Blogarchívum

2010. július 17., szombat

Gazdasági hírek - összefüggések(?)

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) illetékeseit kellemes meglepetésként érte, hogy a román kormány milyen gyors döntést hozott az áfa-emelésről(...) Az idei államháztartási hiány a bruttó hazai termék (GDP) 6,8 százaléka lesz a tervek szerint, a deficit a takarékossági intézkedések nélkül elérné a 9,1 százalékot.
Forrás:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=3197532010. Július 05.

***

Nem ért egyet "gárdaügyben" Orbán Viktor a jobbik képviselőivel - ez derült ki abból a beszélgetésből amit a kormányfő a radikális párt képviselőivel folytatott. (...)A kormányfő szerint beszélgetés nagy részét a gárdaügy vitte el. "Nem egyszerűen a gárda mint félkatonai szervezet kérdéséről van szó - ez önmagában is egy súlyos gond -, hanem arról gondolkodásmódról, ami mögötte meghúzódik" - hívta fel a figyelmet.Orbán Viktor azt mondta, úgy érzi, sikerült meggyőznie a Jobbik-frakciót arról, hogy ahhoz, hogy

 Magyarország a gazdasági autonómiáját visszanyerhesse, mozgástere növekedjék, szükséges beilleszkedni a nemzetközi gazdasági rendbe.(...)

A Jobbik célja, hogy "dekriminalizálják" a gárda ügyét, így a gárdisták végre nyugodtan élhessenek politikai szabadságjogaikkal, azonban ennek garantálására Orbán Viktor semmilyen fogadókészséget sem mutatott - fejtette ki a politikus.
Forrás:
http://hvg.hu/itthon/20100715_orban_viktor_garda_jobbik 2010. július 15.

***
Sem az EU, sem az IMF nem enged a magyar hiánycélból
Az IMF közleménye rámutat, hogy a magyar gazdaság az exportnak köszönhetően kilábalt a mély válságból, de a hazai kereslet gyenge. A 2010-re tervezett 3,8 százalékos GDP-arányos költségvetési hiány és 3 százalék alá szorítása jövőre, megfelel a szükséges konszolidációnak, Ehhez azonban további, nehéz intézkedéseket kell hozni a bevételi oldalon - ahol a pénzintézetek tervezett megadóztatása akadályozza a növekedést és a hitelnyújtást
Forrás:
http://www.hangtar.radio.hu/hirek/legolvasottabb/tobb-kerdesben-csuszik-a-megallapodas-az-imf-fel.html
2010. 07.17.

Kapcsolódó:
IMF-ultimátum nyomán a kormány a hétvégén is dolgozik http://hvg.hu/velemeny/20100717_imf_bankado_hiany
MTI  - 2010.07.17.


Még apám mesélte, hogy az orosházi tüzérlaktanya mögött volt egy kis falusias telep, ahol a tisztek, vagy tiszthelyettesek éltek a családjukkal.
Az I. Világháború után az Antant kívánságra jelentős mértékű honvédelmi erő csökkentését írták elő Magyarország számára. Így aztán, amikor hírét vették egy ellenőrzésnek,  a laktanya hátsó kapuján gyorsan kitolták a fölös számú ágyút a telep száradó lepedői közé.
Valószínűleg ugyanazok ma sem kedvelik a hadrafoghatóságot az országban.
Még FÉLIG-meddig sem - merthogy katonaságunk már nincs is.


64 megjegyzés :

  1. Már így is roppant szellemes a beírásod, de"Valószínűleg ugyanazok ma sem kedvelik a hadrafoghatóságot az országban." Itt kikre gondolsz az "ugyanazokkal" ?

    Lehetséges, hogy a válasz annyira evidens, hogy ezért nem jövök rá ?

    Majd Te kisegítesz.

    VálaszTörlés
  2. Persze Viktor.. Bár így sem lesz könnyű, ha egy egész SZINDIKÁTUS segít munkádban! + Sorosgyurka! Ami a "szellemességet illeti":- Könnyű a más farkával keverni a levegőt!!! No majd egy év múlva!? Más szelek fújnak azt hiszem.......Azután mi lesz, ha belép a"""muszáj faktor?""". Kakicabogár mit csinálsz akkor, mikor jönnek a "megszokott"áremelések????Valahonnan csak össze kell kaparni az idei 1350 MILLIÁRDOT!!!!!!!!! A KAMATOKRA??? Azután mi következik? 2011??? Mennyi is a törlesztő részlet??? MESÉLJ CSAK????? Likud, nem likud,-LE A CSERESZNYEFÁRÓL!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Ej fóti hogy tudsz ennyire negatív lenni! Azért mert sorosgyurka ösztöndíján tanult Viktor, attól még nem fogadták egymást örökbe!
    De tudod mit? Drukkolj csak ellen a Fidesznek, s meglátjuk ki nevet a végén! De emlékeztetlek, senki sem mondta, hogy a kormányváltást követően azonnal tejjel-mézzel folyó Kánaán következik! Ez a négy év nem lesz könnyű senkinek.
    Ugye remélhető, hogy ha egy picikét is jobbra fordul akár a Te sorsod is, önkritikát gyakorolsz?
    Persze amíg a jobbikban egymás torkának esnek, addig hiába fújnak akármilyen szelek, jobban járunk ha a Fidesz fújja azt a passzátosat!

    VálaszTörlés
  4. fotinak az egyenlítöi meleg hatalmas károkat okozott, nyaktól fölfelé: ugyanis én abban a hitben voltam, hogy a "Gazdasági hírek" írás utáni beírásom - Háziasszonyunknak szól és semmiképpen másnak ! Öt dícsértem szellemességéért, s vártam válaszát.

    Erre mi történik ? Ez a zagyvaagyú, akit a kutya nem kérdezett, hord itt össze, hetet, meg havat....! El vagyok képedve, mennyi állat - bocsánat, Kedves Állatvilág ! - kóvályog itten szerteszét, ellenörizetlenül, nincs, aki kiszürje, moderálás nélkül folyik, mit folyik, itten árad a Multin a hülyeség !!!

    Ki kérdezett téged, foti ?

    Hogy keveredsz te a nagyok dógába ?!

    Anyuschom, arany torkodból - arany szavak!!

    VálaszTörlés
  5. Újabban fóti hangja szinkronizálja Ólevendulát? Ez nem az első eset, hogy ő válaszol a megszólított háziasszony helyett!
    Bocsánat Ólevendula, de ez kijött belőlem!

    VálaszTörlés
  6. Ólevendula, egyetlen egyszer nézz Magadba: nem akarom elkerülni az oldalad, s ez valóban az egyetlen oldal, ahol még bármelyikünk visszaköszönhet a másiknak.
    De EZ - nem állapot: én - mit sem számolok éppen fotival, erre olvasd, mire vetemedett föntebb, anélkül, hogy halovány gondolatként átsuhant volna akár az avatarneve a fejemen.

    Ne csinálj semmit, csak olvass. Nem bosszúhadjáratra inspirállak, de hogy TE - ENGEM utasíts a múltkorában helyre...ejnye...

    S most magyarázd el ezen saját soraidat:"Fóti komám kérdésében: - NÁLAM Fóti békésen és a saját véleményét írta le egy helyzetről, mégis le lett trompfolva. Azért kértem békén hagyni."

    Azok után, hogy már Kakicabogár vagyok ennek a tahónak a szájából, még mindig kitartasz álláspontod mellett ? foti békésen, saját véleményét írja ? Madarat - tolláról....ne akard, hogy ide juttass.

    Annyira nem tud jól villanyt szerelni, tapétázni, netán tornyot húzni.

    VálaszTörlés
  7. Megjött a család és vezényel, utasít...
    Valóban el kellene gondolkodnod kedves Gabi.

    VálaszTörlés
  8. Semmit nem csinál, jól elvan Németországban.

    VálaszTörlés
  9. ... és megjött a kontrás is. Szervusz Caca! Umcaca, umcaca!

    VálaszTörlés
  10. Hát hogy mindenképpen eltérjünk a tárgytól, AKKOR Fóti komám békésen a saját véleményét írta, még kvázi le lett hülyézve. Holott AKKOR nem nevezett így téged.
    T

    VálaszTörlés
  11. Idejártok veszekedni, aztán reklamáltok, hogy miért nem moderálom az oldalt?

    VálaszTörlés
  12. Ólevendula senki sem jár ide veszekedni. Nem veszed észre, hogy fótinak a kutya se szólt, mégis Katicabogarat találta meg a válaszában? Katicabog egyedül hozzád intézte szavait. Már megbocsáss, de ebben az esetben ki kérte fótit, hogy Katicaboggal foglalkozzon? Ő kezdeményezi a veszekedést. S most már én sem álltam meg, hogy ne tegyem szóvá. Még kifogásod sem lehet, mert igyekeztem (mint mindig) nagyon kulturáltan tenni mindezt.

    VálaszTörlés
  13. Az egymás után következő hír-részletekkel az akartam érzékeltetni, hogy Magyarországnak - miután az EU és az IMF kirabolta, ahogy csak bírta - a költségvetési hiánynak még a felét sem ENGEDIK MEG(???!!!), mint a szomszédos Romániának.
    Továbbá jól látható, hogy Orbán Viktor igyekezett Gárda-ügyben egyezségre jutni a Jobbikkal, mert nyilvánvalóan zavarja a hódító szándékú erőket, ha már katonasága nincs is, de van egy "fél-honvédelmi" szervezete Magyarországnak. Úgy látom, legalább is a "száradó lepedők" közé kéne menni.
    - Egyértelmű a külső erők zsarolási szándéka, esetleg a vesztesek bosszúálló fülbesúgdosása.
    Most követel vissza az EU nem tudom hány milliós EU-s mezőgazdasági támogatást az országtól, mert -úgymond- szabálytalanul lett felhasználva.
    - Kik használták szabálytalanul?
    - Akik még a törvény szerint járó összeget sem fizették ki a gazdáknak.
    - Kiknek kéne visszafizetni?
    - Nekünk,meg az Orbán kormánynak,és nem a "sikítóknak", mert csak politikai felelősségük van, anyagi felelősséget nem vállalnak a tetteikért.
    - Honnan tud az EU a szabályellenes felhasználásról?
    - Netán éppen a "szabálytalankodóktól"? - hogy finom legyek.

    - Szóval én ebben egy piszkos zsarolást látok, de az is lehet, hogy a mostani kormányt akarják olyan megszorító intézkedésekre rákényszeríteni, amibe maj úgyis belebukik. :-((

    VálaszTörlés
  14. Anyuschom, Fóti EBBEN az ügyben félreértette a feltett írást, Te valóban kultúráltan szóltál.

    VálaszTörlés
  15. Fóti lelkem, mi ugyan már csak a halálnemek között választhatunk, egy egészen kicsinyke túlzással. Vagy gyorsan intézzük el, vagy szép lassan halunk éhen valamelyik kikotorászott kuka tövében... :-((

    De azért az kétlem, hogy mindezt Katica intézné így.
    Javítsd ki kérlek az elnevezését.

    VálaszTörlés
  16. Igen, s ha az Orbán kormány mindezt kiizzadja, akkor elkezdődik a fikázás megint, hogy na ugye megmondtuk, jönnek a megszorítások. Pedig ha jól emlékszem, jó előre megmondták, hogy fogalmuk sincs mennyi csontváz és pénzügyi csapdára bukkannak az átadás-átvételt követően. S mit látunk két hónapja? Miden napra jut két-három csalást leleplező hír a médiákban. Elégedetlenkedő hangokat hallani mindenhonnan, pedig még csak két hónap telt el! Ami pedig az IMF-fel való tárgyalást illeti, fogják ők még alább is adni. Nehogy már a mi pénzünket, a nép pénzét az IMF ossza be. Gyurcsányék miért nem próbáltak meg megegyezni, vagy akár tárgyalni az IMF-fel? Eszükbe sem jutott, no meg talán szóba sem álltak volna velük....
    Teljesen igazad van Ólevendula, ez nem más, mint zsarolás. De meglátjuk, ki lesz a kötélhúzás nyertese. Előbb-utóbb mi!

