Blogarchívum

2011. augusztus 14., vasárnap

Hírek -röviden



Ma 2011. augusztus 15., hétfő, Mária napja van

Rétvári: Politikai bosszú vezetett el a forinthitelek visszaszorulásához


A KDNP alelnöke szerint az MSZP-nek csak azt követően van erkölcsi alapja megszólalni a devizahitelek kérdésében, miután bocsánatot kért az érintett hitelesektől.


Sokan inkább a hitelüket törlesztik a közüzemi számlák befizetése helyett


Egyre több családban okoz gondot az, hogy a megnövekedett devizahitel-részletüket törlesszék-e hónapról hónapra, vagy inkább a közüzemi számlákat fizessék be. Debrecenben az utóbbi időben érezhetően megugrott azoknak a száma, akik a víz, a villany és a gázdíjjal maradnak el, a szolgáltatók ezért megpróbálnak részletfizetési kedvezményt adni az eladósodott embereknek.


Már 500-an érdeklődtek az árfolyamrögzítésről


Már 500 devizahiteles érdeklődött az árfolyamrögzítésről az egyik legnagyobb hazai banknál. Több pénzintézet vasárnap is nyitva tartott, de sorok sehol sem alakultak ki. A könnyítés lejárta után a havi törlesztőrészlet legfeljebb 15 százalékkal lehet magasabb, mint az árfolyamgát időszakában. Az adósok 2011. december 31-ig kérhetik pénzintézetüknél az árfolyamrögzítést.


Szócskát is meglepték

Az államtitkár nem tudott a jövedelemkiesést okozó javaslatról

Az egészségügyi kormányzat vezetői sem tudtak arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan tervezetet készített a munka törvénykönyve módosítására, amely komoly – akár 30-35 százalékos – jövedelemkiesést eredményez az ágazati dolgozók jelentős részénél.


Zagyva szeretné ha kiadnák mentelmi jogát

A jobbikos Zagyva György Gyula arra szólítja fel az Országgyűlés mentelmi bizottságát, hogy ha a testület elé kerül a Sziget Fesztivál bejáratánál történt ügye, adja ki a mentelmi jogát.


***

„Hátulról elkapta a nyakamat a kötéllel”


A Baptista Szeretetszolgálat védett házában beszélt először a csepeli gyilkosságsorozat túlélője. A férfit a múlt héten kötözték meg és ásták be egy gödörbe a kerület egyik erdős részén, nem messze a hajléktalanteleptől.

Arkan csapatának tagja volt a csepeli gyilkos, hatan már előzetesben

Nem egyedül, hanem egy hajléktalantalanokból álló bűnbanda segítségével követte el a csepeli gyilkosságokat az a macedón férfi, aki a gyanú szerint négy embert megölt és egyet megpróbált kivégezni. Eddig hat ember került előzetes letartóztatásba a Csepel-szigeten néhány napja kihantolt holttestekkel összefüggésben – mondta Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója szombaton Budapesten.



Újabb gyanús, MSZP-közeli ügyet göngyölítenének fel

Megkezdődött a Leader közösségek visszaélésgyanús ügyeinek átvilágítása - mondta el a Hír Televíziónak Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés elnöke.


Őrizetben az Egymásért Alapítvány egykori kurátora?


A Magyar Nemzet meg nem erősített információja szerint 72 órára őrizetbe vették Gyarmati Györgyöt, a polgári elhárítás korábbi osztályvezetőjét, aki a milliárdos adócsalást elkövető Egymásért Alapítvány egyik kurátora is volt.


Nemcsak a kémügyben nyomoznak Galambos ellen?


Újra kihallgatták az NBH volt főigazgatóját a katonai ügyészségen. Galambos Lajost a kémügyben már csak bűnsegédlettel gyanúsítják, de nem ez az egyetlen eljárás ellene.


Össze fognak omlani, de a tulajdonos sehol

Több tucat külföldiek által felvásárolt házat összeomlás fenyeget a Balaton közelében. Az ingatlanok évekkel ezelőtt kerültek külföldi kézbe, a tulajdonos ma már feléjük sem néz. A bontás költségét az amúgy is pénzhiánnyal küzdő önkormányzatoknak kellene megelőlegezniük.

***

Teadélutános jelölt nyert Iowában

Egy ultrakonzervatív(?) jelölt nyerte az amerikai republikánus párt próbaválasztását.


Egymilliós demonstráció lesz Izraelben?


Ismét tízezrek tüntettek több izraeli nagyvárosban a kormány politikája ellen. Adócsökkentést, az egészségügy és az oktatás színvonalának javítását, valamint a megélhetési költségek mérséklését követelték a kabinettől. Ha a kormány továbbra sem lép, a demonstrálók szeptember elejére egy minden eddiginél nagyobb, egymilliós megmozdulást ígérnek.


Vizsgálat indult a Standard and Poor’s hitelminősítőnél

Vizsgálatot indított a Standard and Poor’s hitelminősítőnél a tőkepiaci felügyelet - írja a Financial Journal.


Svájc korlátozná a frank drágulását az euróval szemben

A svájci kormány és az ország központi bankja arról egyeztet, hogy küszöböt határoznának meg, ameddig a frank erősödhet az euróhoz képest. Ez lehetőséget teremtene ahhoz, hogy szükség esetén a svájci bank intervenciót hajthasson végre a frank gyengítése céljából - közölte vasárnapi számában a SonntagsZeitung című svájci hetilap.


Cameron: Bizonyítékok vannak arra, hogy bandák állnak a fosztogatások mögött

Kritikák érték David Cameron miniszterelnök tervét, amely szerint amerikai szakértők tanácsait kérnék ki a zavargások utáni helyzet rendezésében. David Cameron a parlament csütörtöki rendkívüli ülésén jelentette ki, bizonyítékok vannak arra, hogy bandák állnak a fosztogatások mögött, és az ügyben amerikai szakértők segítségét veszik igénybe.


Három embert megölt a leomló színpad


Hárman meghaltak, huszonnégyen megsérültek az Egyesült Államokbeli Indiana-ban, amikor rájuk omlott egy szabadtéri színpad.

Az építmény egy vihar miatt dőlt össze. A színpadon nem voltak fellépők a baleset idején, a roncsok alatt rekedt rajongókat viszont a mentők csak úgy tudták kiszabadítani, hogy alagutat ástak hozzájuk. A helyi sajtó egy negyedik halálos áldozatról is beszámolt, ezt az értesülést azonban nem erősítették meg a hatóságok.

(hírTV)







4 megjegyzés :

  1. Rétvári nem hivatkozhat politikai bosszúra, mert a 2/3-os többségükkel ugyanúgy lesöpörhetnék a piti ellenzéket, mint ahogy az alkotmányozódsi viháncolásukkal lesöpörték a 10 milliós lakosságot, megfoszta Törvényes joguktól, mert CSAK A MAGYAR NEMZETNEK VAN JOGA TÖRVÉNYT HOZNI !!! AZ ALKOTMÁNYOZÓ NEMZETGYŰLÉSEN ! Erről a jogáról soha nem mondott le.

    VálaszTörlés
  2. "Szócskát is meglepték
    Az államtitkár nem tudott a jövedelemkiesést okozó javaslatról"

    Nem számít, később úgyis csont nélkül megszavazzák.

    VálaszTörlés
  3. Azért az meglepő, ha a minisztert is meglepik...

    VálaszTörlés
  4. CSEPEL:
    "A rendőr ezredes azt megerősítette, hogy a gyanúsítottak egy részét a megkötözve földbe ásott, onnan saját erejéből kiszabadult erdélyi férfi által adott személyleírások alapján sikerült beazonosítani."
    - Ehhez székelynek kellett lenni... A többi belepusztult...

    VálaszTörlés