Blogarchívum

2010. december 2., csütörtök

MŰSORAJÁNLÓ - MÁRA

LÁNCHÍD RÁDIÓ:  KETTESBEN – Csütörtök 19.05-19.55 Ismétlés




Klasszikus értelemben vett közvetítőszerep a papé, amit Vértesaljai László jezsuita testvér a hivatásának tart évtizedek óta.
Erős, de a politika által megrángatott családból jön, és csak római tanulmányai idején tanult meg szabadon gondolkodni, szabadon szólni.
Szerkesztette a vatikáni magyar rádió hírműsorát, itthon pedig akkor ismerte meg a közvélemény, amikor 2006 őszén őt is megverték a rendőrök...

http://lanchidradio.hu/%C3%A9l%C5%91_ad%C3%A1s_hallgat%C3%A1sa




MAGYAROK – Csütörtök 22.05-22.55 Ismétlés




Vajon van-e még mit felfedezni a mai magyar utazóknak?
Mit tettek hozzá a világ tudásához az egykori magyar felfedezők?
Ez alkalommal Teleki, Benyovszky és Kőrösi Csoma Sándor
nyomába eredünk a Magyar Földrajzi Társaság expedíciós osztályának titkárával,
Gőgös Norberttel, aki a napokban érkezett haza legutóbbi felfedezőútjáról…

http://www.lanchidradio.hu/kezdolap


HÍREK CÍMSZAVAKBAN:

(KATTINTS RÁ)


2 megjegyzés :

  1. "Borsik János személyesen is érdekelt a magánnyugdíjpénztárak fennmaradásában"

    Meg még 3 millió tag. Ezt azért nem kellene elfelejteni.

    VálaszTörlés
  2. "A tét ugyanis óriási: az unokáink jövője"

    Az állam, még az '50-es években, a többi kommunista és nyugat-európai országokhoz hasonlóan (a kommunizmus és a neoliberalizmus közös gyökere tetten érhető), elvette a magánnyugdíjpénztárak óriási vagyonát, az emberek megtakarításait, belekényszerítve őket az "állami" nyugdíjrendszerbe. És amig (kb. a '80-as évek eleje) a befizetések össznagysága meghaladta a nyugdíjak fedezéséhez szükséges összköltséget, addig a többletet az állam minden évben "zsebre" tette (más célokra fordította). Évtizedeken keresztül jó volt az állam számára a többletbevétel lefölözése, ám amikor megfordult a helyzet, akkor az állam a nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével "válaszolt" és a nyugdíjak csökkentésének rémével fenyegetőzik.

    Aljas dolog a nyugdíjasok eltartottságáról beszélni, hiszen a mai nyugdíjasok és munkáltatóik hosszú éveken keresztül komoly járulékokat fizettek és az állam a nyugdíjasok többségnek jelenleg is csak kb. felét fizeti a részükre jogosan járó összegnek.

    Miért nem azt vizsgálják és beszélnek arról, hogy a különböző "jogcímeken" megállapításra és utalásra kerülő kiemelt vagy 100 %-os nyugdíjak folyósítása évente mennyibe kerül?

    VálaszTörlés