Blogarchívum

2011. június 13., hétfő

Volt, vagy nem volt közvetítés? Csíksomlyói Pünkösdi búcsú 2011


"Minden évben, immár 1567 óta tartják meg a Csíksomlyói búcsút. Mára a pünkösdi zarándoklat túlnőtte múltját és az országhatárokat, ugyanis nemcsak a katolikus székelység életének nagy eseménye, hanem a minden felekezethez tartozó magyarságé is. A pünkösdi ünnepi szentmise, amelyet a Duna Televízió élőben közvetített, június 11-én szombaton 12,30-kor kezdődött a Kissomlyó- és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben található Hármashalom oltárnál.
A szentmise szónoka Spányi Antal székesfehérvári püspök volt...."
http://csedoattila.blogspot.com/2011/06/csiksomlyoi-punkosdi-bucsu-2011.html


"Ünnepség az ezeréves határon címmel került volna sor pünkösdvasárnap délelőtt tíz órai kezdettel Gyimesbükkön az ezekben a percekben celebrált szentmise és más ünnepi események közvetítésére.
Az anyaországban és a nagyvilágban sokan ültek a tévékészülékek elé és várták a közvetítést. Ám 10 órakor nem a bemondó, hanem fölirat formájában minden magyarázat nélkül közölték a nézőkkel, hogy műsorváltozás történt, s a gyimesbükki közvetítés helyett Herskó János filmrendező életművéről sugároznak dokumentumfilmet.
A film azzal indított, hogy közölte a nézőkkel: Herskó János szinte minden családtagja a holokauszt áldozata lett, majd a képernyőn egyik emlékező zsidó a másiknak adta a mikrofont. Hangsúlyozzuk, egy árva szóval nem közölték a nézőkkel azt, hogy miért maradt el a gyimesbükki élő közvetítés, vagy egyáltalán később, más időpontban lesz-e tudósítás az ezeréves határon zajló pünkösdi ünnepi eseményekről. .."
http://kuruc.info/r/26/80456/

20 megjegyzés :

  1. A kezdettől fogva HAZUG GAZOK i-dió-ta őrültek VÉG-óráit élik !

    VálaszTörlés
  2. Szombaton a Duna 1-en közvetítették az ökumenikus istentiszteletet. Vasárnap nem közvetítették a Gyimesbükkre történő megérkezést, de a műsorban sem volt sehol feltüntetve. A fene tudja, hogy a kuruc honnan vette, hogy vasárnap is kellett volna közvetíteni... Ezeknek mindegy, csak szidni lehessen valakit.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a kat.egyház közölte !!! és nem a szarkőműves kuruc !

    " Az ünnepi szentmise, amelyet a Duna Televízió élőben közvetít, fél 1-kor kezdődik a Kissomlyó- és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben található Hármashalom oltárnál. A szentmise szónoka Spányi Antal székesfehérvári püspök lesz. A kordon a papsággal fél 11-kor indul a Csíksomlyói Ferences Kolostor elől. Éjszaka a kegytemplomban reggelig tartó virrasztásra kerül sor."

    VálaszTörlés
  4. 2011 Csíksomlyói búcsú 1.rész :



    2.rész

    VálaszTörlés
  5. Mi van, begőzöltél?
    Többórás közvetítés volt szombaton. De mások a vasárnapi közvetítés elmaradást reklamálták.... - ami nem is volt.

    VálaszTörlés
  6. Ezt furcsáltam. A búcsú szombaton volt, nem vasárnap. Akkor már hiába keresték, de mi a búbánat akkor ez a dokumentumfilmről szóló hőbörgés?
    - Na, mindegy.

    VálaszTörlés
  7. Benne volt a behirdetett tévéműsorban vagy sem?

    VálaszTörlés
  8. PORT.hu > TV (Budapest) > Ünnep az ezeréves határon - Gyimesbükk
    10:00, Vasárnap (június 12.), Duna II. Autonómia
    Ünnep az ezeréves határon - Gyimesbükk

    210 perc, 2011

    rendező: Horváth Tamás
    operatőr: Sára Sándor
    szerkesztette: Mucsányi János
    Még nem érkezett szavazat.
    Értékelje a filmet!
    Értesítő
    Hozzáadás:
    Közel ezer éven át a Magyar Királyság legkeletibb határa Gyimesbükkön, a Rákóczi-várnál húzódott. Évek óta ide is ellátogatnak sokan a csíksomlyói búcsúra érkező zarándokok közül, sőt a búcsúra érkező különvonatok is eljönnek idáig. A zarándokok adományaiból pár éve felújított Kontumáci Kápolnánál a gyimesi gyerekek helyi néptáncot és népdalokat adnak elő. Utána pünkösdi egyházi énekek következnek, majd következik a pünkösdi szentmise. A mise végeztével az itt elesett honvédek emléktáblájának a megkoszorúzása következik, majd rövid szünet, amely alatt a résztvevők lesétálnak a Rákóczi-vár lábához. A Rákóczi-várnál a gyimesbükki polgármester tart beszédet, elhangzanak a Himnuszok, majd kigördülnek a zarándokvonatokat húzó mozdonyok.


