Blogarchívum

2010. július 19., hétfő

Lovas István: "Ezeknek a legsúlyosabban kellene bűnhődniük, még az unióból való kilépés árán is"

2010-07-11.

Kárvallottak

Ha a kedves olvasónak igen nagy javadalmazás mellett azt a szokatlan feladatot adnák, hogy az élettől duzzadó, egészséges Ausztriának társadalmi szövetét holnaptól kezdve roncsolja szét, mit tenne? Hol kezdené a munkát? Megszüntetné egy tollvonással a kötelező katonai szolgálatot? Arra tanítaná a gyerekeket az iskolában, hogy köpjék le tanárjukat? Az autósokat arra szólítaná fel, hogy dobálják ki a szemetet Karintia és Stájerország, meg a többi tartomány kristálytiszta útjai mellé? Az igen szerény "Studienbeitrag" (tanulmányi hozzájárulás) helyett fizetőssé tenné az egyetemeket? Balliberális szerzőknek és műhelyeknek több száz ezer eurós megrendelést adna, hogy cincálják szét az osztrák történelem nagyjait, bemutatva, minden, ami kedves az osztrák szívnek, mítosz, no meg undort keltő? Olyan embereket ültetne a médiumokba, akik érdekellentétek esetén automatikusan a bankok, a multik és az idegen termékek/érdekek pártját fognák? Olyan alakokat vinne be az osztrák parlamentb e, akik úgy viszonyulnak mindenhez, ami osztrák, mint Horváth Csaba, Lendvai Ildikó, az összes politikai Arató, Szabó Zoltán, Molnár Csaba és társai viszonyulnak mindenhez, ami magyar? Nem könnyű munka, ugye? És akkor még ott van az a nagy becs, amelyben ma szomszédunknál a parasztot, a tehenet, a hazai tejet és vajat tartják, amit szintén tönkre kellene tenni.

A helyes, egyszerű, hatékony út nem ez. Nem. Sokkal egyszerűbb. "Copy - paste" (másolás - beillesztés) munkáról van szó csupán. Egyszerűen le kell másolni a bukott balliberális koalíció valamennyi intézkedését, ugyanis azok kivétel nélkül, de valóban kivétel nélkül ezt a célt szolgálták. Pontosabban nem "ezt", az osztrák, de a szocialista negyvenöt év után még megmaradt magyar társadalmi szövetének végleges szétszakítását. A természetes hierarchia nevetségessé tételét, a hagyományok tiszteletének kigúnyolását, a tradíció legfőbb megtartójának, a kisfalvaknak élhetetlenné tételét, a bűnözők védelmét, a kisiskolák, kisvonatok, kisposták bezárását.

Ilyen még - és ezt higgyék el - a világon sem vertikálisan (a történelem folyamán), sem horizontálisan (egyetlen más országban sem) nem volt. Az pedig végképp nem, hogy büntetlenül meg lehessen úszni. Hadd tegyem hozzá és hadd kockáztassam meg, ezeknek a legsúlyosabban kellene bűnhődniük, még az unióból való kilépés árán is, mert hosszú távon megérné.

Jobb híján most a kárvallottak fizetnek ismét. A kisvonatok, a kisiskolák, a kisposták újranyitásával. És ez még csak a kezdet.

Lovas István - MN Képeslap

17 megjegyzés :

  1. Az elmúlt 8 év balliberális kormányzásának ámokfutását már kívül-belül ismerjük. Ennek állandó szajkózása azonban csak azt a célt szolgálja, hogy a megelőző kormányok bünei elpalástolásra kerüljenek és a mostani kormány szándékait kozmetikázza.

    VálaszTörlés
  2. Lovas István:
    "Ilyen még - és ezt higgyék el - ... (egyetlen más országban sem) nem volt."
    Vakon hiszem el.

    VálaszTörlés
  3. Nagy szavak, hogy a valóságot elfedjék.

