Blogarchívum

2011. augusztus 7., vasárnap

Hírtallózó - Lánchíd Rádió

Vakarja a fejét a világ (+videó)


A világ vezető gazdasági hatalmai arról egyeztettek a hét végén, hogyan erősítsék meg az amerikai gazdaságba vetett bizalmat, miután az Egyesült Államok elvesztette a lehetséges legjobb adósbesorolását.

„Az euróövezet nagyon közel van az összeomláshoz” (+videó)


Nagy-Britannia gazdasága jelentősen lelassulhat, miután a Standard & Poor’s hitelminősítő egy fokozottal rontott az Egyesült Államok hosszú távú államadós-besorolásán – figyelmeztetnek brit lapok.

Vért akarnak a britek

A britek többsége támogatná a halálbüntetés visszaállítását - derül ki a The Mail on Sunday című brit lap közvélemény-kutatásából.


Már most tudja Izrael külügyminisztere

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter szerint országának meg kellene szakítania a kapcsolatokat a palesztinokkal, mert azok „soha nem látott vérontásra” készülnek a jövő hónapban.


Rogyadozik az izraeli tőzsde

A nyitást követő 6 százalékos árfolyamesés miatt ideiglenesen szünetelt vasárnap reggel a kereskedés a tel-avivi értéktőzsdén.


Aki ott van, mind megszálló volna?

Minden, 2011 után Irakban maradó külföldi erőt megszállónak tekint, akivel katonai eszközökkel kell szembeszállni - hangoztatta vasárnap Moktada asz-Szadr iraki síita radikális vezető.


Megbotránkoztató dolgot állít ötvenhatról Hruscsov fia

Hruscsov számára nem volt más választás, mint az 1956-os magyar forradalom leverése, az azonban mégis vereséget jelentett számára – állította az egykori szovjet kommunista pártvezető fia egy vasárnapi német lapinterjúban.

Kapcsolódó: Dobogó Kő - Igaz mese '56-ról  videó


Két napjuk van a gazdáknak megsemmisíteni a kukoricát (+videó)

Keddig kell bezúzniuk a gazdáknak a GMO-val szennyeződött kukoricát. A termelők hektáronkénti 360 ezer forint fix kártérítést kapnak az államtól. Az érintettek attól tartanak, hogy a megmaradt termésüket is meg kell majd semmisíteniük, ha a szaktárca a szennyezett kukorica 400 méteres vonzáskörzetében lévő földeket is fertőzöttnek minősíti.


Nem úgy van az, ahogy az amerikai potentát gondolja

Téves, pontatlan megállapításokat tartalmaz Thomas O. Melia amerikai külügyi helyettes államtitkár magyar média helyzetével kapcsolatos aggodalmait kifejező jelentése, melyet korábban az amerikai képviselőház külügyi bizottsága előtt ismertetett - írta a helyettes államtitkárnak címzett levelében Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

(...)

Szalai Annamária arra is felhívta a helyettes államtitkár figyelmét, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatással kapcsolatos rendelkezés 1996 óta létezik a magyar jogrendben, és azt számos európai országban is alkalmazzák, például az Egyesült Királyságban, Németországban vagy Franciaországban.

Thomas Melia július 26-án aggodalmát fejezte ki a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban az amerikai képviselőház külügyi bizottságának európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó meghallgatásán. A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a kormány a kormánypárthoz igazodó tagokra cserélte le a médiafelügyeleti testület tagjait, amelyet felruházott a rendeletalkotás és a súlyos bírságok kiszabásának jogával az általa „kiegyensúlyozatlannak" és „az emberi méltóságot sértőnek" minősített híradásokkal kapcsolatban.


Megtalálták a Magyar Királyság legrégebbi templomát?

A középkori Magyar Királyság legrégebbi temploma is lehet az a templommaradvány, amelyet régészek Gyulafehérváron a római katolikus székesegyház közvetlen szomszédságában tártak fel - írta hétvégén a Szabadság című napilap.


Nem akármiről mesél a meteorit

Opálszerű szemcséket tartalmaz az a meteorit, amely a kanadai Tagish-tóba csapódott 2000-ben, a szokatlan kolloidkristályok abból az ősi csillagközi porfelhőből származhatnak, amelyből a Nap, valamint a Naprendszer bolygói keletkeztek 4,6 milliárd évvel ezelőtt - vélik japán kutatók, akik elméletüket az Amerikai Kémiai Társaság folyóiratában, a Journal of the American Chemical Society legújabb számában ismertetik.


5 megjegyzés :

  1. "Nem úgy van az, ahogy az amerikai potentát gondolja"

    Az amerikai kormány nagyon is jól informált. Az ő szájukat azonban nem lehet befogni, őket nem lehet leugatni.

    VálaszTörlés
  2. "Már most tudja Izrael külügyminisztere"

    Vérükben van a "rettegés" meg a siránkozás (mint cigányainknak).

    VálaszTörlés
  3. Ők találták ki az ún. "megelőző válasz csapás" fogalmát is.
    Tudod, amikor előre leütsz valakit a sötét utcán, nehogy az üssön le téged.
    A sajátos gondolatmenet valami haladó hagyomány lehet náluk.

    VálaszTörlés
  4. "

    A sajátos gondolatmenet valami haladó hagyomány lehet náluk.

    Amolyan kanbagolyi progresszivitás...:D ! Ezek már csak ilyenek...:D

    VálaszTörlés