Blogarchívum

2011. április 27., szerda

Kibújt a szög a zsákból

Egymilliót megér neki. 

Gyurcsány egymillió forintot ajánlott fel a gyöngyöspatai romák segítésére

2011. április 27. 08:42

Gyurcsány Ferenc egymillió forintot ajánlott fel a gyöngyöspatai romák segítésére; a volt szocialista kormányfő ezt kedd éjszakai Facebook-bejegyzésében közölte. Gyurcsány Ferenc a pénzt "evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra" ajánlotta fel - olvasható a "Nácikérdés Gyöngyöspatán" című bejegyzésében. A volt miniszterelnök, "igazat adva" Lévai Júliának, a Galamus-csoport tagjának, azt írta: "Gyöngyöspatán nem cigánykérdés van, hanem nácikérdés. És egyre inkább így van és így lesz az egész országban is" - fűzte hozzá.

"Önmaguk tiszta magyarságában és mások sármagyarságában elvakultan hívő és hitüknek radikális tettekkel nyomatékot adó náci társaságok, csoportok fenyegetnek bennünket" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, hozzátéve:

(Fenyegetőzik is:)

"Gyöngyöspata egyre mélyülő drámája nemzeti tragédiává fog pillanatokon belül válni, ha nagyon gyorsan nem cselekszünk".

 

A szocialista politikus szerint dolga van a kormánynak a rendfenntartással, "ha kell a nácizmus szelleme és gyakorlata elleni hatékonyabb fellépést segítő új jogi normák állításával".

 

"Dolga van minden demokratának, hogy ne tűrje a náci mocskot, ne tűrje magyar emberek félelembe hajszolását, félelemben tartását". Ki menjen demonstrálni, ki nyújtson jogi segítséget, ki adjon fedélt a menekültek feje fölé. Más meg segítsen pénzzel. "Én egymillió forintot ajánlok fel a gyöngyöspatai romák segítésére. Evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől több mint két hétig járőröztek a településen, majd az április 22-e és 24-e közötti időre a Véderő elnevezésű szervezet honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában, a roma telep szomszédságában lévő, Kecskekő elnevezésű területre. A tábor meghirdetett időtartamára, a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércen, illetve Szolnok-Tiszaligeten helyeztek el 267 gyöngyöspatai roma asszonyt és gyermeket, akik vasárnap tértek vissza a faluba.

 

A Véderő táborában megjelentek közül nyolc személyt, köztük a szervezet vezetőjét, Eszes Tamást, még 22-én, pénteken őrizetbe vette a rendőrség garázdaság szabálysértés gyanújával. Ugyanakkor az Egri Városi Bíróság húsvéthétfőn, nem jogerősen megszüntette velük szemben az eljárást.

 

Kedd este verekedés tört ki a településen. A konfliktus a Véderő elnevezésű szervezet tagjai és a helyi romák egy csoportja között robbant ki, eddig pontosan nem tisztázott okból. A verekedésben négyen megsérültek, egyikük súlyosan.

 

A faluba több száz rendőrt vezényeltek, több embert elő is állítottak.

 

(MTI)


8 megjegyzés :

  1. "Rágalmazás :

    Btk. 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.446

    (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

    aljas indokból vagy célból,
    nagy nyilvánosság előtt,
    jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

    Becsületsértés
    180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben

    a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
    nagy nyilvánosság előtt

    a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

    VálaszTörlés
  2. Gyöngyöspatán csak annyi történt, hogy az eddig elhallgatott, szőnyeg alá söpört súlyos kérdések napvilágra kerültek, a Szebb Jövöért Polgárőr Egyesület megjelenése hitet öntött a mindennapi cigánybünözés miatt már teljes apátiába süllyedt emberekbe, akik felemelték a fejüket és most már nem hajlandók némán eltürni a cigánybünőzést. Minden más csak liberalista propaganda. Ugyanakkor az LMP és az MSZP gyakorlatilag hazaárulást követ el.

    VálaszTörlés
  3. Annyiban vitázom veled, hogy aki ugye lekurvázza az országot, az nyilván nem tekinti hazájának. Azt persze nem tudom, hogy a világ mely pontját tekinti annak. :-S

    VálaszTörlés
  4. Úgy hiányzik ez a szoclibeknek mint egy falat kenyér!

    Mindenáron és minden eszközzel szítani akarják és fogják is szítani ezt a tüzet.
    A millió forintos felajánlás is ezt a célt szolgálja, a cigányok hülyítését és felbiztatását.
    Ez a pofa az árvízkárosultaknak néhány rongyos pokrócot ajánlott fel, ide meg önti a pénzt..., ugyan már....

    VálaszTörlés
  5. Húsz fős társaság támadt a mentősökre
    Megtámadták az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsiját Cegléden vasárnap kora este – közölte az MTI-vel a szervezet szóvivője.
    http://lanchidradio.hu/kronika/husz_fos_tarsasag_tamadt_a_mentosokre_20110501

    "...öt óra körül két férfi tért be a dabas-szőlői kocsmába, akiket a pultos egy korábbi nézeteltérés miatt nem akart kiszolgálni. A két férfi ezt követően távozott, majd egy hat-nyolc fős társasággal tért vissza. A csoport előbb vitatkozni, majd dulakodni kezdett a kiszolgáló személyzettel és az ott tartózkodókkal.

    A szóvivő tájékoztatása szerint a verekedésben hárman sérültek meg, őket a mentők elszállították;..."
    http://lanchidradio.hu/kronika/harom_serult_egy_kocsmai_verekedesben_20110501

    - Azért rettegve bátorkodni elég nehéz. El kéne már dönteni, hogy most rettegnek, vagy támadnak. :-S

    VálaszTörlés
  6. Hát, jó lenne bizony....

    Kissé megnehezíti a dolgot, ha fizetnek nekik és pénzzel bátorítják ezt a viselkedésmódot....

    VálaszTörlés
  7. A kormány, a megélhetési jogvédők és a sunyi, rosszindulatú társaik szerint rettegnek. Az, hogy az embereknek mit kell elviselniük a hétköznapi életben, az nem számít.

    VálaszTörlés