Blogarchívum

2010. szeptember 14., kedd

Öngyilkos lett a diósgyőri rendőrparancsnok

Holtan találták szolgálati autójában a Bükkben a miskolci rendőrkapitányság diósgyőri rendőrőrsének parancsnokát, a rendőri vezető az elsődleges adatok alapján szolgálati fegyverével, önkezével vetett véget életének.

(FN.hu, MTI
2010. szeptember 14. 16:08)

Az MTI információjára Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője úgy reagált, hogy a miskolci rendőrkapitányság egyik munkatársa rendkívüli halálesetének körülményeit az ügyészség bevonásával vizsgálják.

15 megjegyzés :

  1. Békéscsabán is volt egy hasonló eset, a rendőr órnagy saját irodájában evés közben lett öngyílkos, mert a halál beáltakor még az ennivalót le sem tudta nyelni. A hatósági vizsgálat idegenkezűségre utaló nyomot nem talált! Neki is a saját fegyvere vetett véget az életének. Rendezett családi és anyagi háttérrel nyugodt természetű becsületes embernek tartották, de evés közben úgy gondolta, - mielőtt lenyelte volna az utolsó falatot - föbelövi magát. A közvélemény és a családja hogy mit gondol........................????

    VálaszTörlés
  2. Igen, emlékszem. Sokszor esett róla szó a tévében is. Ejnye... már nem jut eszembe a neve... Az a "szőke olaj" idejében volt.

    VálaszTörlés
  3. Üdvözlöm Simon Istvánt!
    Régen olvastam hozzászólását!
    Talán, itt az ideje, hogy picit eláruljak saját tapasztalatomból.
    Furcsa dolgok történtek a rendőrség háza táján.
    Egyszerű védekezési eset. Ha valaki az utcán ballag a járdán, és és a harcra hevült szomszéd egyszerűen, egy majd kétméteres suhánggal fejbeveri, (őskori öltésekkel, a sürgősségi osztály, a fejsérülést brutális módon összepofozza, mert a rendőrségi bejelentés alapján kutya bajom nem volt) ez a "magyar " jog szerint természetes, mert miért ment arra, pláne a járdán! (vérbe úsztam)
    Persze a későbbiekben, kiderült, hogy negyven percig vizsgáltak egy eszközt, steril helyen,(az előbbi helymeghatározás, szándékosan zavaros) mert ha az ember, például visszaáll, és természetes módon védekezik, az bűntény.
    A rendőrség szerint, a természetes személy védekezése, ha közterületen megtámadják, felháborító, és ellenkezik a magyar joggal.
    Mindenki tudja, ha akarja, hogy ez miként történhetett meg.
    Volt egyszerű beosztottam, néhány év alatt, három gyönyörű
    családi házat épített fel, pedig mikor nálam volt beosztott, egyszerű őr, (majd rendőr lett) láttam hogy, a szendvicses kenyeret is nehezen keríti elő.
    Primitív világ. Talán majd a FIDESZ!?

    VálaszTörlés
  4. Igen az olajszőkítés bűnügyi felderítésének volt avezetője Békésmegyében, Kuzma Mihálynak hívták.

    VálaszTörlés
  5. "Primitív világ. Talán majd a FIDESZ!?"
    Én is üdvözöllek Aresz!
    Volt egy kis családi gond, betegség és ki kellett egy darabig maradjak a multy-ból.
    Megmondom őszintén és a Fidesz jelenlegi hozzáállásában nem bízom, sőt azt látom, hogy a beígért dolgokban sem hozza magát.
    Határidők nincsenek, vagy ha voltak azok módosításra kerültek, munkahelyek csak tíz év alatt, az 1 kulcsossal kivették az amúgy is szegény réteg zsebéből a pént és át teszik a leggazdagabbak zsebébe (igaz már ezt is elnapolták 2013-ra).
    Egyszóval azt tudom leszürni én egyszerű állampolgár, komolytalan és megfontolatlan intézkedésekkel, nem fogunk előbbre lépni. Ha ez így megy tovább csöbörből - vödörbe kerültünk. Node a remény hal meg utoljára!

    VálaszTörlés
  6. Politikusaink szeretnek múltbeli nagy személyiségekkel példálózni. Hogy ez mennyire álságos, azt a hivatkozott történelmi személyiségek és a mai politikusok kormányzási gyakorlatainak összehasonlításából lehet leszürni. Mert amikor politikusaink dicső és nagy királyainkra hivatkoznak, akkor szemérmesen elhallgatják, hogy a korábbi sikerek alapja a tűzzel-vassal, vérrel verítékkel történő erős kormányzás. Csak két kiragadott példa: Szent István és Mátyás király. De ide sorolhatjuk Horthy Miklóst is. Azóta persze sok minden megváltozott, de az nem, hogy a sikeres politika kemény kormányzás nélkül nem lehetséges.

    VálaszTörlés
  7. Azért azt számításba kell venni, hogy a világ (gazdaság)politikájában az erősebb kutya elve érvényesül. :-(

    VálaszTörlés
  8. Mindig az az állati szex.... :D

    VálaszTörlés
  9. Nemsokára felteszek egy, 1933-as, az ország akkori költségvetését ismertető cikket. Ez megmutatja, hogy milyen a jó gazdaságpolitika. Rámutat arra is, hogy az ország legalább 30 éve rossz utakon jár és kivétel nélkül a minden ciklusra érvényes hibás kormányzásnak köszönhető az ország mai helyzete.

    VálaszTörlés
  10. Látom, elég nagy érdeklődést váltott ki ez a téma, bár mindenki kicsit kitérően reagált.
    Talán annyit szeretnék hozzá tenni, hogy mindkét pert tisztán megnyertem.
    A fő pernél, hálás vagyok az ügyészségnek, mert azonnal tudta, brutális "rendőrségi ki tudja mi", folyt a háttérben.
    A FIDESZ az utóbbi időben, egy kezdeményező indítványt adott be, miszerint(pongyolán), a rendőrséget is, és a rendőrségen belül is, lehet ellenőrzéseket tartani, és kivizsgálni bizonyos, esetekben, ahol nagyon is "kilóg a lóláb".
    Én a magam rokkant nyugdíjával, nem tudok egy rendőrségi helyszínelőt meggyőzni, hogy csak azt szeretném, hogy szabadon végig mehessek egy utcán.

    VálaszTörlés
  11. "Azért azt számításba kell venni, hogy a világ (gazdaság)politikájában az erősebb kutya elve érvényesül. :-("
    Bár lihegni még tudok, de az erősebb kutya szerepébe már nem tetszelgek.
    Talán, ismerve az ősi kultúrák mondavilágát kicsit, lehet hogy, eljön az a kor mikor a Dakota indiánok közmondása nem is lesz annyira nevetséges.

    VálaszTörlés
  12. "Bár lihegni még tudok, de az erősebb kutya szerepébe már nem tetszelgek." Ezt találta mondani aresz, erre araszolgatván, miközben Árpi nekem küldött dalához EZT füzte:
    ""....hogy örökké nem tart semmi, ugye kááár , ugye kááár!"
    Talán Katica, ezért olyan ingerlékeny talán!?"

    Talán aresz talán van változó korban, amelyre gyöngéden céloz...

    VálaszTörlés
  13. Kétségtelen, és eszem ágába sem jut, hogy letagadjam az öregedés jeleit.
    Van olyan ember, aki kézzel lábbal tiltakozik, hogy ne jöjjön rá senki valódi korára, én inkább igyekszem megbarátkozni vele, s tréfával ütöm el, vagy maró öngúnnyal, felmagasztalom magam, mert buta ember az ki elhiszi azt, ha húszévesnek tettetem magam.
    Persze rögtön hozzá teszem, háromszor húsz, meg kettő.
    Azt, hogy araszolgatok fenséges oldaladon, erős túlzás, mert eddig mindig hozzá lehetett szólni, ha bárkinél véleményre érdemes gondolatot találtam. Talán már nem!?
    Egyszerű a választás, tilts le mert elengedtem egy gyenge élcet.
    Mostanában ez a szólásszabadság, és a divat.
    Közben olvastam a buga hozzászólásodat. A válaszomat ismered.

    VálaszTörlés
  14. Aresz, kedves, én egy rossz szót sem szóltam, és amint látod, nem vagy kitiltva.

    VálaszTörlés