Blogarchívum

2010. augusztus 26., csütörtök

MŰSORAJÁNLÓ - HÍREK

ESTI KULISSZA – Csütörtök 18.30-18.55 Műsorajánló

Lánchíd Rádió FM 100.3

ONLINE ADÁS

Hogyan válhat a számítógép szenvedéllyé, mikor tartja a névnapját és milyen kampányt tervez – a főpolgármesteri poszt esélyese persze nemcsak erről beszélt a Lánchíd Rádiónak, hanem arról is, hogy mit gondol Demszky Gábor üzengetéséről.
Kulissza csütörtökön Tarlós Istvánnal, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjével.

ESTI KULISSZA: 2010. augusztus 26-án, 18.30-18.55-ig - Műsorajánló

Szerkesztő-műsorvezető: Kocsis Éva

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

Tarlós: Lesz elszámoltatás


15 éve vannak hatalmon a szocialisták a fővárosban, végrehajthatták volna az összes programjukat, mégis ez sült ki belőle, ami most van a városban – mondta el a Lánchíd Rádiónak Tarlós István, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje. A politikus szólt arról is, hogy rövid, intenzív kampányra készül a kormánypárt Budapesten.

A Tarlós Istvánnal készült beszélgetést 18.30-kor a Lánchíd Rádión ismét hallhatja!

„Nem látunk okot arra, hogy hosszú, veszekedős kampányt folytassunk az önkormányzati választáson” – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje. A politikus kijelentette, hogy a kampányban nem kíván senkit sem megbántani és belemenni egy adok-kapokba. Tarlós elmondta, hogy rövid, intenzív korteskedést tervez és ilyen körülmények között nincs szükség egy főpolgármester-jelölti vitára. „Senkit nem becsülünk le: relatíve még mindig a  legerősebb ellenfél az MSZP, de nem tudjuk, hogy miről beszélnek, milyen programjuk van. 15 éve vannak hatalmon a szocialisták Budapesten, és ez sült ki belőle, ami most van a városban” – tette hozzá.

Tarlós úgy látja, hogy lesz elszámoltatás, mivel közpénzekről van szó, de nem fog a főpolgármester nyomozó hatóságként működni. „Tavaly nyár elején elindult már az elszámoltatás, de nem ez lesz a kampány fő témája” – mutatott rá a politikus. „Demszky Gáborba belerúgni nem lenne elegáns, ezért nem is teszem.”

A fejlesztésekről Tarlós elmondta, hogy azok nekik is fontosak, de a Podmaniczky-tervből csupán pár torzó maradt. „A fejlesztések folytatása, ütemezése attól függ, milyen állapotban vesszük át a kasszát” – tette hozzá.

Véget ér az a korszak

A polgári erők főpolgármester-jelöltje azokra a sajtóhírekre is reagált, melyek szerint ő „találkozni akar” és „pénzt követel” a kormányfőtől. Meglátása szerint ő eddig sem ritkán találkozott Orbán Viktorral, aki egyáltalán nem kötötte meg a kezét. „Nem követelek pénzt, hanem megvizsgáljuk, hogy a közös állami-fővárosi beruházások finanszírozásából hiányzó pénzt hogyan teremthetjük elő” – tette hozzá Tarlós.

Arra a kérdésre, hogy kell-e változtatni Budapest és Magyarország költségvetési arányain, a várospolitikus úgy válaszolt: „amikor Demszky Gábor főpolgármester látta, hogy a Budapest által a BKV-nak adott pénz nem elég, elkezdett jajgatni és a kormányra mutogatni. A metrószerződés esetén viszont le van írva, hogy az állam nem hagyható ki”. Ugyanígy szerinte Budapest rendbe tételéből sem hagyható ki az állam, „de véget ér az a korszak, hogy a főváros mindig mindenért jajgat és a kormányra mutogat” – mondta.

Demszkytől nem túl elegáns

A cikluszáró budapesti közgyűlési ülésről szólva megjegyezte: „ez a fajta Demszky-búcsúztató az én ízlésvilágomba nem fér bele”, és hozzátette, nem túl elegáns, hogy a záróülésnek száz napirendi pontja van, és ebből a metróügy csupán egy utolsó, tájékoztató pont. „Azt hittem, ennél elegánsabban fog elköszönni Demszky Gábor. Tévedtem” – értékelt Tarlós István.

