Blogarchívum

2011. január 11., kedd

Ők kaptak 40 milliárdot az államtól 2002 és 2010 között

http://www.mnvzrt.hu/data/cms575269/Az_MNV_Zrt._adatszolgaltatasa_az_allami_tarsasagok_2002_2010_kozott_kotott_szerzodeseirol.xls
Közzétette a nemzeti vagyonkezelő azoknak a magáncégeknek a nevét, akik 2002 és 2010 között az állammal szerződést kötöttek. Az adatok szerint az állam 40 milliárd forintot fizetett ki nekik. Papcsák Ferenc még júliusban elszámoltatási kormánybiztosként a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől levélben kérte, hogy az általa megnevezett 85 magáncégből tegyék közzé azokat, amelyek 2002 és 2010 között az állammal szerződést kötöttek.

Papcsák akkor azt állította: az elmúlt 8 évben több mint 630 szerződéssel 12 milliárd forint közpénzt szivattyúzott ki egy tucat, tanácsadással foglalkozó magáncég az államtól. A pazarló szerződések között megemlítette az IFUA Horváth & Partnerst, a Deloitte Tanácsadó Zrt.-t, a Telkes cégcsoportot és a Develor Tanácsadó Zrt.-t is.

A vagyonkezelő honlapján közzétett adatokból kiderül: a szerződések száma szerint az állami cégek legnagyobb partnere a Gyurcsány Ferenchez köthető Perfekt cégcsoport volt: 8 év alatt csaknem 500 megállapodást kötöttek az állammal. A Köztársasági Őrezreddel egykor szorosan együttműködő In-Kal és a Trendex cégek csaknem száz tétellel szerepelnek a listán, a Deloitte-nak ötven-hatvan szerződése volt ebben az időszakban.

(hírTV)

10 megjegyzés :

  1. Elég börtön van az országban, vagy majd bérelni kell Guantanamon ?

    VálaszTörlés
  2. Hiány esetén majd építenek maguknak. Úgyis fel kell lendíteni az építőipart. ;-)

    VálaszTörlés
  3. A Perfekt cég a D-209-es ügynök kezére került.
    Mindazok, akik az államkasszát fosztogatják, a korruoció és hazaárulás bűntettét követik el, 66 éve csak ilyen hatalom uralg.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos a felelősségrevonásokból, csak elenyésző hányada végződik börtönnel és vagyonelkobzással. A legszomorúbb az, hogy ez a korrupciós és az "államkasszát fosztogató" tendencia folytatódni látszik. 2/3 nem ezt akarta?

    VálaszTörlés
  5. A bűncselekményekre senki sem adhat, de nem is adott felhatalmazást.

    VálaszTörlés
  6. Éppen most olvastam a következő hírcímet:
    „Aránytalanul sok” a Zuschlagra kiszabott 8 és fél év? 

    - Ahogy vesszük... A "szabadlábhoz" képest okvetlen. :-S
    Zuschlag nem ismeri a régi slágert, pedig elénekelhetné a bíroságon:
    - "Bocsásd meg, hogyha kérdem/ hogy ő miért és én miért nem..."

    VálaszTörlés
  7. Én meg most olvasom, hogy Boliviában az állami vagyon korrupt fosztogatói számára a MAXIMÁLIS büntetést szabják ki !
    Igaz, ott nem a korrupt bűnözőkből áll a kormány, hanem olyan hazafiakból, akik az IGAZSÁGOSSÁG SZOLGÁLATÁRA ESKÜDTEK FEL és nem egy bűnbanda patkánytákolmányára, amit maguk védelmében találtak ki.

    VálaszTörlés
  8. Kínában és Japánban is így van valahogy. Sőt japán körökben, előfordul, hogy önként szepokut követ el egy rossz hírbe keveredett hivatalnok.
    Messze van Japán, nnna...

    VálaszTörlés
  9. Azért azt nem szabadna elfelejteni, hogy a Zushlag per nem 2010-ben, hanem még 2007-ben kezdődött.

    VálaszTörlés