Blogarchívum

2011. december 25., vasárnap

Google: Az ünnepi emblémákról

... és a magyar nemzeti ünnepeink?

Létezik-e magyar csapat, aki kész és képes volna a mi ünnepeinket megjeleníteni a böngészőben?


Mutatok néhány, már létező példát:

okt.20.


Park Wan suh's 80th Birthday


okt.23.
Tunisia Election 2011.
Argentina Elections 2011.


nov.3. 2011.
Oodgreoo Noonuncal's 91 th Birthday





 Dec. 1 . 2011.
Romanian National Day




... és még sokat lehet böngészni az összes 2011-es ünnepi piktogramok között.

Lehet, hogy én vagyok felületes, de nem találtam, sem a Pozsonyi Csata, sem a Rákóczi , vagy az 1848-as Szabadságharc,  esetleg a Nándorfehérvári Győzelem, vagy az 1956-os forradalomról megemlékező képet.
Liszt Ferenc születésnapjáról emlékeztke meg, úgy mint "Franz List" természetesen.

Egy szó, mint száz: Kedves magyar számítástechnikus mágusok, kössétek fel az alsót, köpjetek a markotokba, és csapjatok a lovak közé!  


Az ünnepi emblémák a Google-embléma mókás, meglepő és néha spontán módon történő módosításai az ünnepek és évfordulók megünneplésére, valamint a híres művészek, újítók és tudósok életével kapcsolatos megemlékezésre.

Honnan jött az ünnepi emblémák elkészítésének ötlete?



Az ünnepi embléma koncepciója még 1998-ban született, még mielőtt a vállalat részvénytársasággá alakult volna. Larry és Sergey játszadoztak a vállalati logóval, hogy jelezzék részvételüket a Burning Man fesztiválon a Nevada-sivatagban. Egy pálcikaemberről készített rajzot helyeztek a Google szó második "o" betűje mögé, és az új logót komikus üzenetnek szánták a Google felhasználói felé arról, hogy a Google alapítói "házon kívül" vannak. Bár az első ünnepi embléma viszonylag egyszerű volt, ekkor született meg az ötlet, hogy a jelentős események alkalmára ki kellene dekorálni a vállalati logót.

Két évvel később, 2000-ben Larry és Sergey megkérte a jelenlegi webmestert, Dennis Hwangot, aki akkor még gyakornok volt, hogy készítsen egy ünnepi emblémát a Bastille-napra. Felhasználóink annyira jól fogadták ezt a logót, hogy Dennist egyből kineveztük a Google fő ünnepiembléma-készítőjévé, és az ünnepi emblémák kezdtek egyre gyakrabban feltűnni a Google kezdőlapján. Az ünnepi emblémák eleinte főleg a megszokott ünnepnapok tiszteletére készültek, mára azonban számos eseményről és évfordulóról emlékeznek meg John James Audubon születésnapjától a fagylaltkehelyig.

Az ünnepi emblémák iránti érdeklődés idővel egyre nagyobbá vált mind az Egyesült Államokban, mind nemzetközi szinten. Az ünnepi emblémák elkészítése ma már tehetséges illusztrátoraink és mérnökeink feladata. Az ünnepi emblémák elkészítése számukra csoportmunka, amelynek célja, hogy felélénkítsék a Google kezdőlapját, és mosolyt csaljanak a világ különböző területein élő Google-felhasználók arcára.

Hány ünnepi emblémát készített el a Google az évek során?



A csapat több mint 1000 ünnepi emblémát készített el a világ különböző részein megjelenő kezdőlapjaink számára.

Ki választja ki az elkészítendő ünnepi emblémákat, és hogyan döntik el, hogy mely eseményekhez kapcsolódjanak ünnepi emblémák?



A Google-alkalmazottak egy csoportja rendszeresen összeül, és megállapodnak arról, hogy mely eseményekről emlékezzen meg az ünnepi embléma. Az ötletek számos forrásból érkeznek, így a Google alkalmazottaitól és felhasználóitól is. Az emblémák kiválasztásánál célunk, hogy olyan eseményekről és évfordulókról emlékezzünk meg, amelyek megfelelnek a Google imázsának és innováció iránti elkötelezettségének.

Ki tervezi az ünnepi emblémákat?



Minden megjelenő ünnepi embléma mögött egy illusztrátorokból és mérnökökből álló csapat áll.

Hogyan küldhetnek be a Google felhasználói vagy mások ötleteket az ünnepi emblémára vonatkozóan?



Az ünnepi emblémák csapata mindig szívesen meghallgatja a felhasználók ötleteit -- a következő Google ünnepi emblémára vonatkozó javaslatokat a proposals@google.com címre várjuk. A csapathoz naponta több száz kérés érkezik, így nem áll módunkban válaszolni mindegyikre. Azonban szeretnénk biztosítani Önöket arról, hogy mindegyiket elolvassuk :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése