Blogarchívum

2011. január 19., szerda

Műsorajánló, hírek

Ma 2011. január 19., szerda, Sára napja van

ESTI KULISSZA – Szerda 18.30-18.55 Műsorajánló

Hiába kap uniós jelest a magyar elnökség gazdasági programja – hamar jön a fenyegetés: a magyar kormányfő komoly politikai csatára számíthat az Európai Parlamentben, mondván: a sajtószabadság körül kialakult vita beárnyékolja a magyar kormány munkáját...

ESTI KULISSZA: 2011. január 19-én, 18.30-18.55-ig - Műsorajánló

Szerkesztő-műsorvezető: Hegedüs Szabolcs

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

Hiába ígéri a miniszterelnök, hogy a pénzpiacokra nagy meglepetés vár és visszafizetjük az IMF-től felvett hatalmas hiteleket, a valutaalap embere sietve leszögezi, hogy úgymond bizonyos dolgok rossz irányba mennek Magyarországon. Csak az uniós elnökség miatt kap hazánk ekkora figyelmet és alapvetően mindenkit a jó szándék vezérel, vagy hatásos a propaganda és egyre több az ellendrukker? Erre keressük a választ a Kulisszában Szánthó Miklóssal, a Nézőpont Intézet elemzőjével.
http://www.lanchidradio.hu/



Orbán: Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve


Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban – kezdte Orbán Viktor viszontválaszát a strasbourgi EP plenáris ülésén.

Rámutatott: a magyar médiatörvény alapján a kiegyensúlyozatlanságot nem lehet szankcionálni, és éppen ezért büntetést sem lehet kiszabni. „Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket!” – fogalmazott Orbán Viktor, majd így folytatta: – Respektálom, hogy Schulz úr a teljesítmény és nem a program alapján kívánja majd lemérni a magyar EU-elnökség teljesítményét.

– Hogyan képzeli bárki, hogy a 21. században, az internet világában cenzúrázhatja bárki is az internetet? Mi az interneten és a Facebookon nyertünk választást. Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve – jelentette ki a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy az eddig érvényben lévő médiatörvény alapján bármikor meg lehetett szüntetni egy lapot.

Orbán azt javasolta: térjünk az ésszerű érvek talajára, ugyanis „Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”. Emlékeztetett, hogy akik most annyira tiltakoznak, valami különleges okból nem emelték fel a szavukat, amikor a titkosszolgálatokat és a rendőrséget politikai célokra használták, és amikor közérdekű adatok eltitkolása miatt idáig jutott Magyarország.

A német törvény semmivel sem demokratikusabb

Martin Schulz képviselő szavaira Orbán Viktor így reagált: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet, és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet.” „Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése? Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”

A magyar miniszterelnök továbbá felhívta a figyelmet, hogy a strukturális reformokon nem szabad spórolni. Ami a tunéziai ügyet illeti, hangsúlyozta, Magyarország folyamatosan egyeztet a külügyi képviselőkkel, és mindig támogatni fog minden demokratikus törekvést.

(MNO)

A TÉMÁRÓL:

Most hallható

Sprőd

16:00–18:00
„Lekaparjuk a lakkot a valóságról”
Műsorvezető: Perjés Zoltán

Hívottak és hívatlanok. Hallgatók és lehallgatók. Szakértők és értetlenek. Vélemények.

SMS-számunk: +36-30-749-6720
Telefonszámunk: +36-1-8148-755
E-mail címünk: sprod@lanchidradio.hu


A metrókocsik nyomába eredt a hatóság


Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság a metrókocsik beszerzése ügyében. Az Alstom ellen a kecskeméti székhelyű Tiszta Energiával Magyarországért Párt tett feljelentést – a legfőbb ügyészség szóvivője szerint.

A metrókocsi-szerződést tavaly októberben mondta fel a BKV, miután az Alstom a módosított határidőre sem szerezte meg a szerelvények végleges típusengedélyét.

A BKV a gyártónak már átutalt ötven százalék előleget, mintegy 30 milliárd forintot. Az egyik francia bank azonban az Alstom kezdeményezésére megtiltotta a közlekedési vállalatnak, hogy lehívja az erre járó bankgaranciát. Tarlós István ezután Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos segítségét kérte. A hírTV értesülései szerint a hatóságok adatokat kértek a napokban a Fővárosi Önkormányzattól az Alstom-ügyben.

– A Legfőbb Ügyészségen Tarlós Istvántól származó feljelentést nem találtunk. Ellenben Alstom-ügyben a Fővárosi Főügyészségen a Tempo párt tett feljelentést korábban. A BRFK szerdán elrendelte a nyomozást – mondta Széplaki-Nagy Gábor sajtószóvivő.

(hírTV)



XVI. Benedek elfogadta a pécsi püspök lemondását


A szentatya, XVI. Benedek pápa elfogadta Mayer Mihály lemondását a Pécsi Egyházmegye lelkipásztori kormányzásáról, az Egyházi törvénykönyv 401. kánon 2. paragrafusa értelmében – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága.

A közlemény szerint ezzel egyidejűleg a szentatya Veres András szombathelyi megyés püspök urat a Pécsi Egyházmegye sede vacante apostoli kormányzójává nevezte ki.

(MNO)



10 megjegyzés :

  1. Először is a magyar elnökség gazdasági programja semmilyen osztályzatot nem kapott, így jelest sem kaphatott. Abba kellene már hagyni Orbánnak, a kormánynak és a FIDESZ-nek az öntömjénezést. Mindenkinek jobb lenne. Az országnak és az embereknek egyaránt.

    VálaszTörlés
  2. Nekem az IMF hitel erőltetett ütemű visszafizetéséről Ceausescu 1989 előtti hasonló cselekedete jut eszembe. Ismeretes, hogy Románia akkor visszafizette valamennyi államadósságát. De milyen áron? Románia a korábbiakhoz képest is még jobban lerongyolódott. Nem érdekes, hogy Románia ezzel a null-szaldós indulással sem tudott mit kezdeni, hiszen ma már az államadóssága a mienkhez hasonlóan elviselhetetlenül magas.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nem a nemzetet sértegették, hanem csak Orbánt, a kormányt és a FIDESZ-t. Az EU parlament nem FIDESZ gyülés, még csak nem is a magyar parlament. Őket nem lehet leugatni, elnyomni. Orbán azt kapta, amit érdemel. Kellett már neki, hogy a nagy önteltsége egy kissé lejjebb szálljon.

    VálaszTörlés
  4. A médiatörvény bármilyen más magyar kezdeményezésre rá fogja nyomni a bélyegét. Már most kimondható, hogy az ország számára a magyar EU elnökség kudarc. Az a szomorú, hogy a fél év hamar eltelik és abból az ország semmit sem fog profitálni.

    VálaszTörlés
  5. Be kell lássam, nekem is ez jut eszembe. Különösen ahhoz képest, hogy kezdetben nem erről volt szó. Sőt, a hiánycél esetében sem. Furcsa, hogy amíg a környező országok már 6% körüli hiánycél(?) esetén is vállonveregetést kapnak, addig Magyarországnak a 3,8% alá kell menniük. Úgy tünik, aki fizet, az tehet, amit akar, aki nem fizet - azok meg nem mi vagyunk. :-(

    VálaszTörlés
  6. Csak látszólagos az ellentmondás, ugyanis Magyarország több évvel ezelőtt kapott "türelmi" időt a 3 %-os hiánycél elérésére, amely 2011-ben járt le. A többi országnak pedig még csak most kezdődik a türelmi idő.

    VálaszTörlés
  7. Te szerencsétlen, (zavarosban)halasz(ó) !

    Te vagy a legelvetemültebb epehólyag az egész Multin. Túlteszel Cohn-Benditen, túlteszel juhoron, almán és Konrád Györgyön. Schiff Andráson és Dalos Györgyön.
    Szavaid átlépték a megérthetöség küszöbét. Neheztelsz, ha már nem tudom követni ?

    VálaszTörlés
  8. A magyar EU elnökség programját ambíciózusnak minősítették (ez nem feltétlenül dícséretet jelent), amelyet csak a ferde FIDESZ kommunikáció képes jeles osztályzatnak beállítani. Egyébként is értékelni csak a megvalósulás után lehet.

    VálaszTörlés
  9. Daniel Cohn-Bendit kifogástalan modorban, de igen keményen nem a nemzetnek, hanem egyedül Orbánnak címezte mondandóját. "... Orbán úr, azon az úton van, hogy Chávez legyen önből, aki nem érti a demokrácia lényegét. ...". Ezt csak a ferde FIDESZ kommunikációval lehet a nemzet sértegetésének beálítani. Szijjártó cinikus magyarázkodásai pedig itt csak pusztába mondott szavak.

    VálaszTörlés
  10. Hát igen... Kifogástalan stílusban is lehet "anyázni".
    Nekem nem volt szimpatikus Kón-Benzin úr nyilatkozata.

    VálaszTörlés