    VálaszTörlés
  17. "Ami pedig az IMF-fel való tárgyalást illeti, fogják ők még alább is adni. Nehogy már a mi pénzünket, a nép pénzét az IMF ossza be."
    - Hát ez az! Még a szomszédasszonyomtól sem tűröm,, hogy beossza melyik nap mit egyek?!
    " Gyurcsányék miért nem próbáltak meg megegyezni, vagy akár tárgyalni az IMF-fel? Eszükbe sem jutott, no meg talán szóba sem álltak volna velük...."
    - Hacsak nem éppen valami prémiumért. :-((

    VálaszTörlés
  18. Haha, nem lehetetlen, hogy az IMF nekik is külön fizetett azért, hogy mindent elfogadtak úgy, ahogy diktálták.... :-(((

    VálaszTörlés
  19. Ti, két "szecsuáni jólélek", a höségtöl vagy mifenétöl, átsiklottatok egy nem mindennapi szójátékon, mely vastag sértéssé dagadt, mire az én szemem elé került: a tiétek föltehetöen nem is érzékelte.

    Nemes egyszerüséggel

    KaKicabogár
    -nak titulált engem foti.

    Jó-jó, csengelék, tamások, cacák szájából estek ki igazi förtelmek, nekem adresszálva, de fotit Te, Ólevendula bátorítottad föl, amikor védelmedbe vetted; ami pedig példatlan Részedröl, amióta a Multin vagyok, valakit is... egyátalán. Legalábbis NYILVÁNOSAN.
    Mert priviben halmoztad a másik fertály fölmentéseit, mint az ötvenes évek Tucsek bírája ez - a Te szívednek joga.
    Csak éppen én nem felejtem el. Még Neked sem, akit pedig oly` sokra tartok.

    Neked - szabad ?

    VálaszTörlés
  20. "Idejártok veszekedni, aztán reklamáltok, hogy miért nem moderálom az oldalt?"
    Ez az, erről van itt szó!
    Egyesek azt képzelik, hogy diktálhatnak másoknak. Úgy gondolják, ők mindenhol, mindenhez szabadon hozzászólhatnak, másoknak viszont ugyanezt meg akarnák tiltani. És mégha okosságokat mondanának, de nem, enyhén szólva is hülyeségeket állítanak és teszik ezt lekezelő alpári stílusban. Másokat trágár módon leszólnak, ők viszont megsértődnek, amikor válaszul hasonlót kapnak. Erre mondják azt a tótok, hogy "amilyen mosdó, olyan a törölköző". Azaz az ilyen emberek csak azt kapják, amit megérdemelnek.

    VálaszTörlés
  21. A témához szólva:
    Nálunk már nem lehet hova emelni az ÁFA-t. Nálunk már nem lehet a 13. havi nyugdíjat, fizetést megvonni. Megtette ezeket már a Bajnai kormány.
    Mondhatjuk azt is, hogy nekünk már nincs hova hátrálni és hogy az IMF újabb követeléseit már nem tudjuk teljesíteni.
    Mindenesetre csak azok számára meglepő az IMF-nek pl. a szabad pálinkafőzésbe való beleszólása, akik nem tudják elképzelni azt, hogy 2008-ban az akkori kormány az IMF hitel érdekében többek között felvállalta a Gárda megszüntetését. S, hogy miért olyan fontos ez a kérdés az IMF-nek, mert a Gárda az ország szuverenitásának visszaállítására történő kezdeményezés.

    VálaszTörlés
  22. Elkezdődött egy megtévesztő szemlélet terjesztése is, mely szerint a Gárda a rendszer, mármint Gyurcsány rendszer ellen jött volna létre és most, a Gyurcsány rendszer bukása után már nincs szükség rá. Ez azonban nem igaz, mert a Gárda nem valamiféle rendszer ellen jött létre, hanem szorító társadalmi problémák ellen való védekezés céljából. Ezért mindaddig amig azok a társadalmi problémák, amelyek miatt létrejött, meg nem szünnek, vagy elenyésző mértékűvé nem válnak, a Gárda létjogosultságát nem lehetne megkérdőjelezni. Elég baj az, hogy ebbe a megtévesztő eszmefolyamba a Jobbik részéről is némelyek bekapcsolódtak. A FIDESZ-en és Orbánon nem csodálkozok. Ők ebben a kérdésben támogatják az IMF céljait, értsd beáldozzák a Gárdát.

    VálaszTörlés
  23. Azt, hogy "sem az EU, sem az IMF nem enged a magyar hiánycélból" konyhai nyelven úgy mondható, nem akarnak újabb hitelt adni az országnak. A vita valójában erről folyik. Az Orbán kormány 10-20 milliárd Eurós hitelt szeretne, amire az IMF nem hajlandó, amin persze nem is lehet csodálkozni, mivel az ország már eddig is mérhetetlenül el van adósodva.
    Csak halkan mondom, talán a Jobbik programjában szerepelt megoldások célravezetőbbek lennének. Láthatjuk, hogy az IMF még a Gyurcsány kormány által felvett hitel eddig nem igénybevett részét sem engedi lehívni.

    VálaszTörlés
  24. "A témához szólva:
    Nálunk már nem lehet hova emelni az ÁFA-t. Nálunk már nem lehet a 13. havi nyugdíjat, fizetést megvonni. Megtette ezeket már a Bajnai kormány.
    Mondhatjuk azt is, hogy nekünk már nincs hova hátrálni és hogy az IMF újabb követeléseit már nem tudjuk teljesíteni.
    Mindenesetre csak azok számára meglepő az IMF-nek pl. a szabad pálinkafőzésbe való beleszólása, akik nem tudják elképzelni azt, hogy 2008-ban az akkori kormány az IMF hitel érdekében többek között felvállalta a Gárda megszüntetését. S, hogy miért olyan fontos ez a kérdés az IMF-nek, mert a Gárda az ország szuverenitásának visszaállítására történő kezdeményezés.
    halaszb
    reply
    halaszb wrote today at 1:26 PM, edited today at 1:30 PM
    Elkezdődött egy megtévesztő szemlélet terjesztése is, mely szerint a Gárda a rendszer, mármint Gyurcsány rendszer ellen jött volna létre és most, a Gyurcsány rendszer bukása után már nincs szükség rá. Ez azonban nem igaz, mert a Gárda nem valamiféle rendszer ellen jött létre, hanem szorító társadalmi problémák ellen való védekezés céljából. Ezért mindaddig amig azok a társadalmi problémák, amelyek miatt létrejött, meg nem szünnek, vagy elenyésző mértékűvé nem válnak, a Gárda létjogosultságát nem lehetne megkérdőjelezni. Elég baj az, hogy ebbe a megtévesztő eszmefolyamba a Jobbik részéről is némelyek bekapcsolódtak. A FIDESZ-en és Orbánon nem csodálkozok. Ők ebben a kérdésben támogatják az IMF céljait, értsd beáldozzák a Gárdát.
    halaszb
    reply
    halaszb wrote today at 1:39 PM, edited today at 1:40 PM
    Azt, hogy "sem az EU, sem az IMF nem enged a magyar hiánycélból" konyhai nyelven úgy mondható, nem akarnak újabb hitelt adni az országnak. A vita valójában erről folyik. Az Orbán kormány 10-20 milliárd Eurós hitelt szeretne, amire az IMF nem hajlandó, amin persze nem is lehet csodálkozni, mivel az ország már eddig is mérhetetlenül el van adósodva.
    Csak halkan mondom, talán a Jobbik programjában szerepelt megoldások célravezetőbbek lennének. Láthatjuk, hogy az IMF még a Bajnai kormány által felvett hitel eddig fel nem vett részét sem engedi lehívni."


    EZ - mindennek a teteje. Te egy klinikai eset vagy, halaszb, ezt a legkomolyabb aggodalom mondatja velem. Csak nehogy megkapjam magam is...lehetetlen...

    VálaszTörlés
  25. KATICÁM...
    Momentán a Tucsek-bíróhoz fűzött összehasonlítást nem értem, de Fóti komának válaszoltam. Bizonyára elkerülte a figyelmed:
    "...De azért az kétlem, hogy mindezt Katica intézné így.
    Javítsd ki kérlek az elnevezését."


    Sok kellemetlenségtől kímélnéd meg Magad, ha Te is mellőznéd a tüskés megjegyzéseket.
    Puszillak drágám.

    VálaszTörlés
  26. ...bog esetében már nem az a kérdés, hogy mit mondott. Rég hitelét vesztette. Legjobb bizonyíték erre, hogy a saját lapját már régóta nem tudja müködtetni.

    VálaszTörlés
  27. Tejóisten, béci, megvesztél ?

    "...bog esetében már nem az a kérdés, hogy mit mondott. Rég hitelét vesztette. Legjobb bizonyíték erre, hogy a saját lapját már régóta nem tudja müködtetni."

    E minutában ígértem meg magamnak, hagylak megveszni, oszt mégis rádkérdezek ?

    Mert ezt meg honnan veszed; levelezel a Jóistennel ?

    VálaszTörlés
  28. Mindazonáltal kár a gőzért, egy ilyen lény engem nem fog tudni elhallgattatni.

    VálaszTörlés
  29. Tegnap indítottam én is egy blogot erről a témáról. sok idézetet vittem erről a témáról, nem másolgatnám ide, csak belinkelem az oldalt.
    Van ott egy néhány hozzászólás a Jobbik háza tájáról is, ha már szóba került....

    http://1csengele.multiply.com/reviews/item/298/298?replies_read=10


    Ma is támogatásukról biztosították a kormányt az ügy kapcsán, a parlamentben:

    13:12 Hegedűs Tamás a Jobbik frakcióvezető-helyettes az IMF-fel megszakadt tárgyalásokról beszél. Kijelenti, pártja támogatni fogja a kormányt abban a törekvésében, hogy nemet mondjon a tőkepiaci rabigára.

    VálaszTörlés
  30. Köszi, Csengele.
    - Hát nem érdekes, hogy a szicliberósok már ma reggel nekiálltak ajvékolni?
    - Pfujj.

    VálaszTörlés
  31. béci, nélküled nem élet - az élet...el ne hagyj...neked ilyen csacska gondolatok izzasztják homlokod ?

    Az Istenért...!?

    Dehogynem megyen ez tovább...legföljebb nem a játékkaszinónkban folytatjuk..hanem egy szép, hajnali párától belepett mezön, háttal egymásnak, teszünk mondjuk húsz lépést, megfordulunk s a magunk-választotta mordályunkkal, vezényszóra - lövünk.

    Én - rád. Tutti.

    VálaszTörlés
  32. Én nem vagyok ilyen vérengző, inkább visszakísérlek a zártosztályra.

    VálaszTörlés
  33. Kedves olevendula, mondd vizes még a szivacsod?

