Blogarchívum

2011. július 15., péntek

Hírek - Műsorajánló

Szilvásy vallomása továbbra is államtitok

Szilvássy GyörgyIsmét kihallgatták a Katonai Ügyészségen Szilvásy Györgyöt, vallomása továbbra is államtitok. A Gyurcsány-kormány titokminiszterének ügyvédje azt mondta: az adatvédelmi ombudsmantól kérik az ügy titkosításának felülvizsgálatát

Maradék bűncselekményt keres a Katonai Ügyészség Szilvásy Györgynél, védője szerint. Sebes Péter a Hír Televíziónak elmondta: Szilvásy Györgyöt pénteken ismét kihallgatták, a volt titokminiszter pedig minden kérdésre válaszolt. A kérdések és a vallomás tartalmáról államtitokra hivatkozva nem beszélt az ügyvéd.

Szerinte az esetleges kényszerintézkedéséről döntő elsőfokú bíróság megállapította, hogy a kémkedés alapos gyanúja nem áll fenn. Az elsőfokú bíróság döntését, amely szerint Szilvásy György szabadlábon maradhat, a másodfokú bíróság is helybenhagyta, az indoklást azonban még a gyanúsított és védője sem ismeri. Sebes Péter hozzátette: az adatvédelmi biztoshoz fordulnak, hogy a titkosítás felülvizsgálatát kérjék.

(hírTV)

Molnár Gyuláék a vádlottak padján


Hivatali visszaélés bűntette miatt Molnár Gyula, a fővárosi XI. kerület volt MSZP-s polgármestere, Lakos Imre korábbi SZDSZ-es alpolgármester és egy ügyvéd ellen vádat emelt csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség egy volt önkormányzati ingatlan pályázat nélküli magánkézbe juttatása ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A szocialista politikus, aki jelenleg fővárosi képviselő, állítja: kifejezetten büszke a kerület korábbi vezetésének tetteire.


Borovszky-botrány: hűtlen kezelés miatt megindult a nyomozás

Hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a rendőrség a korábban Borovszky Tímea vezette, a volt oktatási tárcán belül működő Esélyegyenlőségi Főigazgatóság szerződéskötéseinek ügyében az elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján. Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - ugyancsak Budai Gyula feljelentése nyomán - a vidékfejlesztési intézet korábbi szerződéseinek ügyében is. A nyomozások elrendeléséről a kormánybiztos tájékoztatta az MTI-t pénteken.



Elismerte ügynökmúltját Balatonfüred volt polgármestere


Balatonfüred hivatalban lévő polgármestere szerint elismerte ügynökmúltját Simon Károly, aki 1990 és 1994 között volt a város első embere, 2008-ban pedig megkapta a díszpolgári címet - tette közzé az Önkormányzati Sajtószolgálat (www.onkormanyzat.mti.hu) honlapján a balatonfüredi önkormányzat.

Simon Károly, a város első szabadon választott MDF-es polgármestere lemond díszpolgári címéről, elismerve ezzel, hogy a nyilvánosságra hozott ügynökmúltja igaz; erről a napokban tett közzé egy internetes portál dokumentumokat, annak apropóján, hogy a Duna Televízióban egy korábban készült portréfilmet tűztek műsorra, amelyben "mint közismert vitorlázót mutatták be" - rögzíti a közlemény.

Az abban foglaltak szerint Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred jelenlegi polgármestere, országgyűlési képviselő azt mondta: "szerdán Simon Károly bejelentette nekem, hogy lemond a díszpolgári címéről, amit elfogadtam és erről hivatalosan is tájékoztatom a képviselő-testületet". A közlemény szerint Balatonfüred polgármestere "szomorú és csalódott", s annak a véleményének adott hangot, hogy "akiket akkor belekényszerítettek egy rendszerbe, most megbélyegezzük, akik azonban azt a rendszert működtették, még mindig szabadon mászkálhatnak".