A közgyűlési létszámcsökkentéshez nagy reményeket fűz, meglátása szerint mindenképpen javulni fog a működés, „sokszor szétbeszélték ezeket a közgyűléseket” – idézte az elmúlt évek eseményei közt a Fidesz–KDNP fővárosi frakciószövetségének eddigi vezetője. Tervei szerint a következő ciklusban megszűnnek a különféle igazgatótanácsok, a felügyelőbizottságok szerepét viszont növelné, és vezetésüket az ellenzék kezébe adná, mondván, azok legfőbb feladata az ellenőrzés.

Négy pontba foglalta össze javaslatait, üzeneteit a következő városvezetés számára Demszky Gábor főpolgármester csütörtöki búcsúbeszédében.



Demszky négy pontja búcsúzóul


Négy pontba foglalta össze javaslatait, üzeneteit a következő városvezetés számára Demszky Gábor főpolgármester csütörtöki búcsúbeszédében.
Tovább>>


Molnár Gyula: Nyilván esélyes jelölt vagyok (+videó)


Nyomozás indul a Hadik kávéház felújítása ügyében. A XI. és XXI. kerületi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Molnár Gyula politikai támadást lát a nyomozás mögött.
A Bartók Béla úti épület ügyében XI. kerületi fideszes képviselők tettek feljelentést. Számításaik szerint a kávéház felújítása 23 millió forintból megoldható lett volna, ehhez képest a szocialista Molnár Gyula vezette önkormányzat 42 milliót költött a célra...
Tovább>>


A dobogó második helye is óriási siker lenne az MSZP-nek

Nagyon súlyos vereségeket volt kénytelen elkönyvelni az MSZP az elmúlt évek választásain Jász-Nagykun-Szolnok megyében, mivel csupán a harmadik erő szerepét töltik már csak be a politikai életben. Korábban gyakorlatilag verhetetlennek tűntek, de a mostani választáson sincs sok esélyük arra, hogy régi pozíciójukat visszaszerezzék....

Tovább>>



Hirtelen megbetegedett az MSZP sikkasztással vádolt támogatottja?


A Tolna Megyei Bíróság elnapolta Szabó Loránd volt dombóvári MSZP-s polgármester pénteki tárgyalását, mert a vádlott kórházi kezelésre hivatkozva halasztást kért. A sikkasztás és vesztegetés miatt indult büntető ügyben már csak a perbeszédek illetve az ítélethirdetés lett volna hátra. Közben egy olyan ügyben emelt vádat a Szekszárdi Városi Ügyészség, melyben Szabó Loránd volt cége és annak ügyvezetője a vádlott...
Tovább>>


Demonstráltak a gazdák – több mint egymilliárddal tartozik a kft.


Gazdálkodók demonstráltak a felszámolás alatt álló szegedi Gabona-Komplex Kft. ügyvezetőjének háza előtt, majd annak az ügyvédnek az irodája elé vonultak, akivel a gabonafelvásárló offshore céget alapított. A Gabona-Komplex Kft. évek óta tartozik mintegy ötven termelőnek, a tartozás teljes összege több mint egymilliárd forint.

A gazdálkodók terményeiket még 2008 augusztusa és 2009 februárja között szállították be a Gabona-Komplex Kft.-hez. A cég harmincnapos fizetési határidőt vállalt. A fizetési határidő lejárta után a kft. vezetői ígéreteket tettek az adósság törlesztésére, de ez a mai napig sem történt meg. A beszállítók szerint a Gabona-Komplex tulajdonosai közben több céget is megvettek, keresztbe számláztak és termelési hiteleket vettek fel mások nevében....
Tovább>>


3 megjegyzés :

  1. Máshol nem tudtam, így ide rakom a hírt. Szerencsésen megjöttünk Londonból. Képeket az 'L" Siteon, a napokban rakok fel. Üdv Fóti.

    VálaszTörlés
  2. Légy üdvözölve! E-"L"látogatok majd hozzád. :-)

    VálaszTörlés
  3. Megtisztelsz.. Édesapád hogy van?(remélem jól, a korához képest). Bárcsak az enyém is élne még. Karácsonykor töltené a 85.

    VálaszTörlés