    VálaszTörlés
  34. "JOBBIK reagálás az IMF és az EU delegációjának hazautazásáról és a tárgyalások megszakításáról

    /Szerintetek ez egy jobbik kézfogás, szerintetek ez egy jobb összefogás- a nemzet jövöjéért ?
    Mindazok után, amiket a JOBBIK másfél hónapja a Parlamentünkben demonstrál és beakaszt, ahol tud, egy pörzsei modorban ?
    katicabog./

    Az IMF és az EU tárgyalódelegációjának teátrális hazautazása és annak tálalása nyilvánvalóan a nyomásgyakorlást szolgálja. Ismét a Pál utcai fiúkból ismert jelenettel állunk szemben: vagy odaadjuk önként a Nemzetközi Valutaalapnak és az Uniónak azt, amit kérnek, vagy "jól megvernek" minket és - szándékuk szerint - úgy kényszerítik ki tőlünk.

    A hétfőtől várható koreográfia lépései borítékolhatók: a globális pénzügyi hatalmak iránt elkötelezett politikusok, elemzők és sajtómunkások falkában esnek majd neki a kormánynak azért, mert nem hódolt be a külföldről érkező nyomásnak. A Jobbik ebben nem lesz tettestárs./ Hogy esek mindjárt össze...!/

    Fontos kiemelnünk: a nemzeti szuverenitás visszaszerzése még nem történt meg, de az IMF és EU delegációjával folytatott tárgyalások a gazdasági szabadságharc fontos frontvonalát jelentik. A Jobbiknak - ellenzéki pártként - sok vitája van a kormányzó többséggel, de ameddig a kormány a tárgyalásokon a nemzeti érdeket védi és Magyarország szuverenitásának bővítéséért küzd / Miért ? Ígért valaha, valami mást ? Ti hallottátok tán ?/, addig ebben támogatni fogjuk. Ugyanakkor felhívjuk arra a figyelmet: radikális, azaz gyökeres változásra, a szuverenitás tényleges visszaszerzésére csak akkor számíthatunk, ha nem állunk meg félúton, és kitörünk az elmúlt húsz év zsákutcát jelentő gazdasági modelljéből, valódi paradigmaváltást hajtva végre a gazdaságpolitikában.

    Hegedűs Tamás,
    a Jobbik frakcióvezető-helyettese"


    "Tags: imf, eu, jobbik
    Prev: Felesleges önmutogatás a Gárda, melyre már nincs szükség - nyilatkozza a Fidesz lapjának egy jobbikos (!) képviselő


    katicabog wrote today at 3:56 PM
    Ennek a csóró JOBBIK-nak az irodalmi olvasottsága teljesen leragadt Molnár Ferencnél: úton-útfélen kizárólag onnan idéznek, csakis az A Pál utcai fiúk-ból.....gyerekek, be kell iratkozni egy esti gimnáziumba, esetleg annak is az amatör színjátszó körébe...oszt menni fog.

    "A Jobbik ebben nem lesz tettestárs." Ezt meg nagyon remélem: nem szeretném, ha azt dicsöséget is a JOBBIK sajátítaná ki magának, amint az Orbán-kormány hatalmasat rúg Kahn még hatalmasabb hátsójába...

    " Ameddig a kormány a tárgyalásokon a nemzeti érdeket védi és Magyarország szuverenitásának bővítéséért küzd, addig ebben támogatni fogjuk."
    Nagy a höség, ne fáradjatok. Nyaljatok inkább el egy fagyit. Megyen az nélkületek is, kis szabotörök...!

    Ez az írókám-Hegedüs is szerepelhetne a Pál utcai fiúk-ban - ha Hegedüs nem az Egri csillagok egyik mellékszereplöje lenne...ámbár a "Tamás" utónévvel - se itt, se ott...hagyjunk is békét neki."

    VálaszTörlés
  35. /Szerintetek ez egy jobbik kézfogás, szerintetek ez egy jobb összefogás- a nemzet jövöjéért ?

    Még mindig jobb, mint a Gárdisták megtámadása, és lefújása könnygázzal. OK NÉLKÜL!!!

    VálaszTörlés
  36. 15:30 Hegedűs Tamás a Jobbik frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján az IMF-et bírálta, aki mint mondta a kormánnyal megszakított tárgyalásokkal próbál nyomást gyakorolni a kabinetre. A politikus kijelentette, pártja támogatja a kormányt abban a törekvésében, hogy a bankadót bevezesse.

    Ezenkívül helyesnek tartja, hogy a kedvezőtlen, a további megszorításokra vonatkozó feltételeket nem fogadta el a tárgyaláson a kabinet. Hegedűs Tamás a barikad.hu kérdésére válaszolva kifejtette, korábbi parlamenti felszólalásában kitért a keleti piacok jelentőségére, amelyekkel a kapcsolatokat szorosabbra fűzve, újabb gazdasági területeket nyitva fenntartható a tervezett hiánycél.

    (barikad.hu)
    "


    Aki képtelen egyetlen kommentet is személyeskedés nélkül ide írni, az miért jár ide? Úgy kell itt bizonyos kommentelőknek a veszekedés, mint a vámpírnak a vér. Igyon jó sokat belőle, akinek ennyire kenyere ez a folytonos személyeskedés. Olyan szinten nevetséges, és annyira untató már ez a fölösleges cirkusz, komolyan mondom.

    Aki viszont képes még a józanabbik eszére hallgatni, az nyilván el tud töprengeni kettő másodpercre azon, hogy vajon ki támogatná ebben az ügyben a kormányt ebben az országban? A globális nagytőke kiszolgálói, a szoclib bagázsa? Az LMP? KI???

    Szerintem sokkal fontosabb kérdés, mint a Pál utcai fiúkról való teljesen fölösleges firkálgatás, meg a személyeskedő gyalázkodás.

    Adott egy téma, ugye? ugye mindenki jól látja a blog címét. Hát akkor???
    Ha nem tud hozzá szólni valaki, akkor ne tegye, legyen szíves. Teljesen fölösleges gyermeteg cívódásokkal telepiszkítani akár ezt, akár más oldalát.

    Túlságosan komoly ez a téma. Főleg annak, aki itt él, és egyelőre ugye beláthatatlan következményei lehetnek a történteknek.

    Szóval ha van hozzászólás, azt nyilván mindenki szívesen olvassa. Ha nincs, akkor jó lenne csendben maradni, mint itt civakodni folyamatosan. A legtöbben nem ezért jövünk ide. akár hozzászólóként, akár csak olvasóként.

    Kössz szépen.

    VálaszTörlés
  37. Ajánlom elvakult FIDESZ-fanoknak, de másoknak is:
    Vagy az IMF hazudik, vagy Matolcsy
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=19398:vagy-az-imf-hazudik-vagy-matolcsy&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79
    Nem egy kimondottan jobboldali oldal, de azért van benne igazság.
    Pl. "... Ahogy a választási kampány időszakában (azaz az elmúlt nyolc évben), most is csak nagylélegzetű terveket és narancsligetes közhelyeket hallunk a Fidesztől. Úgy látszik, itt sem vették még észre, hogy már kormányon vannak. Vagy még nem dolgozták ki azokat a megfelelő nemzeti-vallási ideológiákat, amelyekkel megpróbálják majd lenyeletni a választóikkal azt, amire rákényszerülnek. És amit nem mondtak meg nekik a választások előtt. Egy biztos: az IMF és az EU nem a magyar választó, aki a kedvenc pártjának mindent elhisz...."

    VálaszTörlés
  38. "... Aki képtelen egyetlen kommentet is személyeskedés nélkül ide írni, az miért jár ide? Úgy kell itt bizonyos kommentelőknek a veszekedés, mint a vámpírnak a vér. Igyon jó sokat belőle, akinek ennyire kenyere ez a folytonos személyeskedés. Olyan szinten nevetséges, és annyira untató már ez a fölösleges cirkusz, komolyan mondom...."
    Ezzel maximálisan egyetértek. Az utóbbi évek egyik legjobb megjegyzése. Akár motto is lehetne.

    VálaszTörlés
  39. "/Szerintetek ez egy jobbik kézfogás, szerintetek ez egy jobb összefogás- a nemzet jövöjéért ?

    Még mindig jobb, mint a Gárdisták megtámadása, és lefújása könnygázzal. OK NÉLKÜL!!!"

    Hogy` fér a kettö egymás mellé ? Mi köze "a"-nak "b"-hez , csengele ?

    Ennyire nincs höség...

    "Ha nem tud hozzá szólni valaki, akkor ne tegye, legyen szíves" - hányszor akartam már csengele, fölajánlani neked, amikor kitört rajtad a grafomániád - söt, citálás kilóméterszám a Google-ból...? Tettem ? Nem tettem.

    "A legtöbben nem ezért jövünk ide." De azért akad köztetek vérivós vámpír, aki igenis EZÉRT jön ide...! Gondolj csak halaszbra, s "rákerülsz a lapátra!"

    Ezzel magam is így vagyok, ha kettötökre gondolok:

    ""... Aki képtelen egyetlen kommentet is személyeskedés nélkül ide írni, az miért jár ide? Úgy kell itt bizonyos kommentelőknek a veszekedés, mint a vámpírnak a vér. Igyon jó sokat belőle, akinek ennyire kenyere ez a folytonos személyeskedés. Olyan szinten nevetséges, és annyira untató már ez a fölösleges cirkusz, komolyan mondom...."
    Ezzel maximálisan egyetértek. Az utóbbi évek egyik legjobb megjegyzése. Akár motto is lehetne.

    VálaszTörlés
  40. Régi mondás, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Látom, volt aki felöltözködött. De most már legalább jobb lenne, ha hallgatna.

    VálaszTörlés
  41. Őszintén sajnálom, hogy egy olyan nemes lelkű EMBER vendégszeretetével, mint Ólevendula ilyen kicsinyes, tróger módon visszaélnek itt. Mi folyik itt, Te Jó Ég?!:-(

    Kár. Pedig érdekes témák vannak Ólevendula oldalán.Tartalmas, gazdag, szép. Talán tanulni kellene tőle, és nem ide járkálni agyon...ni ezt a gazdag oldalt.
    Engem pl nagyon untat ez az örökös cívódás, legyen szó tulajdonképpen BÁRMIRŐL, ITT FOLYTON MEGY A VESZEKEDÉS.
    Nem szégyellitek ti magatokat? Felnőtt ember létetekre, ez annyira béna, amit itt műveltek heti rendszerességgel.

    Miért nem nyittok magatoknak egy küzdőteret, és ott gyomrozhatnátok egymást naphosszat?! Ki a franc kíváncsi erre az idióta adok-kapokra?

    Már ne is haragudjatok, olyanok vagytok, mint két kőfejű óvodás.
    HAGYJÁTOK MÁR ABBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  42. Ne haragudj csengele, de én a pofátlanság mellett nem tudok elmenni síma képpel. Tapasztalataim alapján meg vagyok győződve arról, hogy más viselkedés hosszú távon csak káros lehet. Amikor Magyarország bűnös országként viselkedve elnézett mindent előbb a kis-antant országoknak, majd a nemzetközi pénzvilágnak, végül a hazug politikusoknak, cigányoknak, szemitáknak, deviánsoknak, bünözőknek, kizárólag csak azt eredményezte, hogy mindenki magasról lesz@r minket. Amikor elmegyünk a csalók, ügyeskedők, sorban előretolakodók, utakon szlalomozók, nyomulók, utcán szemetelők, kis és nagydolgukat szabadon végzők mellett, akkor ne csodálkozzunk, hogy olyanok leszünk, mint amilyennek most láthatjuk magunkat, egy önkényeskedő, rendetlen, piszkos, szemetes ország, város, multi. Szerintem állítsuk meg az országot szétromboló vagy itt a multin ámokfutást végzőket. Ne hagyjuk, hogy ezek diktáljanak, az ő stilusuk domináljon, nyomja el az egészséges gondolkodást.

