Blogarchívum

2011. november 15., kedd

Akiknek elviselhetetlen volt Ceausescu diktatúrája -MNO-LÁNCHÍD RÁDIÓ: Kulissza

Akiknek elviselhetetlen volt Ceausescu diktatúrája

2011. november 15. kedd 18.30

2011. november 15., Albert, Lipót napja

Akiknek elviselhetetlen volt Ceausescu diktatúrája


2011. november 14., hétfő 18:42

Sokaknak sikerült a bokorugrás.

Adás:
2011. november 15. kedd 12.30
2011. november 15. kedd 18.30

Miközben Romániát a kárpátok géniusza irányította, s a nagyvilág szemében igyekezett bizonyítani, hogy ő a jó kommunista, több százan próbáltak elmenekülni birodalmából a szögesdrótokon keresztül. Volt köztük rockzenész és olimpikon, diák és villamosvezető. Sokaknak sikerült a bokorugrás. Ők életük kockáztatásával új életet, karriert építettek egy szabad világban. Másokat elfogtak, később börtönbe kerültek – de még többen lehetnek azok, akiket agyonlőttek. A Budapesti Román Kulturális Intézet igazgatónője nemrég állított össze egy megrendítő dokumentumkötetet azokról, akiknek elviselhetetlen volt Ceausescu diktatúrája. A Kulisszában Brindusa Armanca mesél kutatásairól.

Szerkesztő-műsorvezető: Pál Amanda
E-mail cím: kulissza@lanchidradio.hu

http://mno.hu/lanchidradio/

HANGTÁR:  http://mno.hu/lanchid_hangtar

3 megjegyzés :

  1. Ez eleg szomoru, de szep hogy megemlekeztek errol.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Gabi! Most sikerült meghallgatnom a Hangtárban. Igen. Szomorú valóság. Aki nem élte át az talán képzeli, hogy mi az - de nem tudja értékelni a SZABADSÁGOT!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy végül sikerült meghallgatni. Az átlagember nem tudja, és az idő múlásával elfeledi, hogy bizony sokan az életüket tették kockára. Akinek nem sikerült a szökés... hát... talán még meghalni is jobb volt. :-(

    VálaszTörlés