Blogarchívum

2011. március 6., vasárnap

Szájer: az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz

2011. március 4. 18:15
Az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz, mely kifejezi azt, hogy a jövő nemzedékekért felelősséget vállal - mondta Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője pénteken azután, hogy az államfővel az alkotmányozás folyamatáról egyeztetett a Sándor-palotában. Kiemelte: bízik benne, hogy az alkotmányjavaslatot március 15-e előtt be tudják nyújtani. A Fidesz-frakció a jövő héten megtárgyalja a javaslatot - tette hozzá. Mint mondta, az új alkotmány XXI. százai alkotmány lesz, mely kifejezi azt, hogy a jövő nemzedékekért felelősséget vállal.

Hozzátette: lesznek benne olyan garanciák, melyek arra szolgálnak, hogy a mindenkori kormányok ne élhessék fel a jövő nemzedékek forrásait és lehetőségeit, valamint korlátok lesznek benne az államadóssággal kapcsolatban. Kérdésre válaszolva közölte: az alkotmánytervezet a köztársasági elnöki jogkörnek az alapvető formáját és kereteit megtartja.

Schmitt Pál köztársasági elnök az alkotmányozás folyamatáról először február 11-én és 14-én a parlamenti pártok képviselőivel egyeztetett, majd február 23-án a miniszterelnökkel is tárgyalásokat folytatott a témában.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján beszámolt arról: március 7-ére, hétfőre hívta össze azt a frakcióülést, amelyen a kormánypárti képviselők első olvasatban megtárgyalják a szövegtervezetet. A Fidesz-KDNP közös alkotmányjavaslatát március 15-ig terjeszti az Országgyűlés elé. Számos kérdésben kell még döntést hozni - tette hozzá.

(MTI)

Kapcsolódó:

Több mint százezren küldték vissza eddig a kérdőíveket az alkotmányozás ügyében


2011. március 4. 15:45

A választópolgárok eddig több mint 115 ezer alkotmányozással kapcsolatos kérdőívet küldtek vissza a kormánynak.
>>Tovább


22 megjegyzés :

  1. Patkányok fogadkoznak, hogy megvédik az EMBEREKET,
    akiknek eddig felzabálták a vagyonukat, akiket terrorral
    gyilkolják lelkileg, testileg.
    Minden örökérvényű értéket leromboltak és helyébe a patkányok értéktelen büdös, koszos, igazságtalan szartákolmányát kínálják, mint üdvözítő érték.
    Istentelen /i-dió-ta/ ideológiájuk okozza a szégyenletes vesztüket, ami már bekövetkezett az egész világon.
    Az ilyen szajer-féle akciók bizonyítják, hogy struccpolitikusok, akik fej/ész/nélkül cselekszenek, mert az sose volt nekik, mégis királyi koronát akarnak, de kérdés, hogy hová teszik ? A kilógó szaros hátsójukra ?

    VálaszTörlés
  2. Dr. Bogár László halk, szelíd kérése itt:
    http://tdyweb2.wbteam.com/DisputaAzUjAlkotmanyrol_II.htm, miszerint az "új" Alkotmányt szánkra NE vegyük.

    VálaszTörlés
  3. Azt a régit, azt hozzák vissza! Ne tákolgassanak itt nekünk! Egyszer 1949-n, ruszki szuronyokra támaszkodva. Most pedig? Vajon mely égtájról dirigálják a paragrafusok készítőit.

    VálaszTörlés

  4. A Szent Korona-tan

    Magyarországnak sohasem volt írott (kartális) alkotmánya.
    A Szent Korona-tanon alapuló történeti alkotmány ma ismert formájában hosszú jogfejlődés eredménye.
    A magyar alkotmány történeti, tehát szokásjogon és különböző nagy jelentőségű történelmi jogszabályokon (Szent István intelmei, Aranybulla, Hármaskönyv) nyugvó alkotmányos hagyomány. Alapja változatlan maradt az évszázadok folyamán, csupán egyes fogalmai jelentéstartalma bővült ki a társadalmi-, és jogfejlődés következtében. Az fentiekre tekintettel a Szentkorona-tan lényege a rendelkezésre álló források alapján az alábbiakban foglalható össze:

    1. A Szent Korona jogi személy, az állam, mint elvont fogalom fizikai megtestesítője, a legfőbb szuverén, minden hatalom és jog forrása.

    2. A magyar állam és a magyar nemzet mindörökké szabad.

    3. Az ország földje a Szent Korona teste, az ország polgárai a Szent Korona tagjai, míg a mindenkori király a fő, aki a nemzet akaratából és felhatalmazásával, a nemzettel egységben a Szent Korona nevében kormányoz, a korona jogait gyakorolja.

    4. Az nemzet minden tagja ugyanazon szabadsággal (és kötelességekkel) bír.

    5. A hatalommegosztás elve kimondja, hogy a hatalmat a király és a nemzet (a fő és a test) együttesen gyakorolja.

    6. A Szent Korona főkegyúri joga. Magyarország Szent István államjogi aktusa folytán Mária országa (Regnum Marianum), apostoli királyság. Mivel a magyarok első apostola maga az első király volt, így a pápa által adományozott jognál fogva, a mindenkori magyar király egyházakat (egyházközségek, nem összetévesztendő a közbeszédben használatos egyház - vallási közösség - fogalmával), püspökségeket alapíthat, püspököket nevezhet ki, egyházi hivatalokat adományozhat.

