Blogarchívum

2010. november 21., vasárnap

Nem vagyok rád kíváncsi




Itt van az inboxomban az új privát üzenete. :-((

10 megjegyzés :

  1. Nem vagyok képben, hogy kiről is van szó... Vagy ne is kotyogjak bele?

    VálaszTörlés
  2. Egy álvideó küldözgető spammerről van szó, kb. nov. 9-óta elárasztja a multiply (és yahoo) usereket egy PM-el, amiben olyan álvideó van, ami valójában elvezet oda, hogy vírust telepítsen az óvatlan címzettek gépeire. Sok usernéven ügyködik célszerű elmenni a küldő oldalára és ott katt a "Report Abuse"-re ezután bepöttyözni ott a spam-et és odairni alá a szövegboxba, hogy: "Infected video in PM from tihis user."
    Itt olvashattok (angolul) információt erről a videós PM-ről:
    http://blog.webroot.com/2010/11/10/rogue-av-spam-invades-multiply-yahoo-mail/

    VálaszTörlés
  3. Igen, én is kaptam tőle, jelentettem is a multinak, az a baj, hogy üres az oldala, és annyit tud csinálni amennyit akar, újakat.
    De hogy mi ebben az öröm neki??? Szerintem beteg.Lényeg az , hogy ne kattintsatok a videóra!!!

    VálaszTörlés
  4. Engem is megörvendeztetett, én csak kitöröltem az üzenetet anélkül hogy kinyitottam volna....., ahogy Gabi is mondja, nem voltam rá kíváncsi...:D

    VálaszTörlés
  5. Én is megkaptam. Ez és a hozzá hasonló PM üzenetek rosszindulatúak. A csatolt video elindításával egy virust indítunk el. Ergo ne tedd, ha jót akarsz!
    A multin minden laphoz új és valódi e-mail cím kell. Nem tudom miképpen csinál ennyi címet. Mindenesetre az e-mail cím alapján a multi be tudja azonosítani. Hiába törli azonnal a lapjait, a rendszer akkor is megőrzi.

    VálaszTörlés
  6. Nem fárasztja magát azzal, hogy törölje a multis oldalait, pl. az is él még ahonnan a második ilyen PM-et kaptam már négy napja ( http://thewudogazageb2773.multiply.com/ ), annak ellenére is, hogy jelentettem a multinak (Repot Abuse).
    Bizonyára meg tudja oldani a sok emilcímet is magának...

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, szerencsére nem nyitottam meg az előző videóját sem. Létezik a weben valami IP beazonosító oldal. Nem jut eszembe pontosan ... valami swiss knife...?
    Mindegy blokk neki és kész.

    VálaszTörlés
  8. A lényeg, hogy ne fogadj el idegentől édességet és privát üzenetben küldött videót, mert mindkettő mérgező. :-)

    VálaszTörlés
  9. Az ilyen állat valószínűleg zombie-kon keresztül küldözgeti a baromságait, komoly munka és bírósági rendelet kell a felderítéséhez....
    Az angoljából ítélve valamilyen szláv fajta szerintem, nekem még annyi fáradtságot sem ér meg hogy kizárjam, mert ezek mind egyszer használatos identitások...:D

    VálaszTörlés
  10. Tegnap, tök véletlen akadtam rá egy rakás "beteg" oldalra a youtubeon, ahol pontos útmutatásokat adnak víruskészítéshez laikusoknak, és hasonló kedvességekhez...
    Kissé elcsodálkoztam :-O

    VálaszTörlés