Blogarchívum

2010. július 2., péntek

Műsorajánló, Hírek röviden


ZÖLDGÖMB – Péntek 22.05-22.55 Ismétlés


Emlékeznek még a sukorói kaszinóbotrányra?

A mai műsorunkban felidézzük, mit mondtak el az ügyről a korábbi adásainkban az érintett közszereplők.

Ismétlő összeállításunkban


>>Révész: Oszoljon a kőbányai MSZP!

A kőbányai MSZP-szervezet feloszlatását kéri az ellenzéki párt vezetőitől a Fidesz – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Révész Máriusz, a párt országgyűlési képviselője.

A kormánypárti politikus szerint a kerület egyik szocialista önkormányzati képviselőjének családi cége több mint 50 millió forintos megbízást kapott - pályáztatás nélkül - a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-től egy helyi parkoló kibérlésére. Révész Máriusz emiatt lemondásra szólította fel Nyulász Jánost, és a szerződések felmondását is kezdeményezte...

>>Cozma-gyilkosság: vádlottak kerültek ki az előzetesből

A Cozma-ügy több vádlottjának előzetes letartóztatását házi őrizetre változtatta pénteken a Veszprém Városi Bíróság a garázdaság tárgyalásának utolsó tárgyalási napján. Több házi őrizetes vádlott esetében pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A Cozma-ügy heted- és tizenkettedrendű vádlottjai esetében előzetes letartóztatás helyett házi őrizetet rendelt el a bíróság pénteken. Ez Raffael Istvánt és Karsai Henriket érinti. Katona Eugén tizedrendű vádlott esetében pedig lakhelyelhagyási tilalomra változtatták az előzetes letartóztatást...

Horváth Péter a Magyar Energia Hivatal új vezetője

Horváth Pétert nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Energia Hivatal élére - derül ki a Magyar Közlönyből. A megbízatás július 1-jétől érvényes és hat évre szól. Közzétették azt is, hogy Matos Zoltán korábbi elnök megbízatása lemondása miatt június 30-tól megszűnt.

Kinevezték a PSZÁF élére Szász Károlyt

Kinevezte az államfő Szász Károlyt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökévé, Orbán Viktor miniszterelnök pedig ellenjegyezte Sólyom László határozatát – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Az új elnök hat évig töltheti be a pozíciót. Szász Károly 2000 és 2004 között már vezette a felügyeletet.

Érvénybe lépett a közüzemi árakra vonatkozó moratórium

A nemzeti együttműködés kormánya első akciótervében a 28. pontként nevesítette a közüzemi ármoratórium bevezetését. Az akciótervben foglaltaknak megfelelően a kormány 2010. június 30-án tartott ülésén határozatban fogadta el a gázipari szabályozás egyes rendeleteinek módosítását.

Negyvenmilliós hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak a kórházban


Ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt indult nyomozás a nyíregyházi Jósa András-kórházban. A feljelentést a gyógyintézetet működtető egészségügyi holding vezérigazgatója tette.

Átvizsgálják az elmúlt évek kórházprivatizációs szerződéseit?

Kormánybiztos felügyelheti majd a kórházak üzemeltetését. Az egészségügyi államtitkár nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a kormány az elmúlt évek összes kórházprivatizációs szerződését is átvizsgáltatja majd. Szócska Miklós erről az egri kórházvédők Semmelweis-napi ünnepségén beszélt.

Réthelyi: Kompenzálni kell az egyházi kórházakat ért igazságtalanságokat

A kormány lehetőségeihez mérten szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy kiegyenlítse az egyházi kórházakat ért eddigi igazságtalanságokat - mondta a nemzeti erőforrás miniszter Magyarország legnagyobb katolikus kórháza újraindulásának tízéves évfordulóján rendezett ünnepségen. Réthelyi Miklós közölte: az egyházi kórházak vezetőivel folytatott tárgyaláson megismerték gondjaikat, és együttműködési megállapodás született, amelynek megvalósítása a következő hónapok munkája lesz.

Gyanúban a volt vagyonkezelő

Tátrai Miklós adhatott utasítást egy jogcím nélküli átutalásra Bábolnán

Egy 365 millió forintos, jogcím nélküli átutalás miatt indult eljárásban gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját. Tátrai Miklósnak hűtlen kezelés gyanúja miatt kell felelnie a bábolnai botrányként elhíresült ügyben. A ménesbirtok volt vezetője szintén gyanúsított.

A BRFK-n a mozgólépcsőügy

A Kínában gyártott, átcímkézett szerkezetek miatt nyomozás indulhat

Ismét a rendőrséghez került a 2004-es Deák téri mozgólépcsőcsere ügye, miután a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező rendőrhatósághoz továbbította a feljelentést.

Örömhír a mozgássérülteknek

A mozgássérültek segédeszközeinek átalakítására, javítására és kölcsönzésére nyitottak műhelyt a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában. A most kísérleti jelleggel megnyitott budapesti műhely mellé még hatot terveznek. A projekt az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg.

Szétlőtte Izrael hadserege Gáza három pontját

Támadást intézett egy izraeli vadászgép három gázai célpont, köztük egy használaton kívüli repülőtér és a Hamász egyik kiképző bázisa ellen, de az akcióban senki nem sérült meg – közölték csütörtökön palesztin illetékesek.



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése