Blogarchívum

2011. június 3., péntek

Műsorajánló. hírek röviden

SZIGORÚAN NYILVÁNOS – Szombat 23.05-23.55 Ismétlés


A Szkítia zenekar 2004-óta a Kárpát-medencei folk-rock jellegzetes és egyedi hangzásvilágú reprezentánsa. Évek óta kedvelt és népszerű fellépői a hazai fesztiváloknak, ünnepi rendezvényeknek, hagyományőrző találkozóknak. Nemrég azonban úgy döntöttek, hogy egy zenei tehetségkutatón is megméretik magukat... A műsorban kifaggatjuk őket, s a legszebb Szkítia-felvételek is felcsendülnek. Nem maradhat ki a Trianon-emlékdal sem – szóljanak hozzá!

SZIGORÚAN NYILVÁNOS: 2011. június 1-jén 23.05-23.55 - Szombaton Ismétlés

Szerkesztő-műsorvezető: Bizse Ferenc

SMS-számunk: +36307496720
E-mail címünk: szigoruannyilvanos@lanchidradio.hu

„Agyonhallgatták és eldugták Trianont” 


A kormányszóvivő szerint békeszerződés és határvonalak ellenére igenis létezik összetartozás a magyarok között. Nagy Anna a június 4-i nemzeti összetartozás napja alkalmából nyilatkozott az MTI-nek.

Rémhír kapott szárnyra, szó nincs államosításról


Rémhírnek és minden alapot nélkülöző álhírnek nevezte a pénteki rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón Nagy Anna kormányszóvivő, hogy a magyar bankbetéteket államosítaná a kormány. Az ügyben a felügyelet és a rendőrség is vizsgálódik.

Több ponton is megváltozik a munka törvénykönyve



Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a munkaügyi módosító csomagot, amely több ponton is megváltoztatja a Munka törvénykönyvét (Mt.), így például a heti munkaidőt, a próbaidőt, valamint a szabadság kiadását.

A Századvég május végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a választók nagy többsége nem tartja igazságosnak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának jelenlegi feltételeit. A magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a fennálló rendszeren.

Nem született megállapodás BM-tárgyaláson

Nem született megállapodás a pénteki egyeztetésen a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között – mondta Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Belügyminisztérium (BM) előtt újságíróknak az egyeztetést követően.

A megbízott elnök szerint hétfőn folytatódnak a tárgyalások, de már nem a BM-el, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel.

(Forrás: MTI)


Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt pénteken nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen – közölte a Somogy megyei főügyész az MTI-vel.


Hoffmann Rózsa: Az utóbbi időben bőven kijutott a bajokból


Nagy változások előtt állunk, s csak rajtunk múlik, hogy kihasználjuk-e a rendelkezésre álló lehetőségeket - fogalmazott az oktatási államtitkár a közelgő pedagógusnap alkalmából írt köszöntőjében. Hoffmann Rózsa azt ígérte, hamarosan elkészül a közoktatási törvény és annak részeként a pedagógus-életpályamodell.

Lemondás Esztergomban


Az esztergomi aljegyző írásban lemondott posztjáról, a jegyző pedig a megválasztása óta nem hajlandó levezetni a képviselő-testületi ülést – közölte a város polgármestere pénteken az MTI-vel.

A tárcavezető elfogadta a főigazgató lemondását


A nemzeti erőforrás miniszter pénteken közös megegyezéssel megszüntette Horváth Ádám főigazgatói munkaviszonyát. A Magyar Állami Operaház főigazgatójává szerdán kinevezett énekes maga ajánlotta fel lemondását pénteken.

Mi épül a XII. kerületben?


A tervek szerint 2012 októberében nyitják meg a budapesti XII. kerületi Hegyvidék Központ üzlet- és szolgáltató központot, amelynek alapkövét csütörtökön rakták le.

Mégsem zárták le a környéket


  • A korábbi hírekkel ellentétben mégsem zárta le a rendőrség Orbán Viktor miniszterelnök fővárosi, a XII. kerületben lévő házának környékét – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) pénteken délután az MTI-vel.


Gyurcsány: Én Hunnia és Pannónia egységét szeretném megteremteni


Gyurcsány Ferenc szerint 2014-ben reális esélye lesz az MSZP-nek arra, hogy visszavegye a kormányzást. A volt szocialista miniszterelnök erről egy kaposvári sajtótájékoztatón beszélt, ahol Gyurcsány Ferenc moderátoraként mutatta be Vágó István egykori televíziós műsorvezetőt.

11 megjegyzés :

  1. "Mégsem zárták le a környéket"

    Persze, hogy nem zárták le, csak éppen nem lehet oda menni.
    Játék a szavakkal, semmi más.

    VálaszTörlés
  2. "Hoffmann Rózsa: Az utóbbi időben bőven kijutott a bajokból"

    Elég volt a FIDESZ-KDNP hazugságaiból.

    VálaszTörlés
  3. "Ügyészségi nyomozás indult a Tettrekész ellen"

    Ez várható volt. A rendőrség és az ügyészség mit sem változott Gyurcsány-Bajnai óta. A folytonosságot az Orbán kormány biztosítja.

    VálaszTörlés
  4. "Nem született megállapodás BM-tárgyaláson"

    Erre nem is volt reális esély. Orbán és Pintér nem megegyezni, hanem diktálni akar.

    VálaszTörlés
  5. "Hatalmas többség a korai nyugdíjazás ellen"

    Ez borítékolható volt. A kollektív irigységre alapozott kérdés feltevésnek nem is lehetett volna más eredménye. Ugye még emlékszünk, amikor a proletárdiktatúra határozta meg az értelmiség fizetését.

    VálaszTörlés
  6. "Több ponton is megváltozik a munka törvénykönyve"

    Ismét a munkavállalókat hozzák hátrányos helyzetbe.

    VálaszTörlés
  7. Az a vicc, hogy ezzel helyzetbe hozzák a Magyar Gárdát...
    Avagy: mit értünk "egyenruhás bűnözésen". ?

    VálaszTörlés
  8. Tudod ez úgy van, hogy "Pistike" kitalált egy szót és nagyon tetszik neki. Feltehető azonban, hogy a kormány ilyen megbélyegzéssel is ütni akart Gárdán.

    VálaszTörlés
  9. Jaaa...?! Akkor nem a 2006-os októberi tettekre értik?! :-O
    Hogy én milyen naiv vagyok. :-S

    VálaszTörlés
  10. A FIDESZ a 2006-os eseményeket sem vizsgálta ki, a bűnösöket nem vonta felelősségre. Egyetlen - látszat - intézkedése volt, a hirhedt, csak rendöri tanuval igazolt eseteknél a semmisségi eljárás.

    VálaszTörlés
  11. Épp most került szabadlábra Hagyó Miklós is. :-((

    VálaszTörlés