    VálaszTörlés
  4. Ahhoz tényleg agysorvadás szükségeltetik, hogy az elmúlt nyolc év stiklijeit az azt megelözö négy évre maszatolja valaki...s most kérdezném: e mondatom tán valamiféle eltúlzott rosszindulat egyszülött gyermeke, avagy van némi helye a dolognak ?

    Hogy` a túróban jutottál erre az ötletre, bécim...?

    A Lovashoz intézett mondatom kommentálása meg aztán a mai csúcsteljesítményed.

    VálaszTörlés
  5. Egy valamikori tanárom rosszdiákokra alkalmazott szavajárása volt: "Nem érti!"
    Persze a kommunizmusban is voltak (nem is kevesen) akik tántoríthatatlanul tanították a Szocializmus Politikai Gazdaságtanát. Mindenesetre az ilyenekkel már akkor sem lehetett vitába szállni. Ugyan változnak az idők és a nézetek, de az emberi tulajdonságok azok ugyanazok maradnak.

    VálaszTörlés
  6. Helyesen leírva:
    Rossz diákokra...?Te is egy voltál - közülük ?

    "Persze a kommunizmusban is voltak (nem is kevesen) akik tántoríthatatlanul tanították a Szocializmus Politikai Gazdaságtanát." Csak nem...?! TE is...?

    "változnak az idők és a nézetek, de az emberi tulajdonságok azok ugyanazok maradnak." Úgy-úgy...egyetértek.

    VálaszTörlés
  7. Igen, ahogy azt az alábbi megszólalásból látni lehet, minden rendszernek megvannak a maga talpnyalói, így az Orbánénak is.

    VálaszTörlés
  8. Fura elképzeléseid vannak bécike... attól, hogy valaki valakinek a híve az még nem talpnyalás... Te kinek a talpát nyalod?

    VálaszTörlés
  9. Lovas István írásával egyet értek, bár szerintem voltak annak az irányvonalnak haszonélvezői, jobb és bal oldalon egyaránt.
    Nem annyira fehér az a szerecsen.
    No, de ez sok talpnyalás!-hát van ilyen? (kellő iróniával értendő)

    VálaszTörlés
  10. Bőzsöny Ferenc mondta egy vele készült interjúban:
    " A gyengéknek diktálnak, az erősekkel tárgyalnak."

    VálaszTörlés
  11. Azt mondja az egyik teljesen "elfogulatlan" , talán Hofi babérjaira törö hozzászóló:
    "... már hogy ne sikerülne Európa legtehetségesebb kormányföjének térdre kényszeríteni ezzel a remek pókerezéssel az IMF-et és - most is - az EU-t ..."
    Ha-ha-ha.

    VálaszTörlés
  12. Elbocsátó, szép üzenet, nemnyughatolbécinek: hogy én, a vérbolsi hofiéra...? Be szomorú lenne...

    VálaszTörlés
  13. Na ekkora hülyeséget már régen hallottam.

    VálaszTörlés
  14. Ej, te bécigyerek, miért is vélem kötekedel, miért is nem Lovas Istvánnal...?1

    S az meg lehetséges, hogy egy, csak egy akad e vidéken, aki ne tudta volna eddig hofi politikai kötödését...?!
    Nem baj.
    Amíg az enyémmel nem keveri...

    VálaszTörlés
  15. Nem veszed észre, hogy mennyire lejáratod magad. Persze lehet, hogy már nem sikerül, mert azt már korábban rég megtetted.

    VálaszTörlés
  16. Hogyan okozna számomra legutóbbi bejegyzésed elképedést, bécifiam, amikor e mai, szent napon teljességgel megvilágosott, hogy te - hofin szocializálódtál. Ezért nem tünt fel neked az ö valós ars poetica-ja, a tiéd pedig a többi zsoldosnak: ök sem különbek ugyanis.

    VálaszTörlés
  17. Bolond lukból, bolond szél fúj.

    VálaszTörlés