    VálaszTörlés
  43. De nézzük meg még egyszer tömören, miről is szól a jelenlegi Kormány-IMF/EU tárgyalás.
    1. A még a Gyurcsány kormány által 2008-ban kötött szerződés szerinti 25 milliárdos IMF/EU hitelkeretből eddig fel nem vett 6 milliárdos összeg felvételi határidejének 2010. december 31-ig történő meghosszabbítása, illetve felvétele.
    2. 2011-től szerződéskötés újabb 20 milliárdos hitelkeretre.
    Ez összesen 26 milliárd (tévedések elkerülése végett Euro).
    Azt látni kell, hogy ennyi pénzt feltételek nélkül nem adnak, a Gyurcsány kormánynak sem adták, akkor miért adnák így az Orbán kormánynak? De tegyük fel, hogy odaadják, az már önmagában akkora tőke és kamat fizetési terhet jelentene az országnak, amely vállalhatatlan. Ez már 1990-ben is a jóval kisebb hitel esetén is igaz volt, akkor miért ne lenne a mai még súlyosabb helyzetben igaz?
    Tudomásul kellene venni, hogy az ország és népe számára nem az újabbnál újabb hitelek felvétele, hanem a kölcsönök részbeni elengedése és a megmaradók átütemezése az egyetlen reális út és cél lehet.

    VálaszTörlés
  44. MOTTÓ:
    ""... Aki képtelen egyetlen kommentet is személyeskedés nélkül ide írni, az miért jár ide? Úgy kell itt bizonyos kommentelőknek a veszekedés, mint a vámpírnak a vér. Igyon jó sokat belőle, akinek ennyire kenyere ez a folytonos személyeskedés. Olyan szinten nevetséges, és annyira untató már ez a fölösleges cirkusz, komolyan mondom...."
    Ezzel maximálisan egyetértek. Az utóbbi évek egyik legjobb megjegyzése. Akár motto is lehetne."


    Egyetértek.

    VálaszTörlés
  45. Lép.
    Zár. (Föl)Zár(kózik.
    Egyetért.
    katicabog.

    VálaszTörlés
  46. EZT nagyon megköszönöm, Ólevendula. Jólesett:

    "Sok kellemetlenségtől kímélnéd meg Magad, ha Te is mellőznéd a tüskés megjegyzéseket.
    Puszillak drágám."


    halaszb-nek:
    "A FIDESZ-en és Orbánon nem csodálkozok. Ők ebben a kérdésben támogatják az IMF céljait, értsd beáldozzák a Gárdát."

    Elképzelhetetlen magasságokból tesz a háttérhatalom Orbánra, a FIDESZ-re, hát még Vonára és a Gárdájára....mikor jut már valakinek eszébe, hogy lassan párszáz kosztümösröl szól a csinnadratta ???!!!

    Már még csak nem is elvi kérdésröl szól a nóta: A MNG - NEM A MEGOLDÁS MAGA. Értjük ?

    A 16 000 fös Magyar (szégyen)Hadsereg helyett mennyire ujjonganék egy nyalka, mondjuk 200 000-es, jól kiképzett, a legmodernebbül fölszerelt, kizárólag magyar hadseregért, nem bánom, hívják Magyar Nemzeti Gárdának...?

    Na de ez a sovánka kóró...? Amely csak fogy, egyre fogy... komolyan mondom, a szívem hasogat belé, amikor elolvad, mint fagyi a napon, és ezt most halálkomolyan mondom.

    VálaszTörlés
  47. "Ne haragudj csengele, de én a pofátlanság mellett nem tudok elmenni síma képpel."

    Már megtanulhattad volna kezelni a provokációkat, ennyi idő alatt.

    Minden esetre én most lépek. Egy rövid vakációra.
    Gondolom, mondanom sem kell búcsúzóul: kellemes virtuális öldöklést.

    Ólevendula, neked pedig további sok türelmet és kitartást!:-)

    VálaszTörlés
  48. halaszb;

    "Ne haragudj csengele, de én a pofátlanság mellett nem tudok elmenni síma képpel. Tapasztalataim alapján meg vagyok győződve arról, hogy más viselkedés hosszú távon csak káros lehet. Amikor Magyarország bűnös országként viselkedve elnézett mindent előbb a kis-antant országoknak, majd a nemzetközi pénzvilágnak, végül a hazug politikusoknak, cigányoknak, szemitáknak, deviánsoknak, bünözőknek, kizárólag csak azt eredményezte, hogy mindenki magasról lesz@r minket. Amikor elmegyünk a csalók, ügyeskedők, sorban előretolakodók, utakon szlalomozók, nyomulók, utcán szemetelők, kis és nagydolgukat szabadon végzők mellett, akkor ne csodálkozzunk, hogy olyanok leszünk, mint amilyennek most láthatjuk magunkat, egy önkényeskedő, rendetlen, piszkos, szemetes ország, város, multi. Szerintem állítsuk meg az országot szétromboló vagy itt a multin ámokfutást végzőket. Ne hagyjuk, hogy ezek diktáljanak, az ő stilusuk domináljon, nyomja el az egészséges gondolkodást." Most neked üzenem:
    Világít.
    A negró.
    A szádban.
    Olyan setét vagy, halaszb.

    Akkor noch einmal, gyakoroljuk:
    Azt írom:
    "Elképzelhetetlen magasságokból tesz a háttérhatalom Orbánra, a FIDESZ-re, hát még Vonára és a Gárdájára....mikor jut már valakinek eszébe, hogy lassan párszáz kosztümösröl szól a csinnadratta ???!!!
    "

    Ez azt jelenti, hogy a bankárvilágnak mi, Magyarország egy egysejtü vagyunk, nem is létezünk, semmik vagyunk és nem leszünk a szemükben soha a minden. Orbánostól-gárdástól.

    Ennyi. Símán: ennyit szándékoztam kifejteni.

