Blogarchívum

2010. május 14., péntek

Műsorajánló, hírek


KETTESBEN – Péntek 23.05-23.55 Műsorajánló

Ismernek-e olyan színésznőt, aki filmes és színházi sikereinek csúcsán otthagyta a szakmáját, hogy megpályázza a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet igazgatói posztját? Majd azt megnyerve eltöltött ott négy sikeres esztendőt, mígnem mint derült égből a villámcsapás, Fodor Gábor, a frissen kinevezett miniszter faxon arról értesítette őt, hogy vége, jöjjön haza. Sunyovszky Sylvia azonban nem adta fel, akkor sem, most sem…

KETTESBEN: 2010. május 14-én 23.05-23.55 - Műsorajánló
Ismétlés: hétfő este 7 órakor.

Szerkesztő-műsorvezető: Tuba Mariann

E-mail címünk: kettesben@lanchidradio.hu

Kettesben várjuk hallgatóinkat pénteken 23 órakor és az ismétlések időpontjaiban is, szombat hajnalban, valamint hétfőn 19 órától.
Interneten>>   ITT  hallgatható.


Új Országgyűlése van Magyarországnak

A mandátumvizsgálat után esküt tettek a történelmi zászlók előtt az új Országgyűlés képviselői péntek délután, megalakult az új Országgyűlés. Az eskü szövegét a hagyományoktól eltérően nem az egyik korjegyző, hanem Horváth János korelnök olvasta fel.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke eskü előtt levette zakóját, amely alatt az Új Magyar Gárda Árpád-sávos mellényét viselte. A képviselők mandátumigazolásáról szóló határozatot a Ház 377 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta, 9 képviselő nem szavazott. Ezután Dúró Dóra és Samu Tamás Gergő korjegyzők felolvasták a 386 igazolt képviselő névsorát.

Nem fogadta el az új Országgyűlés az Országos Választási Bizottság beszámolóját a 2010. április 11-én és április 25-én megtartott országgyűlési választásról, amelyet Szigeti Péter elnök ismertetett a pénteki alakuló ülésen. 112-en szavaztak igennel, 260-an nemmel és 4-en tartózkodtak. Szintén nem szavazta meg a Ház Varga Zoltán távozó önkormányzati miniszter beszámolóját a választás megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos állami feladatok végrehajtásáról. Ennél 106-an szavaztak igennel, 267-en nemmel és öten tartózkodtak. Mindkét előterjesztést kiadják megtárgyalásra az illetékes szakbizottságoknak.

Háromnapos ülést tart jövő héten az új parlament

Jövő héten három napon keresztül ülésezik majd a parlament - jelentette be a Házbizottság péntek esti ülése után a Fidesz frakcióvezetője. Lázár János elmondta: egyebek mellett a miniszterelnök-helyettesi poszt bevezetése, illetve a kisebb létszámú parlament szerepel a napirenden.
A Házbizottság nem támogatta a Jobbik elnökének magatartását elítélő politikai nyilatkozat elfogadását.

Az Országgyűlés jövő héten hétfőn és kedden kezdi meg egyebek mellett a parlament létszámának 200 főben maximalizálásához, illetve a kormányfő-helyettesi poszt létrehozásához szükséges alkotmánymódosítási javaslat, valamint a kijelölt kormányfő, Orbán Viktor Nemzeti együttműködés programjának vitáját. Az Országgyűlés csütörtökön már várhatóan zárószavazást tart a javaslatokról. A pénteki házbizottsági ülés napirendjén sem a kettős állampolgárságra, sem az önkormányzati képviselők létszámának csökkentésére vonatkozó javaslat nem szerepelt.

Kapcsolódó hírek:


Őrizetbe vették Hagyó Miklóst

Előállításuk után őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót a BKV-ügyben.

A Volánbusznál vizsgálódik a BRFK

Kényszerítés bűntettének gyanújával nyomoz a Volánbusznál a BRFK – a gyanú szerint a cég vezető beosztású munkatársai folyamatosan fenyegetik az állami vállalattal fiktív munkaidő-elszámolás miatt munkaügyi perben álló buszvezetőket.

A rendőrség gyanúja szerint a Volánbusz menedzsmentje különböző okokra hivatkozva havonta akár 50-60 ezer forintot is levon a „pereskedő” sofőrök béréből, vagy áthelyezik őket a lakóhelyüktől távol eső járatokra. Volt példa arra is, hogy konkrétan a munkaviszony megszűnésével fenyegették meg a dolgozókat.

A volános főnökök ráhatása is közrejátszhatott abban, hogy eddig mintegy 20 gépkocsivezető állt el a pertől.

(hírTV)

Bankrablás a XI. kerületben

Kifosztottak egy pénzintézetet péntek délután Budapesten, a XI. kerületben - mondta el a Független Hírügynökségnek Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A férfi nem sokkal negyed 3 előtt lépett be a Bartók Béla úton lévő bankba, ahol feltehetően fegyverrel fenyegetni kezdte az alkalmazottakat, és pénzt követelt tőlük. Miután megszerezte zsákmányát, a rabló elmenekült a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel keresi.

(FH)
Lánchíd Rádió az Interneten>>  ITT

FM100.3 VÉTELKÖRZETE
Lánchíd rádió vételkörzet



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése