Blogarchívum

2010. május 27., csütörtök

Fél arccal kelet felé? Kompország. Szeszák Gyula blogja

       Link>>      

Részlet:

"Már csak a hülye nem tudja, hogy az amerikai gyarmat, Nyugat Európa, szekrényeiben (viszonylagosan) sokkal több csontváz van, mint amennyit Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai képesek voltak eldugdosni. Sőt! A vén büdös oroszlán szekrénye a csontvázzal egyűtt úgy fog rázuhanni Európára, mint egy malomkő és agyonlapítja a sosemvolt "európai eszmét", amelynek Anglia még látszatra sem volt részese."





3 megjegyzés :

  1. Sok dolgot jól lát, de a Jobbik semmi esetre sem atlanti párt, vagy ha igen akkor olyan mértékben mint Putyinék.
    A Jobbik pontosan azt a fajta nemzetiszocializmust propagálja amit Putyin bátorít és támogat minden szomszédjánál és az országában is, egy fajta államkapitalizmust.

    Egyébként olvastam Gyöngyösi gondolatmenését és kirázott tőle a hideg, olyan szolgalelkű zsolozsmát utoljára a népidemokrácia éveiben hallottam....

    VálaszTörlés
  2. Különös figura ez a Szeszák... Egyetlen skatulyába sem lehet belegyömöszölni. :-)
    Először azt gondoltam, hogy ő is a putyini Oroszországhoz "rokonítja" a Jobbikot, de menet közben vett egy éles kanyart.
    Aztán eltűnődtem fölötte, hogy az államkapitalizmus nála azonos-e a nemzeti szocializmussal...
    Merthogy a bolsevizmus, avagy sztálinizmus, leninizmus államkapitalizmus volt, az nyilvánvaló. A szocializmusnak nem a nagyjából egyenlő nyomorról kéne szólnia.
    Amennyire a kapitalizmusnak nem kéne azonosnak lenni az imperializmussal. A bolsevista államkapitalizmusnak sokkal több köze van az "impérium"-hoz, mint a szocializmusnak.
    (Kapaszkodj meg) - pláne, ha az nemzeti, és nem internacionalista.

    VálaszTörlés