Blogarchívum

2012. január 16., hétfő

Esti hídfő Mi van a VIII. kerület kulisszái mögött?

Adás:   http://mno.hu/lanchidradio/mi-van-a-viii-kerulet-kulisszai-mogott-1043911
2012. január 16. hétfő 20.05

A Kádár-rendszerben büntetett kerület volt: az '56-os forradalomban betöltött szerepéért látványosan elhanyagolták a „nyóckert”. A Józsefváros hamarosan a szinonimája lett a lecsúszott egzisztenciák, a vidékről felmenekült munkások és a távoli bevándorlók tömegének. A városrész jelenlegi polgármestere szakítana ezzel az összképpel – emiatt azonban a hajléktalanok és a kukázók kriminalizálásától tartanak egyesek. A ma este nyolckor kezdődő műsorban a VIII. kerület kulisszái mögé nézünk. Vendég Kocsis Máté.

Műsorvezető: Csintalan Sándor

6 megjegyzés :

  1. Józsefváros jelene nem a Kádár-rendszerből, mégcsak nem is a Horthy rendszerből, hanem a Monarchia idejébő eredeztethető.

    VálaszTörlés
  2. Én meg már azt gondoltam, Csintalan Sándortól örökre megszabadultunk.
    Hogyan történhetett ez, hogy a Lánchíd Rádióban müsort vezet ?

    VálaszTörlés
  3. Úgy ahogy a többi volt kommunista. Ma már elmondható, hogy a fidesz-ben több ilyen kaméleon van, mint az általuk MSZMP jogutódnak kikiáltott MSZP-ben.

    VálaszTörlés
  4. Labdát vetted, leütötted.
    Helyes, pecás.

    VálaszTörlés
  5. Mindenesetre Józsefvárost már a Horty rendszer idején is pesti Csikágóként emlegették, már akkor is a nagyobb része proletár kerület volt. Mint ahogy a Rákóczi tér sem a Kádár korszakban kapta kétes hírét, hanem már 1945 előtt is megvolt.

    VálaszTörlés
  6. Egyébként is, mit szóljon akkor Angyalföld, Ferencváros, Csepel.

    VálaszTörlés