Blogarchívum

2011. április 12., kedd

Lánchíd Rádió: Mi történt Bolíviában?

DÉLI KULISSZA – Kedd 12.30-12.55 Műsorajánló

Mi történt Bolíviában 2009 áprilisában Rózsa Flores Eduardóval és társaival? Tűzharcban végeztek velük különleges rendőri egységek, vagy gyilkosság történt, és haláluk helyszíne nem is a hírhedté vált Santa Cruz-i hotelszoba volt, amit a bolíviai hatóságok a nemzetközi médiában is bemutattak?…


Ismétlés: este fél 7 után

Szerkesztő-műsorvezető: Pál Amanda

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

…Hogy mit takargatnak La Pazban a kormány tagjai, nem tudni biztosan. Azonban elég beszédes, hogy a hatóságok minden eszközzel akadályozzák az ügy feltárását. A viták az Evo Moráles elnök elleni feltételezett merényletkísérletről most újra fellángolhatnak, mivel megkezdődött a csapat egyik életben maradt tagjának pere. Tóásó Elődöt terrorizmus vádjával állították bíróság elé. A Kulissza keddi adásában két évnyi nyomozás anyaga alapján több hazugságról lerántjuk a leplet. Ebben Tarjányi Péter rendőrségi szakértő lesz segítségünkre, akit az áldozatok családja bízott meg az eset rekonstruálásával.

KATT>>  http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/deli_kulissza_%E2%80%93_kedd_12301255_musorajanlo_20110412



10 megjegyzés :

  1. Nem történt más, minthogy egy zsoldos csoportot lekapcsoltak. A hatóságok arrafelé nem úgy járnak el, mint Európában. Lásd a drogfutárokat. Ott hosszú évekre bevarrják ezeket egy koszos börtönbe, hogy örülhetnek, ha megélik a szabadulásukat.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ihaj-csuhaj "bátor" ez a kulissza, aki lerántja a leplet az érintettek rokonságaival.
    A magyarországi nemmagyar média figyelmét elkerülte, hogy Boliviában működik egy olyan honlap, ahol rendre még aznap lehozzák a nemmagyar média által közölt hazugságokat. Ezen médiáknak minimum illene tudni, amikor külföldi kormányokat vádolnak hazugsággal, azok rágalmazásért a saját törvényük szerint járnak el. Jelen esetben, Boliviában olyan média-törvény van, hogy csak bizonyított, megalapozott tényeket írhatnak Országuk belügyeiről az újságírók, ellenkező esetben 8-10 évig terjedő börtönre ítélik. Nincs kivétel, nem veszik be a "politikai üldöztetés" dumát, amikor hazudoznak, rágalmaznak, korrupciót stb. követnek el.

    A Törvény nemtudása nem mentesít senkit a felelősség alól !
    Ezen nemmagyar rágalmazó médiák nyilván vannak tartva és folyamatosan közlik a honlapokat és a cikkeiket.

    VálaszTörlés
  3. Rosa Floest meglehetősen sok helyén ismerték a világnak, meglehetősen különböző emberek. Lehetséges, hogy valakik meg akartak szabadulni tőle. Ebbe belefér akár egy hamis fülbesúgott info is, amellyel "lukra futtatták" a boliv elhárítást. A végeredményt tekintve tökmindegy az érdekelt félnek.
    ...és az ő keze tiszta marad.
    Nagyon kusza ügy.

    VálaszTörlés
  4. Ahogy a Kulisszában hallottam, nem is a szállodai szobában lőtték le őket, hanem már "átlőve vitték oda". :-O
    Olyan katonai fegyverből származó lövedéket találtak R.F.E. testében, amely egy 40 cm vastag falat is átütött volna, nemhogy egy szállodai gipszkartont....
    - Na, jó... És akkor Tóásót hol tartották ez idő alatt? Mi célból "tartogatják"?
    - Tarjányi Péter elmondása szerint, amikor a bíróság tárgyalta volna Tóásó Előd házi őrizetbe helyezését, Tóásót "elfelejtették" a bíróságra szállítani. Majd, amikor taxival utólag odavitték, a bíró azzal az indokkal utasította el a házi őrizetbe helyezését, hogy ELKÉSETT a tárgyalásról. :-O

    - Arról is szó volt, hogy a magyar hivatalos szervek eleddig a fülük botját se mozdították az igazság kiderítése érdekében.

    VálaszTörlés
  5. Majd' elfelejtem, mint mások is:
    Arról viszont nem hallani, megtalálták-e már a "csapatépítő" Révész Tibor -t?

    VálaszTörlés
  6. Bolivia nem Magyarország, ahol egy időben, sőt még ma is, orosz, ukrán, csecsen, albán, szerb, arab stb. maffiózók, terroristák utaznak át, "üdülnek", találkoznak társaikkal, szervezik a terror-cselekményeket, szólnak bele az ország belügyeibe, szinte háborítatlanul. Sok országban ilyeneket nem engednek meg, hanem keményen lecsapnak, még a csírájukra is. Nem Bolivia kemény reagálásán kellene meglepődni, hanem Magyarország tehetetlenségén felháborodni.

    VálaszTörlés
  7. Aki Tarjányi Péter rendőrségi "szakértő" véleményére valamit is ad, az egyenlő a tömény hazugsággal...Ugyan mire való a sajtó és a tévé? Hát nem az igazság kiderítésére? Úgy látszik Magyarországon még itt nem tartunk.

    VálaszTörlés
  8. Bolíviában az élet ÁLTALÁBAN is keményebb, nem elkényeztetett "fogyasztói társadalom" él ott. Az ellenséget meg lelövik, mert másképpen értelmezik az ön- és honvédelemről szóló törvényt, mint a világ eme felén. Úgyhogy igazad van.

    VálaszTörlés
  9. Nemcsak Boliviában, hanem Ázsiában (pl. Thaiföldön), az arab országokban, Afrikában és Dél-Amerikában is másképp értelmezik.

    VálaszTörlés