Blogarchívum

2011. július 19., kedd

Egyszer sem segítettek a szocialisták, most mégis követelnek?

Link
http://www.lanchidradio.hu/belfold/egyszer_sem_segitettek_a_szocialistak_most_megis_kovetelnek_20110719

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság szerint az a szocialista párt követelőzik most, amely egyszer sem nyújtott segítő kezet a devizahiteleseknek, és nem nyújtott számukra semmilyen törvényes védelmet.

Az államtitkárság így reagált az MSZP-s Szanyi Tibor keddi sajtótájékoztatójára, ahol a politikus pártja nevében változatlanul arra szólította fel a kormányt, hogy a bankszövetség, a bankfelügyelet és a Magyar Nemzeti Bank bevonásával vizsgálja meg azt a három kérdést, amelyet az MSZP vasárnap feltett. Az ellenzéki párt elnökségi tagja emlékeztetett: véleményük szerint a vizsgálatnak ki kellene terjednie arra, hogy a bankok miért hárítják az ügyfelekre az árfolyamkockázatokat, hogy többségében miért devizában állapítják meg a banki költségeket, illetve hogy a pénzintézetek hajlandók-e - a kamatköltségektől eltekintve - a szerződéskori feltételekhez visszatérni.

A kormányzati kommunikációs államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a svájcifrank-hiteleseknek „az már végképp nem hiányzik, hogy nehéz helyzetükből a szocialista párt politikai tőkét akarjon kovácsolni magának”. Az a párt - folytatták -, amelynek kormányzása alatt a devizaalapú lakáshitelek nagysága száznegyvenszeresére duzzadt, az emberek pedig rá voltak kényszerítve a hitelfelvételre, mert nem volt államilag támogatott otthonteremtési program.
    
A jelenlegi kabinet a megalakulása óta sorra hozza az intézkedéseket, amelyek a bajba jutott lakáshitelesekre nehezedő nyomáson enyhíteni képesek, és amelyeket lett volna módja a szocialista kormányoknak is még időben megtenni - közölték, emlékeztetve például a nemrégiben elfogadott, ötpontos otthonvédelmi akciótervre és az abban foglalt árfolyamgátra, amely augusztusban léphet hatályba.

Az államtitkárság hozzátette, hogy a svájci frank mostani drágulását az európai gazdasági folyamatok - a görög, spanyol, olasz államadósságokra adott piaci válaszok - okozzák, „tehát Magyarországtól független események”.

(forrás: MTI)



2 megjegyzés :

  1. A mostani kormany pedig sajat tehetetlenseget nem magyarazhatja a korabbi komany semmittevesevel.

    VálaszTörlés