Blogarchívum

2011. június 14., kedd

DUNA TV - Ókovács Szilveszter válasza

Olvasói levelek :: 2011-06-14. 07:07



Ókovács Szilveszter
Portálunk is
szóvá tette, hogy a Duna TV, előzetes ígéretével ellentétben, nem közvetítette a gyimesbükki szentmisét, helyette egy zsidó filmrendező életútját mutatta be a keresztény magyar nézőknek.
Cikkünk nem maradt visszhang nélkül, a Duna TV vezérigazgatója válaszolt, levelét változatlan formában alább közüljük.

Ókovács Szilveszter levele:
Tizenhárom óra, jó reggelt kívánok!
Bár a magyar műsorújságok több héttel korábban bekérik az anyagokat, az adásnapig sok minden történhet. Technikai probléma, betegség, financiális nehézség. A Duna Televízió pünkösd szombatján – hagyományaihoz híven, a minket is sújtó pénzhiány ellenére – ragaszkodott ahhoz, hogy egyenes adásban sugározza a csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjét, 154 perc terjedelemben, nagy stábbal, sok kamerával az egész világra, négy műholdon keresztül. A tervekkel szemben másra végül nem nyílt módunk, de csakis a pénztárcánk szabott ennek határt – nem egy műsorváltozás szegélyezi a mai magyar gyakorlatot a túl korai lapzárták miatt. Azonban: aznap reggel Élő Egyház című műsorunk 25 percben, A nap tánca című, a fatimai jelenésekről szóló filmünk 29 percben, Vannak vidékek című sorozatunk csíksomlyói epizódja 56 percben, Isten kezében című magazinunk két része 28 illetve 26 percben, a II. János Pál életéről szóló dokumentumfilm első része 94 percben, Törzsasztal c. műsorunk – Böjte Csaba szerzetessel a vendégek között – 45 percben, éjjel egy órától pedig II. János Pál boldoggá avatásának ismétlése 172 percben került adásba. A Duna II este megismételte a szentmisét, az elé szerkesztett műsorral és a mögé illesztett magazinnal együtt, 182 perc terjedelemben – ez utóbbi önmagában több mint három óra. Összesen pedig több mint 13 azaz tizenhárom óra műsoridő egyetlen napon!
A vasárnapi és pünkösdhétfői műsorokat nem sorolom: aki rátekint honlapunkon a műsorújságra (www.dunatv.hu), utólag is láthatja, hogy nemcsak vallásos, de magyar, sőt hazafias, főképp pedig erdélyi tematikában bővelkedő, illően ünnepi programot állítottak össze a munkatársak. (Wass Albert talán legutolsó nyilatkozata is lement egy neki szentelt dokumentumfilmben, de ezért nyilván nem kaptunk volna címlapot – nem mintha ez motiválna, csak mondom.) Azt is csak halkan jegyzem meg, hogy a közmédia összehangolt működésének jegyében vasárnap délelőtt az ugyancsak mindenhol fogható m1 adott ünnepi istentiszteletet.
Végezetül részlet egy derék keresztény ember nekem küldött leveléből, akinek nyilván nem adom közre a nevét, hisz nem célom megszégyeníteni: „… annak a munkatársának a helye, aki végrehajtotta ezt a hazaárulással felérő aljasságot, egy egészen más csatornában lenne a helye – ugye értjük egymást.”
Sajnos, értjük – a penitenciát azonban nem a mi dolgunk kiszabni, ráadásul bűnbánatnak kellene megelőznie.
Munkatársaimmal együtt köszönöm megtisztelő figyelmüket, s azt is, ha kis ideig még életben hagynak minket. Addig is nézzék a Duna Televíziót, ne csak írjanak róla, ha szabad kérnem.
Ókovács Szilveszter
vezérigazgató, Duna Televízió Nonprofit Zrt.
(Kuruc.info)

2 megjegyzés :

  1. Ebből a magyarázásból világosan kiderül !!!

    A MAGYAR SZENT HAGYOMÁNY : MEGFIZETHETETLEN !!!

    A zsidó ripacsok értéktelen produkciói meg semmit sem érnek.

    VálaszTörlés
  2. Igen, azért mert egy előre meghirdetett műsor valamilyen okból kifolyólag elmarad, attól még pünkösdkor nem kell egy zsidó filmrendező életútját helyette leadni, sok más keresztény műsor közül is lehetett volna választani. Ez még akkor is így van, ha esetleg az ominózus életút műsor ingyenes és egyes körök által támogatott volt is.

    VálaszTörlés