Blogarchívum

2011. május 19., csütörtök

Bővült az MME web kameráinak száma:

újra közvetít a fecske és elindult a gyöngybagoly, valamint az odú kamera is

2011. május 18.

Gyöngybagoly fészekkamera képe.

A fészek web kamerák segítségével nemcsak a kutatók, de a nagyközönség is szemtanúja lehet olyan eseményeknek, melyek az előtt tőlünk rejtve zajlottak le. A kamerák védelmi szerepe sem elhanyagolható, mert bármilyen krízis (szélsőséges időjárási események, ragadozók rájárása a fészekre, fészekrongálódás stb.) van esély időben beavatkozni.


Éppen ezért egyre több ilyen kamera rendszerbe állításán dolgozunk, amit jelentősen segítenek az egyesületnek felajánlott adó 1% bevételek. Köszönet ezért minden felajánlónak!

A nagyhalászi fehér gólya fészekkamera képe.
Zalaistvándi gólya fészekkamera képe.
Fecske fészekkamera képe.

Nagyhalászi gólya >>

Zalaistvándi gólya >>
Füsti fecske >>



Vörös vércse kamera képe.
Gyöngybagoly fészekkamera képe.
Odúkamera képe.
Vörös vércse >>
Gyöngybagoly >>
'B' odú >>



Kerecsensólyom fészekkamera képe.


Vörös vércse >>



A képekre kattintva elérheti a kamerák képét. A 'B' odúba szerelt kamera egyelőre "nem mutat semmit", mivel a madarak még nem költöztek be ide. Ez viszont azért teszi izgalmassá a megfigyelést, mert esélyünk van arra, hogy mi pillantsuk meg az első fészeképítő anyagokkal megérkező madarakat, amire a június-júliusban kezdődő második költési időszakban még jó esély van.

A kamerák fele éjszakai is élvezhető képet ad, így az ilyenkor dolgozok, fent lévők a sötétség óráiban is megfigyelhetik a madarak viselkedését.

A kamerákat kezelő MME Monitoring Központ nyíregyházi munkatársainak rengeteg befektetett munkája ellenére előfordul, hogy valamelyik kamera képe hálózati probléma vagy az elektromos rendszerek meghibásodása miatt időlegesen nem elérhető - a hír közzétételekor éppen a gyöngybagoly kamera "szállt el" -, ilyenkor türelmüket és megértésüket kérjük, dolgozunk a hiba elhárításán. 

http://www.mme.hu/component/content/article/15-legfrissebb-hirek/1451-bovult-az-mme-web-kamerainak-szama-ujra-kozvetit-a-fecske-es-elindult-a-gyongybagoly-valamint-az-odu-kamera-is.html

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése