Blogarchívum

2011. szeptember 22., csütörtök

Cigánygyilkosságok - Magyar Hírlap: Kiss Istvánról voltak adatai a KBH-nak

2011. szeptember 19., hétfő,


Nemcsak az egykori Nemzetbiztonsági Hivatalnak, hanem a Katonai Biztonsági Hivatalnak (KBH) is vannak adatai a romagyilkosságok másodrendű vádlottjáról, Kiss Istvánról – írta hétfői számában a Magyar Hírlap a birtokába került válaszlevélre hivatkozva, amelyet a hivatal főigazgatója, Domján László vezérőrnagy küldött az ügyben eljáró Pest Megyei Bíróság tanácselnökének kérdéseire.

A megkeresésben Miszori László tanácselnök azért érdeklődött a KBH főigazgatójánál, mert a büntetőeljárás adatai szerint az elsőrendű vádlottat, Kiss Árpádot, a másodrendű vádlottat, Kiss Istvánt, valamint a harmadrendű vádlottat, Pető Zsoltot a hivatal három éven át – 2006-tól 2008-ig – „megfigyelte, róluk információkat szerzett be”. A bíróság azonban erről a nyomozati iratokban semmilyen adatot nem talált.

A főigazgató válaszában állítja: a bíróság által említett három vádlottat a hivatal „nem tartotta megfigyelés alatt”, azonban Kiss István „személyét érintően az MK Katonai Biztonsági Hivatalnál keletkeztek minősített adatok”, igaz, azok nem hozhatók összefüggésbe a büntetőeljárással. Azt is a bíróság tanácselnökének tudtára hozta, hogy az adatok minősítésének feloldása veszélyeztetné a KBH nemzetbiztonsági tevékenységének hatékonyságát, így annak feloldását nem engedélyezi.

Link
Címkék: Nemzetbiztonsági Hivatal; romagyilkosságok; KBH; Katonai Biztonsági Hivatal; Kiss István; Domján László;

6 megjegyzés :

  1. Ma nem vagyok formában.
    Nem értem, hogy sem az NBH, sem a KBH hogy nem tudta megakadályozni a gyilkosságokat, ha megfigyeltek a bandából néhányat?

    VálaszTörlés
  2. Nem megfigyelt volt, hanem besugó. Neki lett volna a feladata az ilyen dolgokról való információ szolgáltatása.

    VálaszTörlés
  3. Ebből még rosszabb következtetés "akar levonódni". :-((

    VálaszTörlés
  4. Pl., hogy az összekötője hanyagul végezte a munkáját?

    VálaszTörlés
  5. Vagy jól jött egy "Na, ugye, hogy a magyarok irtják a cigányokat - (inkább hagyjuk őket)" teória.

    VálaszTörlés
  6. Azt sem értem, hogy a koronatanu miért nem kap védelmet. Zárt tárgyalást kért, de még azt is elutasította a bíró.

    VálaszTörlés