Blogarchívum

2010. augusztus 29., vasárnap

Műsorajánló, hírek


SZALDÓ – Kedd 13.05-13.55 Műsorajánló

>> Lánchíd Rádió FM 100.3  <<                             >> Online adás  <<

Ki konszolidál kit? Konkrétabban, segített-e a magyar állam adófizetői pénzből a területén működő kereskedelmi bankoknak vagy sem? Minek minősül a banki különadó: viszontsegítésnek vagy egyoldalú sarcnak? Egyáltalán, cudar élete van Magyarországon a pénztőkének, vagy nagyon is megtalálja a számítását? Varga Istvánt, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnökét és Dancsó József parlamenti képviselőt, számvevőszéki bizottsági tagot kérdezzük.

SZALDÓ: 2010. augusztus 31-én 13.05-13.55 - Műsorajánló
Ismétlés: este 10 óra után

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

E-mail címünk: szaldo@lanchidradio.hu

és még:

Településenként önálló gyógyszertárak vagy nagy kiterjedésű patikahálózatok? Az elmúlt években a látványosan terjedő láncok arattak, de mintha fordulna a trend. Az új kormány patikaalapítási szünetet rendelt el. Kinek jó ez és miért? A stúdióban Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnöke és Koródi Karolina, a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének elnöke.


Csökkenhetnének a lakossági vízdíjak, ha...

Csökkenhetnének a lakossági vízdíjak, ha az önkormányzatok átvennék az államtól a regionális vízműveket - állítja Siófok polgármestere. Szerinte a helyhatóságok gondosabb gazdái lennének a cégeknek. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. árszabása miatt kirobbant botrány után Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azt ígérte, az összes ilyen cég árképzési gyakorlatát átvizsgálják.

A Dunántúli Regionális Vízmű ZRT korábbi vezetői tízmilliós jutalmakat, végkielégítéseket és prémiumokat fizettek ki, az összeget pedig a gyanú szerint a lakossági vízdíjakban érvényesítették. Az ügyben rendőrségi nyomozás folyik.
Siófok polgármestere szerint az érintett önkormányzatok szívesen átvennék a hat dunántúli megyében szolgáltató Vízmű tulajdonjogát.

-Így eleget tudnánk tenni a törvényi kötelezettségnek és biztosítani a lakosság ellátását. Úgy látjuk, hogy ezek a regionális vízművek pazarlóak, tehát egy nagyobb lakossági odafigyeléssel, egy közvetlenebb ellenőrzéssel úgy gondolom, hogy a vízdíjakat is csökkenteni tudnánk - nyilatkozta Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere.

A cég új vezérigazgatója szerint jelenleg még az állam a tulajdonos, így képviselőik döntik el, hogy lehet-e vízdíjat csökkenteni. A legnagyobb gondot abban látja, hogy a cég eszközparkja is elavult, azok cseréje pedig jelentős összegbe kerülne.

Ezt nem az én tisztem eldönteni, nekünk meg kell keresni azokat a tartalékokat, amik a rendszerben vannak ezután a tulajdonos dönti el, hogy mi a sürgetőbb feladat, a hálózatra fordítani, vízdíjat csökkenteni, vagy osztalék alapon befizetni az MNV-be. - mondta a hírTV-nek Winkler Tamás a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

(hírTV)

Tompítani lehetne az élelmiszerek árnövekedését

Az alapvető élelmiszerek közé sorolná a baromfi készítményeket a terméktanács. A korábbi szocialista kormány a húst kihagyta a kedvezményes áfakulcsból, a szervezet első lépésként most ide sorolná a baromfi termékeket. Ha a kormány elfogadja a javaslatot, a készítmények forgalmi adója januártól 18 százalék lehet, ami körülbelül 100-150 forinttal csökkentené a hús kilónkénti árát a boltokban.

A csirke 25, a pulykahús 20 százaléka kerül számla nélkül a fogyasztókhoz – a Baromfi Terméktanács becslése szerint. A szervezet a feketekereskedelem megállítása miatt a forgalmi adó csökkentését javasolja a kormánynak. A tanács attól is tart, hogy a gabona drágulása miatt tovább emelkedik majd az élelmiszerek ára.

(Megj: A marha- és sertéshús eszükbe sem jut?!)

(hírTV)

Piaci támadás hazánk és a forint ellen

Érdemes Magyarország ellen spekulálni – vélik külföldön piaci elemzések és előrejelzések. Nagy kaszálásra készül a forint gyengülésére számítva a nemzetközi befektetők egy része.


