Blogarchívum

2011. augusztus 3., szerda

Perseids Meteor Shower - Astronomy Live

Link
http://www.astronomylive.com/event/perseids-meteor-shower-09-august-2011

GÉPI FORDÍTÁSBAN:

Perseidák: A Perseid meteorok voltak válik le a Comet Swift-Tuttle, valamikor a múltban, és úgy tűnik, hogy jöjjön egy pont (az úgynevezett sugárzó) a konstelláció Perseus. Amikor elérik a légkör, akkor utazik egy viszonylag gyors, 60 km másodpercenként. Talán a legjobb, hogy vizsgálja meg mintegy 50 fokkal el a sugárzó - a pont, ahol a fehér vonal úgy tűnik, hogy honnan jön.

Időzítés és elhelyezkedés: A éjszaka 12. és augusztus 13., akkor jó eséllyel látni a Perseid meteoreső. Ebben az évben a csúcs lesz augusztus 13, 2011-ben becslések szerint kb 07:00 Universal Time. Ha él Európában, Észak-Amerika, Oroszország, Japán (vagy bárhol máshol, körülbelül ugyanazon a szélességi fokon) az alábbi térképen kell adni egy ötlet, hol kell keresni. Sajnos a Perseidák nem láthatók Dél-Afrikában, mivel ezek a horizont alatt. Ezek látható szerte az égen, hanem azért, mert az út a Swift-Tuttle pályáját, Perseidák elsősorban látható az északi féltekén. Mint minden meteor zuhany, a ráta a legnagyobb a hajnal előtti órán, mivel oldalán a Föld legközelebbi fordult a nap gombóc több meteorok a Föld mozog az űrben. A Hold rontja a párt ebben az évben is 100%-ban gyantázás fázisban. A következő két évben kedvezőbb szerint a Hold fázisában.

Történet: ő Perseid meteorzápor figyeltek mintegy 2000 éve, a legelső információ meteorzápor érkező Távol-Keleten. Egyes katolikusok olvassa el a Perseidák a "könnyek Szent Lőrinc", 10-től augusztus számított, hogy a szent mártíromságot. 2009-ben, a becsült maximális zenit órabér volt 173, de a halványabb meteorok mostuk ki egy Fogyó hold hold.

Élő műsorszórás: Egy halszem objektív, amely az egész eget, hogy képesnek kell lennie arra, hogy utolérjék néhány fényes villog. Hangfelvétel a csipogás rendszerek sugárzott ezen a honlapon. Kapcsolat velünk, ha azt tervezed, hogy ezt beállítani.

Egyes megfigyelők tanúja Hold kölcsönöz a meteorok feltűnő a Hold felszínén. A helyhez kötött adás a Hold vezethet tanúi Hold meteoritic hatása live! Ellenőrizze az alábbi linkre további információkért.

Linkek:


1 megjegyzés :

  1. A jelenség érdekes lesz, és megérte gépileg fordítani, legalább röhögve alszom el.
    A Hold "gyantázás fázisa" és a "maximális zenit órabér" már megérte. :D - A többit meg majd meglátjuk.

    VálaszTörlés