    Vélemény Összes hozzászólás (1)
    ghymes | Válasz jún. 13. 09:11 | 1/1
    Vajh miért maradt el?

    VálaszTörlés
  9. Vajh miért maradt el ?

    Mert bizonyítja, hogy Magyarország (Kárpátmedence) az ÚR ! Nem ezer éve, hanem KEZDETTŐL fogva !
    Mert bizonyítja, hogy Kárpátmedence a SZENTFÖLD, szék(h)elye a Mennyországnak !
    Mert világos lenne mindenki számára, hogy a MAGYAR NEMZETSÉG a JÓ GAZDA, az IGAZ, a FÉNY, a VILÁGOSSÁG,
    azaz az APOSTOL NEMZETSÉG, akire kiáradt a SZENTLÉLEK !
    A Szentlélek elleni vétség viszont sosem bocsájtatik meg !
    Mindenki, aki a Magyar Nemzetség ellen vét, HALÁLOSAN VÉTKEZIK !

    Ezt nem bírja elviselni a sötétség, a sátán fattyai, a kezdettől fogva gyilkos-hazug-tolvaj gaz, aki megy elfoglalni az első helyeket, aki nyomul erőszakosan és bűzös izzadtságszagúan, aki farkasként báránybőrbe bújik, fehér lepelbe öltözik,
    de mindég kilóg bármely köpönyege alól a sátánpata, ami elárulja az árulókat.

    VálaszTörlés
  10. Nem volt lehetőségem megnézni, de még mindig nem tudom, hogy vasárnap akarták volna megnézni a szombati közvetítést, vagy eleve szombaton maradt el? Azért volna bosszantó (többek között), mert Pilisszántón a Csíksomlyói misével paralell, a közvetítést kivetítve akarták volna megtartani a szentmisét, a Makovecz Imre által tervezett kápolnában. :-(
    http://olevendula.multiply.com/calendar/item/10245/10245
    Szabotázs történt volna? :-(

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm, most látom csak az egyetlen véleményt a Port.hu-n.

    VálaszTörlés
  12. zsidók pünkösdkor?ez provokáció!

    VálaszTörlés
  13. "pünkösdvasárnap délelőtt tíz órai kezdettel Gyimesbükkön az ezekben a percekben celebrált szentmise" - tetted föl. Tehát Gyimesbükk, nem Csíksomlyó. Egy másik mise, az ezeréves határon, a két vonattal érkezetteknek is, úgy, mint előző években is, pl:

    VálaszTörlés
  14. És az idei:
    A gyimesbükki ünnepségről két órás összeállítást készített a Duna Tv székelyföldi stúdiója, amely június 18-án, 10 óra 40 perctől kerül a képernyőre.
    http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=93357
    itt rövid híradó tudósítás is.

    VálaszTörlés
  15. Igen, köszönöm, ez Gyimesbükk, semmi kétség.

    VálaszTörlés
  16. Az ensz-tagországok eddig csak Palesztinát ismerték el önálló államnak, az 1967-es határ maximumában.
    A zsidó államot senki sem ismerte el eddig, ezért kell a nagy séta-fika, jött-ment erőltetett menet ájrópába.

    VálaszTörlés
  17. Időközben letisztult a kép. A nyomtatott újságban nem volt benne, de a Duna TV honlapján a műsorban szerepelt a gyimesbükki istentisztelet. Ez maradt el valamiért. Ókovács magyarázata sem világos számomra, de tényleg a vasárnapi közvetítés elmaradt. Az viszont kicsit belerondított az áhítatba, hogy Herskó János portréját adták helyette. Ezzel az erővel akár Kádárról vagy Sztálinról is adhattak volna portrét.

    VálaszTörlés
  18. Így van, Anyusch. Mintha stílustörés forogna fenn... Aki kifejezetten a gyimesbükki közvetítésre kapcsolt be, annak ez a műsor bosszantó csalódást okozhatott, mert nem pótolta, vagy helyettesítette az elmaradt közvetítést.

    VálaszTörlés