Az önkormányzat közleményében olvasható az is, hogy az 1932-ben született Simon Károlyt Sulyok Péter fedőnévvel szervezték be 1961-ben, s két és féléven át dolgozott ügynökként. Az 1960-as években válogatott vitorlázó volt, majd a füredi hajógyár főmérnöke, 1990-ben pedig a város polgármestere lett. A közlemény szerint Simon Károly a beszervezésének körülményeiről hétfőn nyilatkozik a füredi városi televíziónak.

Simon Károly, az MTI megkeresésére pénteken telefonon elmondta, hogy az önkormányzat közleményét nem ismerte, majd közölte, az ügyről nem kíván nyilatkozni az MTI-nek, illetve egyetlen más orgánumnak sem. Úgy fogalmazott, hogy vannak itt "kacifántos dolgok", de semmiről sem kíván beszélni. Hozzátette: meggondolja azt is, hogy a Füred TV-nek mondjon-e valamit.

(MTI)


Alaposan megbüntetik a káptalanfüredi tábori konyhát, de...


Bírsággal sújtják, de újra kinyithatott a káptalanfüredi táborok konyhája, a hatóság a hiánypótlást követően kiadta a működéshez szükséges külön engedélyt - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi(sic!) Igazgatóságának vezetője az MTI érdeklődésére pénteken. Csütörtökön két új csoport érkezett a balatoni létesítménybe, ahonnan a múlt héten tömeges megbetegedéseket jelentettek.

    Tovább

Meggyulladt egy kétszáz négyzetméteres raktár

Meggyulladt egy kétszáz négyzetméteres raktár tetőszerkezete a Pest megyei Fóton, az oltásban harminc tűzoltó vesz részt – közölte a fővárosi tűzoltóság pénteken kora este az MTI-vel.

Kisdi Máté szóvivő elmondta, hogy a tűzoltók hat vízsugárral oltják a lángokat. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés – tette hozzá.

(MTI)


Békeidőben önkéntes tartalékos rendszert kell működtetni


A Magyar Honvédség olyan kivételes képességekkel rendelkezik, amelyekkel egyetlen más szervezet sem az országban, például olyan logisztikai képességek vannak, amelyek a nagyszabású közmunkában részt vevő munkások szállításában, ellátásában elengedhetetlenek – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken az MTI-nek adott interjúban.


Minden nap fel kell mutatni a pozitív közösségi példákat


Kövér László szerint meg kell fordítani a negatív demográfiai trendeket, de ehhez a kormányzat, az önkormányzatok és a családok közös gondolkodására és közös munkájára van szükség. Az Országgyűlés elnöke erről pénteken beszélt a Parlamentben, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett konferencián.


Hoffmann Rózsát követik a lengyelek is


A magyar oktatási kormányzat után a soros EU-elnökséget betöltő lengyel vezető oktatáspolitikusok, valamint az Európai Parlament oktatási bizottságának elnöke is a bolognai felsőoktatási rendszer sürgős reformját szorgalmazza.

    Tovább


Nem történhet visszaélés az őszi népszámlálás során (?)


Együttműködési megállapodást kötött a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az októberi népszámlálással összefüggésbe hozható bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére.

    Tovább


Öt eljárást is indítani kényszerül a Médiatanács


Közigazgatási eljárást indított a Life Network, az Ozone Network, a 4!-es csatorna, a Spektrum TV, valamint a Magyar Televízió m1-es csatornájával szemben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a műsorkvóta-kötelezettségek megsértése miatt - közölte a testület pénteken az MTI-vel.

    Tovább


Gazdaság


Kapcsolódó műsor:

ZÖLDGÖMB – Péntek 22.05-22.55 Ismétlés

Magyarországon eddig körülbelül 950 hektáron termesztett génmódosított kukoricát semmisítettek meg, és azonosították az összes, ügyben érintett vetőmag-forgalmazót. További 2500 hektárt érint a szennyezett vetőmag, itt folyamatban van a hatósági eljárás. Ezekben a táblákban is megsemmisítik majd a kukoricát, azért, hogy ne kerüljön ki a természetbe a szennyezés…


1 megjegyzés :

  1. Megjegyzem, a Molnár Gyula- és Borovszky Timea-ügy relatív légypiszok a trágyadombon.

    VálaszTörlés