Blogarchívum

2011. szeptember 22., csütörtök

Kié legyen a föld

http://www.kielegyenafold.hu/
Üdvözöljük a "Kié legyen a föld?" honlapunkon
Kedves Látogató!

Ez a honlap egyaránt szól a városról és a vidékről, mert a városi ember jövője, biztonsága és életminősége is attól függ, hogy kié lesz a föld vidéken. Ettől függ, hogy lesz-e élhető élet, elegendő egészséges élelmiszer, tiszta víz és munkahely a városokban. Kérünk minden felelősen gondolkodó embert, hogy olvassa el üzenetünket, gondolja át, mondjon véleményt, kapcsolódjon be a közös gondolkozásba.

Honlapunkat a Nemzeti Vidékstratégia 2020 bevezetése, társadalmi ismertségének, elfogadásának elősegítése érdekében annak legfontosabb kérdéséről – a földtulajdon, földhasználat, a helyi erőforrások használatának kérdéseiről indítjuk.

Célunk, hogy nyilvános vita bontakozzon ki erről a sorskérdésről, ahol minden szempontot megvitathatunk.

Honlapunk fórumán Ön is elmondhatja véleményét, szakmai álláspontját. Igényes és tartalmas vitát szeretnénk kezdeményezni, ezért a honlapra azokat a hozzászólásokat, szakmai anyagokat tesszük ki, melyek megfelelnek ennek a követelménynek.

Ebben a vitában mindenki saját nevén szerepel. Anonim hozzászólásokkal nem foglalkozunk, mert ennek a vitának éppen az a lényege, hogy mindenki vállalja fel a saját véleményét.

Honlapunkon esettanulmányok megjelenítésére is lehetőség van, akár térképekkel, fényképekkel illusztráltan is.

A Nemzeti Vidékstratégia 2020 Magyarország utolsó lehetősége, hogy kezébe vegye jövőjének alakítását, és a 10 millió ember biztonságos jövője érdekében fenntartható irányba fordítsa fejlődését. Ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a helyi erőforrások a helyi családok, helyi közösségek kezébe kerüljenek.

Gyökeres fordulatra van szükség, ahhoz, hogy legyen jövőnk, de mi akik már évtizedek óta tanulunk, gondolkozunk, és cselekszünk a fenntarthatóságért – készen állunk a változások beindítására.

2011. szeptember 9.


Ács Sándorné
Kishantosi Vidékfejlesztési Központ

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése