Blogarchívum

2010. december 20., hétfő

Hírek röviden

2006. október: elítélték a vadászpuskások vezetőjét

Elítélte a bíróság a vadászpuskás osztag vezetőjét, aki eltörte egy tüntető ujját 2006. október 23-án.
Vágó László 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott,
3 évre felfüggesztve.

A férfi osztaga az Astoriánál emelte ki a tömegből és bilincselte meg Fábián Gábor sértettet, akit brutálisan bántalmaztak az azonosítószám nélküli rendőrök. A vád szerint a parancsnok odalépett a tüntetőhöz és eltörte az ujját. Vágót a véres tömegoszlatás után alezredessé léptették elő. Később leszerelt, nyugdíjba vonult, és az egyik fővárosi bevásárlóközpontban dolgozott biztonsági őrként.

hírTV

Emelt a jegybanki alapkamaton a monetáris tanács

(Pressio?!)

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2010. december 21-i hatállyal, 25 bázisponttal 5,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamat mértékét. Simor András az MNB elnöke délután sajtótájékoztatón ismerteti a döntés indokait.

(FH)


Vissza, amit lehet!


Parragh László: Véget kell vetni a jövedelmek kiáramlásának
Újra kell tárgyalni a privatizációs szerződéseket, s vissza kell szerezni a kilencvenes években elkótyavetyélt állami monopóliumokat. A szabályozórendszer átalakításával újra kell alakítani a jövedelmi viszonyokat, hogy javuljon a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) s minden Magyarországon működő cég versenyképessége, növekedhessen a belső piac – mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Fennmaradhat a földeladási moratórium

A hazánk számára kedvező döntés már megszülethetett, s kihirdetés előtt áll • Három évet nyerünk

A Magyar Nemzet értesülése szerint az Európai Bizottság hétfőn fogja bejelenteni, hogy hozzájárul hazánk külföldiek földvásárlását tiltó szabályozásának újabb hároméves fenntartásához.


Az utolsó MiG-üzlet

Az MSZP-hez húzó Solar Kft. már az oroszokkal levelezik

Még ki sem írták a rendszerváltozás utáni magyar hadiipar egyik legnagyobb összegű tenderét a légierő MiG–29-eseinek értékesítésére, a Magyar Nemzet úgy tudja, már komoly háttértárgyalások kezdődtek a milliárdos üzletben való részvételért.


BKV-sztori a Duna TV-nél

Ókovács Szilveszter ma tesz feljelentést a luxusklinika ügyében


Egy luxus magánklinikával kötöttek nyolcmilliós szerződést Cselényi László volt Duna TV-elnök és az általa kinevezett Szekeres László műszaki és gazdasági igazgató maguk és feleségeik részére. A számlát a tévével fizettették ki – írta a Magyar Nemzet a múlt héten. A társaság egy hónapja kinevezett vezérigazgatója akkor azt ígérte, vizsgálatot indít. Ókovács Szilveszter most válaszolt a lap kérdéseire.


Gyanúsított lett a volt SZDSZ-es polgármester

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az főügyészség Weinek Leonárdot, Zugló volt SZDSZ-es polgármesterét – számolt be a köztévé híradója. A nyomozás adatai szerint a volt polgármester 17 milliós kárt okozott.


Kit terhel felelősség az áldatlan állapotokért? (+videó)

Az elszámoltatási kormánybiztoshoz fordul Kaposvár a taszári repülőtér ügyében. Azt szeretnék, ha Budai Gyula kivizsgáltatná az elmúlt nyolc év kormányainak felelősségét a sikertelen hasznosításban. A somogyi megyeszékhely gyanúja szerint az egykor az amerikai hadsereg által használt bázisról sok minden eltűnt, felelős azonban nincs.


Lehullott a tudásközpont két üvegburkolata


Lehullott két, három négyzetméteres üvegburkolati elem szombat éjjel a pécsi tudásközpont épületéről. Senkinek nem esett baja. A baleset feltehetően a nagy hideg miatt történt, Pécsett ugyanis éjjel mínusz 10 foknál is hidegebb volt.


Ferihegy fogságában: szerdáig nem repülnek az utasok? (+videó)

1500 külföldi rekedt Ferihegyen, miután a havazás megbénította a nyugat-európai repülőtereket. Sokan azt az információt kapták, hogy szerdáig nem tudnak elutazni. Bár vasárnap már nem havazott az országban, a fagy miatt a vasúti közlekedésben is voltak fennakadások.


A nyár ellenére 10 centis hó hullott

Ausztrália keleti parti szövetségi államaiban, Új-Dél-Walesben és Victoriában havazott hétfőn, pedig ilyenkor nyár van azon a részen. Az ott élők szerint a térség síelésre alkalmas területein tíz centiméteres a hó, ami teljesen szokatlan.


Bánk bán premier Plácido Domingo vezényletével

A világhírű operaénekes Plácido Domingo vezényletével jövőre bemutatják Erkel Ferenc Bánk bánját a Los Angeles-i operaházban – jelentették be a fővárosban vasárnap azon a tájékoztatón, amelyen részt vett Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és maga a „mester” is. Az operát a magyar kormány támogatásával magyar nyelven adják elő kétszer a 2011/2012-es évadban.


Elhunyt az euró egyik atyja

Hetvenéves korában elhunyt Tommaso Padoa-Schioppa, az euró egyik kitalálója és létrehozója. Az olasz közgazdász és politikus szombat este kapott halálos szívrohamot Rómában, miközben barátaival vacsorázott.


Távozniuk kellene az euróövezetből?

A világ legnagyobb kötvényalapjának kezelője szerint Görögországnak, Írországnak és Portugáliának ki kellene lépnie az euróövezetből. A Pimco európai vezetője azt mondta a német Die Welt hétfői számának adott interjújában, hogy „saját valuta és nagymértékű transzferek nélkül ezek az országok képtelen lesznek megállni a lábukon”.

9 megjegyzés :

  1. Valahol már leírtam.... Elítélték? FELMENTETTÉK!!!!! Ezek szerint mi, akik ott voltunk, mégis csak csőcselék voltunk, a Fideszes politikussal egyetemben.?(RM)?

    VálaszTörlés
  2. "Távozniuk kellene az euróövezetből?"

    Igen. De nekünk sincs ott helyünk.

    VálaszTörlés
  3. "Bánk bán premier Plácido Domingo vezényletével"

    Sok millióba kerül ez nekünk.

    VálaszTörlés
  4. "A nyár ellenére 10 centis hó hullott"

    A légkör felmelegedésének nemcsak a rekordmelegek gyakoribbá válása, hanem a rendkívüli időjárási jelenségek is sajátságos velejárói. Ilyen a mostani ausztráliai hideg, de az európai kemény tél is. Utóbbi esetben a helyzetet elősegíti az is, hogy a légköri felmelegedés hatására a tengeri áramlatok lelassulnak, pl. a Golf áramlat, amely így nem képes Nyugat-Európát melegíteni.

    VálaszTörlés
  5. "Ferihegy fogságában: szerdáig nem repülnek az utasok? (+videó)"

    Mondja már meg valaki, hogy miért kell Ferihegyet átnevezni és miért pont a légi közlekedésben semmilyen szerepet nem játszó Liszt Ferencről?

    VálaszTörlés
  6. "BKV-sztori a Duna TV-nél"

    Véletlen telitalálat. Ugyanis a BKV, de más állami vagy önkormányzati cégek menedzsmentjében is a juttatások közé tartozik az évente egyszeri teljes kivizsgálás.

    VálaszTörlés
  7. "Az utolsó MiG-üzlet"

    Mert ezek a gépek még most is nagyon jók és felújítás esetén továbbüzemeltethetőek.

    VálaszTörlés
  8. "Fennmaradhat a földeladási moratórium"

    A három év gyakorlatilag semmi (az eddigi jóval több év sem jelentett semmit).

    VálaszTörlés
  9. Igen csekély létszám szavazta meg. A fene sem akart ÍGY csatlakozni, ahogy Kovácsék aláalkudtak még a rossz feltételeknek is.

    VálaszTörlés