Blogarchívum

2011. május 31., kedd

Vörösvári Újság Online - 2005.

http://www.pilisvorosvar.hu/vorosvariujsag/2005/julius/18.htm
"...Ennek a világnak
Fehér a virága
Fehér az egyháza
Fehér a csuhása

Ennek a világnak
Itt dobog a szíve
Itt van a lelke
Itt van a közepe…

(régi magyar népének)

A nyári nap-éj fordulót ismét háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelték Pilisszántón, a Szikla Színházban június 24. és 26. között. A szántói polgármester, Szőnyi József által kezdeményezett rendezvény a legfőbb értékek, a hazaszeretet, a hit és a család eszménye köré épültek..."

"...A Sziklaszínház június 24-i műsora, melyen az Ismerős Arcok, a Kormorán, valamint a Kárpátia együttes lépett színpadra, e szívből jövő hazaszeretet jegyében került megrendezésre.

Másnap, június 25-én a solymári „Cédrus” néptáncegyüttes előadását nézhették meg az érdeklődők, a táncosokat a színpadon Tiboldi Mária követte „Az ősök tisztelete, a magyar dal útja” című előadásával. Az est egy színházi ősbemutatóval zárult, melyet Wass Albert „Elvásik a veres csillag” című regénye alapján Csabai János rendezett. ..."

1 megjegyzés :

  1. A Pilis Keresztjének felszentelése
    2003. december 20-án 14 órakor felszentelték a Pilis Keresztjét.

    A Pilisszántói emberek adakozásából emelt 12 méter magas és 6 méter széles fehér (!) kereszt megmutatja, hogy a Pilis immár nem csak a krónikákban, hanem a valóságban is szent hely lett.
    Ez a kereszt december 21-én éppen a nap felkelte irányába néz. MIvel ez a nap az év "legsötétebb" napja, a kereszt mintegy megerősíti, tovább segíti égi útján a Világosság Hordozóját.
    A felvételen látható, amint Csabai János színművész Wass Albert verseket mond, valamint Szőnyi József pilisszántói polgármester beszéde, illetve a püspök által történő felszentelés is.
    A video végén a december 21-én hajnalban történt napfelkelte várásról is van egy pár perc.

    (A fájl wmv formátumú, és kb 37 perc hosszú, 62,1 Mb)

    http://www.dobogommt.hu/dobogo/letoltes.php?dlid=alldownloadshun20050000000060

    VálaszTörlés