Blogarchívum

2011. május 2., hétfő

A rossz példa ragadós: Leáll a vasúti személyszállítás...

... a dél-szlovákiai Fülek és Sátorosbánya között

Május 1-től megszűnik a vasúti személyszállítás a dél-szlovákiai Fülek (Fil'akovo) és a szlovák-magyar határ szlovákiai oldalán található Sátorosbánya (Siatorská Bukovinka) között.

Az egykor fővonalnak számító, Fülek és Salgótarján közti szakaszon több mint százhúsz évig volt vasúti személyforgalom, ennek megszüntetése most érzékenyen érinti az észak-nógrádiakat, még ha az utóbbi években csökkent is az utasok száma a mintegy 10 kilométeres vonalon  - írja az Új Szó című pozsonyi napilap pénteki számában.

György Péter, Ragyolc polgármestere, Besztercebánya megye önkormányzatának képviselője a lapnak elmondta, hogy  a vasúti személyforgalom megszüntetése miatt várhatóan sűríti járatait a Losonci Autóbusz-közlekedési Vállalat.

A megyei képviselők szerint a vasúti vonalbezárások helyett olyan átfogó elképzelést kellett volna már évekkel ezelőtt megalkotni, amely nyereségessé tette volna a vasutat és tehermentesítette volna a közúti forgalmat, ezzel megtartható lett volna a turisztikai és idegenforgalmi szempontból fontos vasúti személyszállítás - írja a napilap.

Forrás: 
MTI

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése