Blogarchívum

2011. július 1., péntek

Műsorajánló, hírek


„Magyar és lengyel együtt harcol és együtt issza borát” (+videó)


Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Varsóban átadta az európai uniós elnökséget jelképező zászlót és stafétabotot Donald Tusknak, a soros elnöki teendőket Magyarországtól átvevő Lengyelország kormányfőjének.
***

Schmitt levélben köszöntötte XVI. Benedeket

Gyémántmiséje alkalmából levélben köszöntötte Schmitt Pál államfő XVI. Benedek pápát – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken az MTI-t.

***

Sorakozhatnak a munkások a premontreiek szombathelyi iskolájában

Vissza nem térítendő támogatás felhasználásával megújul a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületszerkezete és fűtési rendszere. A fejlesztés a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán elnyert közel 100 millió forintos támogatással valósul meg és előreláthatólag a 2011-es tanév elejére készül el - közölte az MTI-vel Bokor Imre projektfelelős.

***

Fazekas Sándor a pápához látogatott

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) római konferenciáján részt vevő delegációkat fogadta XVI. Benedek pápa pénteken a Vatikánban. A nemzetközi szervezet 191 tagállamának képviselői között Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is jelen volt, a FAO állandó magyar képviseletét vezető Hamar Balázs mezőgazdasági attaséval együtt.

***

A gyanú: kémkedés – Galambos házi őrizetben (+videó)

Házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa pénteken a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját, Galambos Lajost kémkedéssel gyanúsítják – közölte újságírókkal a döntést követően Molnár Lajos, a nyugállományú vezérőrnagy védője.

Újabb hír:

  • Index2011. július 1., péntek 19:44

        Házkutatást tartanak Szilvásy Györgynél

"...Az Index forrásai szerint ilyen súlyú gyanúsítással a Mol-részvénypakett orosz kézre juttatása miatt élhetett az ügyészség.(...)
A Galambos körüli titkolózás azzal függhet össze, hogy az elmúlt hetekben új információk alapján kezdtek nyomozni az ügyészek, miután az egykori NBH-főnök két közeli ismerősét is letartóztatták. Földesi-Szabó Lászlót, aki hétéves börtönbüntetésének ítélethirdetése közben szökött meg 2010 decemberében, egy hónapja fogták el, üzlettársát, Jakubinyi Róbertet pedig két hete osztrák rendőrök vették őrizetbe."

Kapcsolódó:>>
Index.hu>>Hackert küldött Szilvásy a titkosszolgálatra



Eldől Galambos sorsa (+videó)


Péntek délelőtt dönt a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa arról, hogy elrendeli-e Galambos Lajosnak, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatójának előzetes letartóztatását.
***

Alsózsolca: beszélt a sérült

Sérülésének körülményeit idézte fel tanúként pénteken a Pest Megyei Bíróságon azt a fiatal roma férfi, akit 2008. december 15-én életveszélyesen megsebesítettek, amikor alsózsolcai házuk udvarán fát vágott. A támadás a vád szerint a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat hatodik cselekménye volt.

***

Kiszabadították a magyar barlangászt

A felszínre ért a romániai Bihar-hegységben lévő Pádis-fennsík egyik barlangjában megsérült magyar fiatal a barlangi mentők segítségével pénteken nem sokkal délután öt óra előtt – közölte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-vel.

***

Kilencvenéves rabságból lettek megszabadítva a magyarok

Középtávon „parkolópálya” helyett az Európai Unióhoz való csatlakozást lehetővé tevő integrációs folyamattá alakítható át az unió keleti szomszédságpolitikája. Ez Ukrajnát is érinti – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a XIX. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem tanácskozásán.

***

Egyes minimumszabályok alól mostantól nincs kibúvó

Az emberi méltóság védelméről, a gyűlöletbeszéd tilalmáról, valamint a kiskorúak védelméről szóló egyes alapjogi minimumszabályok péntektől a nyomtatott és az internetes sajtóra is alkalmazhatóak – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szóvivője pénteken az MTI-nek.

7 megjegyzés :

  1. "Egyes minimumszabályok alól mostantól nincs kibúvó
    Az emberi méltóság védelméről, ... valamint a kiskorúak védelméről"

    Előbb inkább normális életszínvonalat kellene biztosítani, aztán jöhetnének az ilyen finomítások.

    VálaszTörlés
  2. "'A gyanú: kémkedés – Galambos házi őrizetben (+videó)"
    "Eldől Galambos sorsa (+videó)"

    Csak reménykedhetünk benne, hogy valaha is kiderül/nyilvánosságra hozzák, hogy esetleg mi történt.

    VálaszTörlés
  3. "DÉLI KULISSZA – Szombat 12.30-12.55 Műsorajánló"

    És az állam nem segít.

    VálaszTörlés
  4. Úgy tűnik, 80 évre titkosították.
    - Szerintem úgy kezdődött ÚJRA, hogy kiadták Magyarországnak Josef Rohacot...

    VálaszTörlés
  5. "Csak" 78 évre.

    Gondolod, hogy Rohač-nak van valami köze ehhez?
    Elképzelhető, hogy egy kemény bűnöző szava annyit ér, mely elgendő volt titkosszolgálati vezetők letartóztatására?

    VálaszTörlés
  6. Rohac az Aranykéz utcai "eseményekhez" vezet, mely viszont a Fenyő-gyilkosság folytatása, és már ott vagyunk a szőke olajnál, az eltűnt pénzjegypapírnál, és a zsurki vodkánál...

    VálaszTörlés
  7. Ezzel csak az a baj, hogy nem tartozik a hazaárulás fogalmába.

    VálaszTörlés