament a miniszterelnök által kézzelvezérelt.

    VálaszTörlés
  16. Ebből tényleg zárt ülés lett. :-(

    VálaszTörlés
  17. 2012.02.01. Klaus tragikus hibának tartja a pénzügyi unió létrehozását

    2012.02.01. Orbán szerint magyar siker a költségvetési paktum

    2011.12.09. Csütörtökig igen volt a magyar nem. Orbán Viktor péntek hajnalban nemet, majd délelőtt talánt mondott az európai alapszerződés módosítására.
    Csehország és Magyarország a parlamentjére bízná a döntést.

    " Egy férfiember szavának súlya kell, hogy legyen, amit írok, azért én vállalom a felelősséget. Aki erre nem hajlandó, igenis piti alak, és ez nem sértés, egyszerűen tény, ha te nem tartod magad annak, hát akkor ne is tégy piti dolgokat! "

    VálaszTörlés
  18. Ideidézem az EU szellemét:
    PIACPROFIT
    "Orbán Viktor sajtótájékoztatóján kifejtette azt is: Magyarország azért hajlandó csatlakozni a szerződéshez, mert a magyar diplomáciának a szerződés részleteinek kimunkálása során sikerült elfogadtatnia a Budapest számára kedvező szabályozást, így a szerződés jogi következményei a csatlakozó, nem euróövezeti országokra nézve csak az eurózónába való belépéstől lépnek életbe. Emellett a szerződés nem tesz utalást a Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és Angela Merkel német kancellár által korábban felvetett „euró plusz" intézkedéscsomagra, amelynek elemei közül az adóharmonizáció Magyarország számára elfogadhatatlan lett volna.

    Az új szerződés aláírói egyebek között kiegyensúlyozott államháztartás folytatása mellett kötelezik el magukat, vállalják, hogy ezt kiemelt jogszabályba iktatják, és tudomásul veszik, hogy a küszöbök tartós átlépése szankciókat vonhat maga után. A szerződés lényegében automatikus szankciókat ír elő a részes országokkal szemben, ha költségvetési hiányuk meghaladja a GDP 3 százalékát. A cél azonban ennél is nagyratörőbb: az úgynevezett kiegyensúlyozott költségvetés elérése, amit 0,5 százalékosnál alacsonyabb strukturális - vagyis az adósságtörlesztést és az esetleges kivételes körülmények miatti tényezőket nem számító - deficitszintként határoznak meg."

    Jó, hogy nem Chr.e.-i elsö századból idézel ide orbáni mondatokat, halaszb...

    VálaszTörlés
  19. " Egy férfiember szavának súlya kell, hogy legyen, amit írok, azért én vállalom a felelősséget. Aki erre nem hajlandó, igenis piti alak, és ez nem sértés, egyszerűen tény, ha te nem tartod magad annak, hát akkor ne is tégy piti dolgokat! "

    Na ennél is tovább ment miniszterelnök. Úgy változtatja a nagy nyilvánosság előtt tett igéreteit, nyilatkozatait, mint más a fehérneműjét.

    Aztán úgy látszik a plagizálás is szokássá kezd válni nálunk. Ugyanis azt mondja:

    "... a magyar diplomáciának a szerződés részleteinek kimunkálása során sikerült elfogadtatnia a Budapest számára kedvező szabályozást ..."

    A valóságban valamennyi eurózónán kívüli EU tagállam, de főleg Lengyelo. (és Cseho.) kemény fellépésének eredménye volt az eredeti szabályozás módosítása. Magyarországgal egyébként meg szóba sem álltak.

    VálaszTörlés