    7. Minden tulajdonjog a Szent Koronától ered és reá száll vissza. Mivel az ország területe a Szent Korona teste, polgárai pedig a Szent Korona tagjai, így Magyarországon földet és termelőeszközöket csak a Szent Korona tagjai, vagyis a magyar nemzet tagjai birtokolhatnak. Minden jószág (legyen az termőföld vagy más termelőeszköz, tulajdon) a tulajdonos örökös nélküli elhalásával, illetve érdemtelenné válásával (árulás, hűtlenség) a Szent Koronára száll vissza.

    8. Az ellenállási jog, vagyis a hatalom elszámoltathatóságának és az alkotmányellenes hatalomnak való ellenállás joga

    (részletek Domokos Endre János egy irásából)

    Ennél jobbat úgysem tudnak, rosszabb meg nem kell.

    VálaszTörlés
  5. Szájer: az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz





    ezt mondja a
    zsidó.Ettől félünk! A közönyösség, a számítás, a globalizmus fog itt "alkotmányozni"!?

    VálaszTörlés
  6. Talán az a helyesebb megfogalmazás, hogy az új alkotmány nemzeti kabátba bújtatott liberális mű lesz.

    VálaszTörlés
  7. Továbbá ahány elkövetkező kormány, annyi "új" alkotmány?
    - Ezért tartja magát távol az MSZP, mert előre gondolkodik, hogy "eljön még az ő idejük". :-S
    - Avagy: "Ez a harc lesz a végső"? :-S

    VálaszTörlés
  8. Az MSZP viselkedése csak színjáték. Valójában ők is ugyanilyen alkotmányozgatást akartak 1994-1998 és 2002-2006 között is.

    VálaszTörlés
  9. "Az MSZP viselkedése csak színjáték. Valójában ők is ugyanilyen alkotmányozgatást akartak 1994-1998 és 2002-2006 között is."

    Firtathatom, hogy mi történt a két mandátum között ?

    VálaszTörlés
  10. 1998-2002 között a FIDESZ is alkotmányozgatni akart.
    Pedig 1989 után és azóta is csak az 1945 előtti alkotmányt kellett volna ismét hatályba léptetni.

    VálaszTörlés
  11. Tényszerűen így van, Szili Katalinék emlegették fel, csak valahogy útközben elveszett a téma.
    Most ismét Szili Katalin van a kérdőív hátulján. Igaz, az elején meg Szájer József. Hááát...
    És előkerült Pozsgay is ismét, mint mindig, ha fordul a kocka.

    VálaszTörlés
  12. "Szájer: az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz
    Ettől félünk!"
    NE féljetek " - mondá II. János Pál pápa.
    NEM " a közönyösség, a számítás, a globalizmus fog itt "alkotmányozni"!"

    VálaszTörlés
  13. Az alkotmányozgatás szinvonaláról árulkodik a gyerekek szavazati jogának minden józan ellenkezés ellenére történő szerepeltetése.

    VálaszTörlés
  14. "Az alkotmányozgatás szinvonaláról árulkodik a gyerekek szavazati jogának minden józan ellenkezés ellenére történő szerepeltetése."
    Egy 82 milliós ország fontolgatja bevezetését: Németország a neve.
    A Nemzeti Fohász tervezete - szín liberális !!!...:D !
    A liberálisoknak meg az a szokásuk, hogy e fohásszal az ajkukon kelnek-fekszenek: Isten, áldd meg a magyart....:D !

    VálaszTörlés
  15. Meg az eszkimók után is szavazati jogot kellene adni. Mellesleg a gyeremekek utáni szavazati jog adása a konzervatív időkben soha fel nem merült, ez kizárólag a liberalizmus terméke.

    VálaszTörlés
  16. Végső sorban undor nélkül nem lehet végigolvasni/hallgatni a Szájer és a hozzá hasonló liberáltak által mondottakat.

    VálaszTörlés
  17. Értem én, értem a jobbikos aggodalmakat: a gyermekek utáni, föltétel nélküli szavazati jog bevezetése úgy söpörné el öket a politikai porondról, mint kósza szél a tollpihét ! Milliós nagyságrendü szavazatcúnámi....gondoljátok meg, magyar választók !
    Négy év múlva írmagja nem maradna, felpörzsölödne...

    Ámde megvan annak a módja-technikája, diszkrimináció nélkül kikerülni analfabéta százezrek voksolását.

    VálaszTörlés
  18. Értem én, Orbán cigánykirály, bocsánat nagyvajda akar lenni.

    VálaszTörlés
  19. Ostoba egy vitatkozó vagy, látom már: ezegyszer éppen nektek kedvezne egy szavazati föltétel megszigorítása, mert különben a JOBBIK-nak - annyi, félmillió cigányszülö, beszorozva csak öt purdéval, az annyi, mint, mint mennyi...???
    Ládd-e, itt a bizonyíték: ha Orbán Viktor cigány származású lenne, a nagyszámú cigányság 21 éve tartaná a miniszterelnöki székben.

    Tulajdonképpen ÍGY, e kitétel nélkül lehetne megszabadítani Hazámat az izgágáktól...csak hogy végzetes lenne a Nemzetre, ha a tanulatlan herehad döntené el a választások kimenetelét, éppen úgy, mint történt 1994-ben, 2002-ben, 2006-ban; ha leszámítjuk a választási csalás lehetöségét, sem jó a kép: akkoriban - gyözött a proli csöcselék. Mese nincs.
    De nem rólatok szólt a dal, amikor a miniszterelnök a Parlament évadnyitóján megigazította Vona lajbiját és azt mondta: fölösleges,értelmetlen élet nincs. Ez ellenkezik a keresztény/keresztyén fölfogással.

    VálaszTörlés
  20. Ilyen zagyvaságot régen olvastam már.

    VálaszTörlés