Blogarchívum

2011. augusztus 1., hétfő

Strasbourghoz fordulnak Budaházyék - LÁNCHÍD RÁDIÓ FM 100.3

Ügyvédje szerint egyre nehezebben viseli a börtönt Budaházy György. Szikinger István bejelentette: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul.

Szikinger István a terrorcselekménnyel vádolt férfi családtagjaival közösen tartott sajtótájékoztatót a Kozma utcai börtönnél. Budaházy édesanyja azt állította, hogy fiának nem adják oda a beküldött vitaminokat. A védő pedig arról beszélt, hogy az apahiány Budaházy György kislányának bizonyíthatóan pszichikai károsodást okozott.

Szikinger István bejelentette: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, hogy érvényt szerezzen a tisztességes eljáráshoz való jognak. „Ez a letartóztatás is, – azt gondoljuk – teljesen indokolatlan. Ennek a letartóztatásnak a fenntartása is kapcsolódik az eljárás nem tisztességes voltához. Abban a tekintetben mindenféleképpen, hogy Budaházy Györgyre azt mondták, hogy fennáll nála a szökés és a bűnismétlés veszélye. Az első letartóztatási végzésben megállapították, hogy nem áll fenn a szökés veszélye” – fogalmazott a védő.

Budaházy György 2009 júniusa óta van előzetes letartóztatásban. Az ügyészség szerint ő volt az egyik vezetője a Hunnia Mozgalomnak, amely az előző ciklusban Molotov-koktélokat dobott balliberális országgyűlési képviselők otthonaira.

(hírTV)


1 megjegyzés :

  1. Az "ügyvédek" mind résztvevői az Igazságszolgáltatás eltusolásában, akik az időhúzásban vesznek részt.
    Mindazon személyek álügyvédek, akik ilyen TILOS kifejezéseket használnak, mint :
    - az gondoljuk
    - azt hisszük
    - állítólag stb.
    A valódi Igazságszolgáltatás CSAK BIZONYÍTOTT TÉNYEK ALAPJÁN képviselhet bármilyen ügyet.
    Ez 66 éve nem működik, ezért Törvényenkivüli (Ex-lex) állapot áll fenn a mai napig.
    Épp ezért mindazok, akik játsszák az eszüket, mint igazságszolgáltatók, kivétel nélkül mind BŰNPÁRTOLÓK !

    VálaszTörlés