„Köszöntöm Horváth Csaba urat, az MSZMP polgármesterjelöltjét”



Az MSZMP főpolgármester-jelöltjeként mutatta be Horváth Csabát a Mazsihisz ügyvezető igazgatója a Zsidó Nyári Fesztivál megnyitóján. A szocialista politikus beszédében az önkormányzati választások előtt arról beszélt: a szélsőjobboldali felvonulásokat kitiltaná
 Budapestről.

Tovább>>


A magyar expedíció visszatér a Himalájára

Elindult a Magyar Shishapangma Expedíció - Klein Dávid és Ács Zoltán visszatérnek a Himalájára. A magyar expedíciós hegymászás első nyolcezresét, a Mount Everest szomszédságában lévő 8013 méter magas Shishapangmát szeretnék meghódítani oxigénpalack nélkül.

Erőss Zsolt útra kész

Hamarosan újabb túrára indul Erőss Zsolt. Januári balesete után először mászik újra 8 ezer méter felé, Tibetben. Orvosai szerint másfél-két évbe telik, mire teljesen hozzászokik a végtagprotézishez, Erőss Zsolt azonban úgy érzi, fizikailag is bírni fogja a megterhelést.

Kicsit több mint négy hét hegymászáson van túl; Erdélyben és Ausztriában is járt, de szerinte ez a felkészülés azért nem olyan „tudományos”. Jelenleg nagyon elfoglalt, építkezik, nem ér rá azon gondolkodni, mi lesz odafönn. Amikor ott vagyok, akkor lesz ez százszázalékos, ott bőven lesz időm küzdeni – mondta.

(FH/Blikk)

Rossz évük volt a gólyáknak

Egyre több a magára hagyott kisgólya. Szüleik már elrepültek Afrikába, őket azonban itt hagyták. A tavaszi hideg, esős idő miatt a gólyák egy része később költött, így fiókáiknak nem volt idejük megtanulni repülni a költözés idejére. Ha nem segítenek a kisgólyákon, akkor éhen halnak - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap Benke Szabolcs, a Magyar Madártani Egyesület Zala Megyei Csoportjának elnöke.

Teadélután több tízezer republikánussal

Több tízezer republikánus szavazó részvételével tartott teadélutánt Washingtonban az amerikai republikánus párt. A vezérszónok Sarah Palin, korábbi alelnökjelölt volt.

Újraindul a válság?

A recesszió újrakezdődésétől tartanak az amerikai közgazdászok. A hét végén derült ki, hogy a várakozásokkal ellentétben az Egyesült Államok gazdasága csak fele akkora mértékben nő. A jegybank szerepét betöltő FED szerint a túl erős dollár az importnak kedvez, emiatt az amerikai vállalkozások nem tudnak fejlődni.

Véget ért az amerikai elnök vakációja

Véget ér az Obama-család vakációja: az amerikai elnök és családja helyi idő szerint vasárnap reggel utazik el a massachusettsi Martha's Vineyardról, ahová augusztus 19-én érkeztek nyaralni. Barack Obama családjával előbb New Orleansba megy, hogy részt vegyen a Katrina hurrikán pusztításának ötödik évfordulóján tartandó megemlékezésen, majd a szertartás után visszatérnek Washingtonba.



6 megjegyzés :

  1. Na, igen, Zoltai nem tud szabadulni "régi szép" MSZMP-s időktől. Egyébként Horváth mindig is egy nagyon unszimpatikus alak volt. Az, hogy a fesztivál megnyitójának egyik fő résztvevője volt, egyértelművé tette a támogatói kört. Nagyon silány, a szokásos rasszista fenyegetettségre épülő beszédet mondott.

    VálaszTörlés
  2. Korábban egyszer már Sólyom is elszólta magát.

    VálaszTörlés
  3. A recesszió miért is ért volna véget, miután a gazdaság résztvevőinek viselkedése mit sem változott. Ugyanolyan harácsoló, kapzsi maradt, mint amilyen volt.

    VálaszTörlés
  4. "A recesszió miért is ért volna véget, miután a gazdaság résztvevőinek viselkedése mit sem változott. Ugyanolyan harácsoló, kapzsi maradt, mint amilyen volt."

    Úgy-úgy, halaszb, Seduxent bevenni...ha még akad a sifonérban.

    VálaszTörlés
  5. Valóban unszimpatikus. Annyira, hogy ha egy ilyen benézne az ablakomon, tűstént bebújnék az ágy alá...
    Semmi bizalomgerjesztőt nem találok benne.

    VálaszTörlés