Blogarchívum

2011. május 29., vasárnap

Hírek röviden

„Az elmúlt ezredév magyar hőseire” emlékeztek

Csak az összetartozás és egymás méltóságának tisztelete hozhat nyugodt és békés jövőt Magyarország számára - emelte ki Tőkés László és Lomnici Zoltán a magyar hősök emléknapja alkalmából az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában.


Hende: A kormány csak az államot újíthatja meg


A kormány egymaga nem újíthatja meg Magyarországot, csak a nemzet egésze – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap a fővárosi Hősök terén a magyar hősök emléknapja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen.


Boross: Katonai erényekben gazdag nép vagyunk


A magyar harcoló és katonai erényekben gazdag nép, nincs még egy ilyen nemzet, amely ennyi véráldozattal tartotta volna meg magát - hangoztatta Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke a magyar hősök emlékünnepén vasárnap a rákoskeresztúri Új köztemetőben.


Gyurcsányék erkölcsi kötelességről értekeznek


A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform felkéri az MSZP vezető testületeit, hogy buzdítsák részvételre a párt tagjait a pártszavazáson; ez "erkölcsi kötelességük".


Húsz év múlva finanszírozhatatlan lesz az ország, két év múlva élhetetlen Borsod egy része, ha nem történik sürgősen szemléletváltás romaügyben – vallja Forgács István. A zalai lovári közösségből származó szakértő szerint célzott képzések és munkahelyteremtés szükséges, különben a fiatal cigányok menthetetlenül szüleik sorsára jutnak



Negatívak lettek a hazai vírusminták


Az Országos Epidemiológiai Központban mostanáig öt mintát vizsgáltak a németországi hasmenéses járványt okozó kólibaktériumra vonatkozóan, de ezek mind negatívak lettek – jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó:

Franciaországban három gyanús hasmenéses megbetegedést észleletek



*****

Privatizáció segíthet(?) a görögökön


Privatizációból és újabb adóemelésekből akar pénzhez jutni a görög kormány. Az IMF megfenyegette az országot, hogy felfüggesztik a 110 milliárd dolláros hitel folyósítását, ha az athéni kormány nem dönt az eddiginél szigorúbb intézkedésekről. A kormány azonban nem tudott megegyezni az ellenzékkel a megszorításokról.

Nagy-Britannia felbomlásától tart a brit uralkodó


Nagy-Britannia felbomlásától tart a brit uralkodó annak nyomán, hogy a május eleji skóciai parlamenti választásokon abszolút többséget szerzett a tartomány függetlenségéért kampányoló Skót Nemzeti Párt (SNP).


Érintés nélkül – egy üres keret a jövőbe vezető út?


A texasi A&M Egyetem egyik kutatócsoportja a Számítógép és Ember Közötti Interakció konferencián (Computer Human Interaction Conference) bemutatott egy olyan érintőképernyő- technológiát, amelyen már évek óta dolgoztak és tulajdonképpen nem is egy valódi képernyő.




4 megjegyzés :

  1. "Privatizáció segíthet(?) a görögökön"

    Csak átmenetileg, aztán még rosszabb jön.

    VálaszTörlés
  2. "Negatívak lettek a hazai vírusminták"

    Miután a csehek elhiresztelték, már nem lehetett tovább titkolni, hogy hozzánk is került a fertőzött uborkából. Pedig még azt is mondták, hogy a hazai uborkaszezon beindulásával elképzelhetetlen, hogy import uborka jön hozzánk. Most majd attól kell félni, nehogy a németek titokban, olcsón keletre vigyék a fertőzött árút, így csökkentve a saját veszteségüket. Ahogy a magyar kereskedőkedőket ismerjük, a németek ehhez még partnereket is találnának.

    VálaszTörlés
  3. "A hátsó szobában"

    A helyes sorrend, előbb rend, fegyelem, szigor és csak aztán cigánystratégia.

    VálaszTörlés
  4. "Boross: Katonai erényekben gazdag nép vagyunk"

    Nyugodtan mondhatta volna multidőben.

    VálaszTörlés