Blogarchívum

2010. július 24., szombat

Szávay István Semjén Zsoltnak: Támogatja-e a kormány a Magyarok Világszövetségét?

Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke 2010. július 21-én írásbeli kérdést nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez A Magyarok Világszövetségének támogatása címmel. A jobbikos országgyűlési képviselő konkrétan arra volt kíváncsi, hogy „Kívánja-e a Kormány a következő költségvetési évtől kezdve anyagilag támogatni a Magyarok Világszövetségének működését?”

Mint ismeretes, a 2000 óta állami dotáció nélkül működő MVSZ számos olyan nemzeti ügyet karolt fel, amely az elmúlt nyolc év magyarellenes MSZP-SZDSZ ámokfutásában is tartotta a lelket az anyaországi és külhoni magyarságban. 2004 nyarán ők kezdeményezték az aláírás-gyűjtést a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kiírásához, az Európai Parlament elé vitték a Benes-dekrétumok ügyét, valamint Trianon 90. évfordulóján a párizsi békeszerződés revíziójára felszólító petíciót nyújtottak be Versailles-ba. Angol nyelvre is lefordított Magyarság lexikonjával, Magyarságtudományi tanulmányaival, valamint számos egyéb gyűjteménykötetével és konferenciájával az MVSZ az elmúlt években kimagasló teljesítményt nyújtott az egységes magyar nemzetért küzdő civil szervezetek között.
Szávay István elmondta: a mindenkori magyar államnak kötelessége és egyben saját jól felfogott érdeke is segíteni a Magyarok Világszövetségét és az ahhoz hasonló, nemzetstratégiai szempontból nélkülözhetetlen szervezeteket, és ehhez a Jobbik Magyarországért Mozgalom minden erkölcsi és politikai támogatást meg fog adni. A nemzetpolitikáért felelős jobbikos képviselő bízik abban, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének kiszélesítését hangoztató kormánykoalíció – az előző kormánnyal ellentétben – nem gátolni fogja ezen szervezetek működését, hanem minden rendelkezésére álló eszközzel segítséget fog nyújtani.
Semjén Zsoltnak 15 napon belül kell hivatalos választ adnia Szávay kérdésére. Amennyiben ez elutasító lesz, a Jobbik a következő évi költségvetés tárgyalásakor módosító indítvánnyal fog élni az MVSZ működésének támogatása érdekében.
(MVSZ Sajtószolgálat)
(Kuruc.info)

8 megjegyzés :

  1. Kíváncsi vagyok a válaszra, bár szerintem támogatni fogja ez a kormány valamilyen formában a MVSZ-t.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem pedig az eddigi gyakorlatát folytatja, hisz ők vették el még tíz éve is tőlük, mivel nem a "hóbaglyot" választották vezetőnek.Azt a borosst,(kisbetűvel direktben)aki most is a Fidesz körül sompolyog! Új alkotmány ürügyén ugyebár........

    VálaszTörlés
  3. Erre Londonban fogadásokat lehetne kötni. Tényleg nem tudom, mire fogadnék...
    Valószínűleg egyszerűen negligálják.

    VálaszTörlés
  4. A hatalmi arrogancia -betegség. A hatalom biztosan negligálni fogja.

    VálaszTörlés
  5. Szávay István csak 15 napot adott Semjén Zsoltnak a válaszadásra, én viszont idömilliomos vagyok, bevárni, hogy a MVSZ körül az igazság napfényre kerüljön.

    Sejteni sejtem, s ezzel nem egyedül való vagyok.

    VálaszTörlés
  6. Ja , persze,,,, mert Boross hiteles személyiség? Nektek biztosan,, Nem volt még elég ebből a vén kan Majomból?

    VálaszTörlés
  7. fotikám, ha nem béci, hát beugrasz te, Ólevendulánál, egy kis kötekedésre, majd pedig az egész masszát - teljes asszisztenciával - a börömbe masszíroznátok olyan "wellness"-esen; íme egy újabb példája:
    "Ja , persze,,,, mert Boross hiteles személyiség? Nektek biztosan,, Nem volt még elég ebből a vén kan Majomból?"

    Világosan fejeztem ki magam: velem, erröl aztán semmi diszkusszió, száz okból: hogy néhányat említsek: az Isten és Orbán Viktor ismeri ki Magát a Patrubány Világszövetségen, nyugodtan alhatnál afelöl, hogy jó oka volt a kormányának, megvonni a támogatást, s ehhez annyi köze van a maffiózó Boross Péternek, felölem boros péternek, mint cacának az abc-hez...az csak egy ürügy, setétfejüeknek, hogy mert ö lett volna a FIDESZ 2000-es favoritja ...sokkal súlyosabb behemótok mozgatják ezt az ügyet, sokkal sötétebb okokból, sokkal gigantikusabb ismeretlenségek vitték félre a MVSZ szekerét, egyenest a sáros árokba.

    Olyan pénzügyi háttérrel müködik, hogy az állad esne le....hát, még a forrásától...


    Így aztán légy türelmes és egyszer csak, csak egyszer, lám, ki fog derülni MINDEN.
    Fogsz te és a hozzád foghatók csodálkozni...

    Patrubány Miklós egy középkori, római pápa szenteskedö hangszínén fuvolázik azoknak a százezreknek, akik vakon hiszik, hogy ö nemes küldetésböl van a Semmelweiss utcában.
    A küldetés - stimmel.

    VálaszTörlés
  8. A szokásos szinvonaltalan, ordenáré svábbog hozzászólás.

    VálaszTörlés