Blogarchívum

2011. március 6., vasárnap

Tasnádi szerint a hatóságok elfogultak vele szemben

2011. március 4. 13:59
Folytatódott pénteken az emberölés előkészületének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt Tasnádi Péter és 12 társának büntetőpere a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblán. Az ügyben március 25-én várható ítélet. A pénteki tárgyaláson a védők többsége az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte, illetve védenceik felmentését indítványozták. Tasnádi Péter arról beszélt, hogy a hatóságok "elfogultak" vele szemben, és el akarják lehetetleníteni. A Fővárosi Bíróság a vállalkozót 2009. május 12-én - első fokon - hat év börtönbüntetésre és 6 millió 300 ezer forintos vagyon­elkobzásra ítélte, valamint hat évre eltiltotta a közügyektől.

Tasnádi Pétert a bíróság bűnösnek mondta ki visszaesőként elkövetett, kétrendbeli emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, kétrendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében.

A nem jogerős ítélet szerint a vállalkozó ezek mellett bűnös: felbujtóként elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, rongálás, sikkasztás, csalás, magánokirat-hamisítás, garázdaság, közveszély okozás, zsarolás, súlyos testi sértés kísérlete és lopás elkövetése miatt. A bűncselekmények nagy részét Tasnádi Péter felbujtóként követte el.

Az elsőfokú bíróság a vádlottak közül összesen kettőt mentett fel teljesen, köztük Tasnádi Tamást, a vállalkozó fiát. Az akkori döntés ellen az ügyész és a vádlottak védői is fellebbeztek.

Tasnádi Péter ügyvédje még az előző tárgyalási napon eljárási hibákra hivatkozva indítványozta az ítélet hatályon kívül helyezését, és kérte, hogy az ítélőtábla utasítsa új eljárásra az elsőfokú bíróságot. Tuza Péter a hatályon kívül helyezési okok között említette, egyebek mellett, hogy az eljárás során több tanú esetében elmaradt a jogaikra való figyelmeztetés, titoktartási kötelezettség miatt nem használhattak volna fel tanúvallomást bizonyítékként, valamint - szerinte - néhány ponton a bíróság megszegte az indokolási kötelezettségét.

Tuza Péter akkor azt mondta, ha az ítélőtábla nem helyezi hatályon kívül az elsőfokú ítéletet, akkor azt változtassa meg úgy, hogy védencét több vádpont alól felmenti, a kiszabott büntetést lényegesen enyhíti.

Tasnádi Péter pénteken arról beszélt a tárgyaláson, hogy a hatóságok "elfogultak" vele szemben, és el akarják lehetetleníteni. Példaként említette, több olyan eset is előfordult, hogy orvosok nem akarták fogadni, mert - mint mondta - arra hivatkoztak: nem akarják a hatalom "nemtetszését kivívni". Továbbá az általa felkeresett bankok valamilyen oknál fogva visszautasították azt, hogy számlát nyithasson náluk - közölte Tasnádi Péter.

A tárgyalás március 23-án további perbeszédekkel folytatódik. Mint a bíró közölte, a táblabíróság várhatóan március 25-én hoz ítéletet az ügyben.

(MTI)

Kapcsolódó téma:
http://belvaros.blogspot.com/2011/01/tasnadi-peter-szemlohegy-uti-villaja.html




2 megjegyzés :

  1. Kötelet neki, nem enyhítést !

    VálaszTörlés
  2. Amikor legutoljára futni hagyták ezt a hétmérföldes gazembert, tasnádit, tettestársaival a Rozmaring Étterembe vitte az étvágya. A hátam megett ült.
    Amikor megfordulva megpillantottam, eldöntöttem: a helyszínen érdemelne statáriálisan golyót a szemöldöke közé, olyan rossz arca van !
    Hogyazótamimindenre derült fény...?!

    VálaszTörlés