    Ebböl te egy görög drámát szabtál, ezegyszer kissé messzebb menvén a töled annyira megszokottól. Íme;

    "Ne haragudj csengele, de én a pofátlanság mellett nem tudok elmenni síma képpel. Tapasztalataim alapján meg vagyok győződve arról, hogy más viselkedés hosszú távon csak káros lehet. Amikor Magyarország bűnös országként viselkedve elnézett mindent előbb a kis-antant országoknak, majd a nemzetközi pénzvilágnak, végül a hazug politikusoknak, cigányoknak, szemitáknak, deviánsoknak, bünözőknek, kizárólag csak azt eredményezte, hogy mindenki magasról lesz@r minket. Amikor elmegyünk a csalók, ügyeskedők, sorban előretolakodók, utakon szlalomozók, nyomulók, utcán szemetelők, kis és nagydolgukat szabadon végzők mellett, akkor ne csodálkozzunk, hogy olyanok leszünk, mint amilyennek most láthatjuk magunkat, egy önkényeskedő, rendetlen, piszkos, szemetes ország, város, multi. Szerintem állítsuk meg az országot szétromboló vagy itt a multin ámokfutást végzőket. Ne hagyjuk, hogy ezek diktáljanak, az ő stilusuk domináljon, nyomja el az egészséges gondolkodást."

    Látod te ezt a kapitális, rosszindulatú melléfogást ?

    Kezeltesd az epédet. El sem mondom, mit kívánok hozzá.

    Neked meg jó nyaralást, te - erre is alkalmatlan - bíróné.

    VálaszTörlés
  49. 1csengele wrote on Jul 19
    halaszb wrote on Jul 20
    "... Aki képtelen egyetlen kommentet is személyeskedés nélkül ide írni, az miért jár ide? Úgy kell itt bizonyos kommentelőknek a veszekedés, mint a vámpírnak a vér. Igyon jó sokat belőle, akinek ennyire kenyere ez a folytonos személyeskedés. Olyan szinten nevetséges, és annyira untató már ez a fölösleges cirkusz, komolyan mondom...."
    Hofi mondta volt, hogy akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek inge, az öltözködjön már föl végre.
    (Persze az IMF/EU csak olyan nagyivű kérdésekkel foglalkozik, mint a magyar pálinkafőzés.)

    VálaszTörlés
  50. ""... Aki képtelen egyetlen kommentet is személyeskedés nélkül ide írni, az miért jár ide? Úgy kell itt bizonyos kommentelőknek a veszekedés, mint a vámpírnak a vér. Igyon jó sokat belőle, akinek ennyire kenyere ez a folytonos személyeskedés. Olyan szinten nevetséges, és annyira untató már ez a fölösleges cirkusz, komolyan mondom...."
    Hofi mondta volt, hogy akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek inge, az öltözködjön már föl végre."

    Akkor ti, ketten mit meztelenkedtek folyvást ? Ha már a hofi mondja...

    VálaszTörlés
  51. Asszongya, hogy

    "... Akkor noch einmal, gyakoroljuk:
    Azt írom:
    "Elképzelhetetlen magasságokból tesz a háttérhatalom Orbánra, a FIDESZ-re, hát még Vonára és a Gárdájára....mikor jut már valakinek eszébe, hogy lassan párszáz kosztümösröl szól a csinnadratta ???!!!"

    Ez azt jelenti, hogy a bankárvilágnak mi, Magyarország egy egysejtü vagyunk, nem is létezünk, semmik vagyunk és nem leszünk a szemükben soha a minden. Orbánostól-gárdástól."

    Akkor tényleg gyakoroljunk:

    halaszb wrote today at 7:30 AM, edited today at 7:31 AM

    "... (Persze az IMF/EU csak olyan nagyivű kérdésekkel foglalkozik, mint a magyar pálinkafőzés.)"

    VálaszTörlés
  52. Hülye te vagy, béci ???

    E Z T gyakoroljuk ?
    ""... (Persze az IMF/EU csak olyan nagyivű kérdésekkel foglalkozik, mint a magyar pálinkafőzés.)""

    Most tényleg ez a legsarkalatosabb kérdése a világ túlélésének ?

    Nálam - nem.

    VálaszTörlés
  53. Akkor gyakoroljunk tovább:
    "... Aki képtelen egyetlen kommentet is személyeskedés nélkül ide írni, az miért jár ide? Úgy kell itt bizonyos kommentelőknek a veszekedés, mint a vámpírnak a vér. Igyon jó sokat belőle, akinek ennyire kenyere ez a folytonos személyeskedés. Olyan szinten nevetséges, és annyira untató már ez a fölösleges cirkusz, komolyan mondom...."

    VálaszTörlés
  54. Akkor most egy idöre fölhagyok véle, míg tartalékaidat gyüjtöd, bécus. Igyál hozzá jó sok pálinkát.

    VálaszTörlés
  55. Most rajtacsíptelek, te kis béci: te ferkó-blokkot olvasol....! "Persze az IMF/EU csak olyan nagyivű kérdésekkel foglalkozik, mint a magyar pálinkafőzés.)" Pontosan ezt írja..! Mármint Dessewffy, az ö kis íródeákja...

    Hová jutottál, fiacskám, csak hogy Viktortól minél távolabb...na, de idáig...???!!!

    VálaszTörlés
  56. Köszi, Csengele.
    Jobban jár, aki nyaralni megy. :-)

    VálaszTörlés
  57. Igen. Még a parlamenti képviselők is harsány röhögésben törtek ki, amikor Orbán a Parlametben a 29 pontos terv között a szabad pálinkafőzés jogának "visszadását" bejelentette.

    VálaszTörlés
  58. E híred - valósággal megbénított, béci.

    VálaszTörlés
  59. Ki értendö e fölséges többes alatt ?

    Csak tán nem ugyanazok, akiket csengele is zsoldosként használ házi hadsereg gyanánt, mind a mai napig ? Mert az igen szomorú lenne...

    VálaszTörlés
  60. Bolond lukból, bolond szél fúj.

    VálaszTörlés