Blogarchívum

2010. május 2., vasárnap

Dr. Balogh Sándor csatlakozik az MVSZ Elnök leveléhez

2010 május 1
Orbán Viktor Párt Elnök Úrnak
FIDESZ,
Budapest

Kedves Miniszterelnök Jelölt Úr!

Csatlakozom, mint 1956-ban Amerikába kényszerült magyar állampolgár, Patrubány Miklós MVSZ Elnök Úr leveléhez illetve jókívánságához!

Bár a választások előtt a JOBBIK-nak drukkoltam, most őszintén kívánom, hogy ássák el a csatabárdot, és az Ön által vezetett FIDESZ kormány sikeresen valósítsa meg a rendszerváltást és vezesse ki a nemzetet a húsz év alatt keletkezett politikai kátyúból.

A FIDESZ történelmi sikere nem csak történelmi lehetőségeket nyit meg Önök előtt, hanem óriási történelmi felelősséget is rak az Önök vállaira.

Történelmünkben ritkán volt olyan rendszerváltási lehetőség, mint ami önök előtt nyílt meg. A hasonló lehetőségeket egy kézen meg lehet számolni.

Szent István első királyunk jól vizsgázott. Az 1867-es Kiegyezés utáni politikának már több kritikusa akad.

A Trianoni tragédia után Horthy Miklós, a nehéz körülmények ellenére, a negyvenes évekre virágzó kert-ország alapjait rakta le a feudalizmusból éppen csak kilábaló országban, míg Amerikát csak a második világháború húzta ki a 30-as évek gazdasági válságából. Ebbe a termelő zsidó nagytőke, mint a Goldbergerek, Weisz Manfrédok és Mauthner Ödönök valamint a zsidó nagykereskedelmi hálózat, is nagymértékben belesegítettek, aminek fontosságát Horthy Miklós is elismerte.

Majd jött a Rákosi féle rendszerváltás, ami másfél emberöltőre tragikus helyzetet teremtett még a zsidóság részére is. Antall Józsefnek újra rendszerváltási lehetősége volt, amit sajnos, az akkori politikum elszalasztott.


Jelenleg Önt tette a Gondviselés olyan helyzetbe, hogy a nemzet sorsa Önön és pártján múlik. Egy több ezer éves múltra visszatekintő nemzet közel és távoli jövője az Ön kezében van. Patrubány Elnök Úr, nagyon helyesen, "kegyelmi időnek" nevezte a mai helyzetet.

Kulcsár Anikó a MERA egyik számában igy jellemezte a "kegyelmi időt" "Bizonyára mindenkivel megtörtént már, hogy időnként egy-egy dolog, szinte egyik pillanatról a másikra, különösen hangsúlyossá vált. Úgy alakultak a dolgok, úgy hozta az élet, hogy muszáj volt bizonyos dolgokkal foglalkozni, bizonyos eseményeket észrevenni..." (http://www.mera.hu/kiadvany/06ant2.pdf).

Isten a kegyelmi időt időbeli ablakként szánta, amit nekünk ki kell használni. Lőcsei Gabriella szerint 1956 is kegyelmi idő volt (http://www.mno.hu/portal/314676).

2010 hasonló kegyelmi idő, amikor szinte "feltámadott a tenger" és a szavazók több, mint 50 százaléka a FIDESZ-re adta a szavazatát, ami az Országgyűlésben több, mint 2/3-os többséget jelent. Azonban a százalék elvont valami. Vegyék úgy, hogy az ország lakósai közül 2 706 292 ember, 2 706 292 magyar állampolgár bizalmát élvezik! Sőt, vegyék úgy, hogy tíz millió Magyar sorsa van a kezükben.

Ez óriási felelősség. Az 1990-es választások előtt beszélgettem Ugrin Emesével, a KDNP jogtanácsosával, aki azt mondta, nem szeretné, ha pártja győzne, mert az ország olyan lehetetlen helyzetben van, hogy legalább húsz év kell az ország rendbehozásához. Nos, húsz év után az ország még lehetetlenebb helyzetben van, és Önök győztek. Nincs pocsékolni való idő. Normális körülmények közt azt írnám, hogy "Nem várunk csodát!" De a kegyelmi idő a csodák ideje, mint 1956 is volt. A csoda azt is jelenti, hogy a kegyelmi időt politikusaink nagyon jól kihasználják!

Ezért nagyon aggaszt, hogy a választási retorika nem szűnt meg, és egyre több olyan hangot hallani, hogy a FIDESZ arra használja majd szinte korlátlan hatalmát, hogy először is leszámol a JOBBIK-al. Az Isten szerelmére, ne élesítsék a jobboldali pártok közti ellenségeskedést. Ne tekintsék az ellenzéket ellenségnek! Persze ugyanezt kérem Vona Gábortól és követőitől is. A kegyelmi idő nekik is adatott, bár az ő történelmi felelősségük jelentősen kisebb. Nem szabad, hogy a két párt ellenségeskedése tovább fejlessze a társadalmi megosztottságot.

Nincs pazarolni való pillanat! Azonnal hozzá kell látni a problémák megoldásához. Javaslom például, hogy vegyék elő az 1990 áprilisban készült Kék Szalag Bizottság programjavaslatát, és annak mintájára, az ellenzék ötleteit és javaslatait is figyelembe véve, a Bizottság még aktuális javaslataira építve, dolgozzanak ki egy átfogó munkatervet, amit minél előbb, fokozatosan megvalósítanak.

A kegyelmi idő ránk is vonatkozik. Ezért remélem, a nyugati emigráció is minden erejével támogat egy komoly, nemzetépítő programot.

Honfitársi üdvözlettel,
Dr. Balogh Sándor, politológus,
Prof. Emeritus, USA

Kapcsolódó:
   Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke: "Kegyelmi idő" - az MVSZ nyílt levele Budapest, 2010. április 26-án

91 megjegyzés :

  1. Dr. Balogh Sándor levele nagyon szép. De: Nem hiszem, hogy a Fidesznek ez volna a legfőbb gondja, hogy leszámoljon a Jobbikkal. Esze ágában sincs, ezt bizonyítja az az első gesztus, amelyet a minap tett az ötpárti egyeztetésen.
    Mégis, ennek ellenére pont a Jobbik az, aki nem szűnt meg a Fideszt támadni, idióta kijelentéseket tenni éppen május 1-jén a Hajógyári szigeten. Vona agyán kissé elhatalmasodott a téboly, mert "szerinte a Fidesz meg fog bukni, de azért a színpadról üzent a kétharmados többséget szerző kormánypártnak: ha megoldják a Jobbik által felvetett problémákat, a Jobbik által felvázolt módon, akkor van esélyük a túlélésre. Vona ezen kívül még egyszer üzent a Fidesznek, amikor a Magyar Gárdát tiltó törvény megszüntetését követelte.

    Szóval kicsit halkabban, szerényebben kellene viselkednie és nem huzigálni az oroszlán bajszát. Aztán meg kellene már végre egyezniük saját pártjukon belül is, hogy ne nyilatkozgassanak egymásnak homlok egyenest mondjuk Szegedi Csanáddal.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek a levél tartalmával. Azt pedig, hogy a Fidesz miként fog "leszámolni" (vagy sem) a Jobbikkal, egyelőre csak idétlen pletykák útján terjesztik. Erre azt tudom mondani: Csak a múltat és a jelent ismerjük biztosan.SENKI nem tudhatja, mit hoz a jövő.

    (Ezt megfontolhatnák azok is, akik előre borítékolják a Jobbik széthullását, stb...)

    Mi, választók megtettük, amit legjobb belátásunk szerint diktált a lelkiismeretünk. Most már a parlamentbe küldött politikusainkon a sor. Egyébként azzal mindenki egyetért, hogy 2/3 ide, vagy oda: a Fidesz nincs könnyű helyzetben. Sőt! Talán a rendszerváltáskor volt ilyen nehéz a helyzet (vagy még ennyire sem volt nehéz...) Azt tudjuk, hogy mi lett a legnagyobb rendszerváltó párttal. Meglátjuk, mire lesz képes Orbán Viktor és pártja ebben a kaotikus helyzetben.
    Én várok....

    VálaszTörlés
  3. OROSZLÁ??? HAHAHA :D:D:D
    Mellesleg minden szavad provokáció, süt belőle a sértődöttség és a gyűlölet, pedig szerintem is el kéne már ásni a csatabárdot.
    A magam részéről sok jó döntést kívánok az új kormánynak, és kíváncsian várom az intézkedéseiket... (már ha nem baj)

    VálaszTörlés
  4. Tamás, hogy te mennyire nem ismersz engem! Bennem semmi gyűlölet nincs, de bizony piszkálja a csőrömet ez a fellengzős nyilatkozgatósdi, amit Vonáék művelnek. Régen el lehetett volna ásni a csatabárdot, ha egy kicsit szelidítenének a retorikájukon. Még a legelején! Ehelyett hónapok óta nem múlik el nyilatkozat úgy, hogy ne törölnék bele valamilyen formában a lábukat a Fideszbe. Szerencsére így alakultak a dolgok és nem a Jobbik problémája a miénk, hanem az országé. Lesznek jó döntések és talán a kedélyek is lecsitulnak.

    VálaszTörlés
  5. Te még mindíg nem érted, hogy semmivel sem különb a Fidesz retorikája sem. Sértődött vagy és értetlen, és azt folytatod, ami ellen tiltakozol a másik oldalon.

    VálaszTörlés
  6. Dr. Balogh Sándor levelét érdemes figyelembe venni és megszívelelni - igaz ugyan, hogy nem nekünk írta, hanem Orbán Viktornak.

    A "bezzeg a Jobbik - bezzeg a Fidesz" vitába lehetőleg nem mászom bele, mert abból ismét "lövöldözés" lesz, miután valaki már leverte a lámpát a plafonról - ahogy azt rendes kocsmákban illik. ;-)))

    VálaszTörlés
  7. Tamás erre nem tudok mit válaszolni Neked, csak annyit röviden és előre bocsánatot kérek érte, hogy hülye vagy. :))

    VálaszTörlés
  8. Azt a lámpát le kellett volna oltani, akkor nem találják el... :D :D

    VálaszTörlés
  9. Dr. Balogh Sándor esetleg megereszthetne egy nyílt levelet Vonának is, nem gondoljátok?

    Vona volt aki "titokzatos urakra" hivatkozva próbálta begyújtani a kialudt tüzet, nem???

    VAN OLYAN INTELLIGENS EMBER, aki ezt a szöveget komolyan vette?

    VálaszTörlés
  10. Egyszerű, szóljatok a bálványotoknak ne ágáljon hülyeségekkel és ne csináljon hülyét belőletek is a nyúlvisziapuskát demagógiával.

    A választások előtt még tagikomikusnak tűnt, de mostanára az eredmények ismeretében csak parlagi komédiára redukálódott.

    Ezt jó lenne megérteni egyszer....

    VálaszTörlés
  11. Ez elég furcsán hangzik olyan szájából, aki maga is bálványimádó.

    VálaszTörlés
  12. Na már kezdődik! Ólevendula oltsd le a lámpááát !!! :)))

    VálaszTörlés
  13. Először mindenki önmagába nézzen. A másikra mutogatásból itt mindenki jeles.
    Beleértve Orbánt, Vonát is.

    VálaszTörlés
  14. Egyébként való igaz: Vonának is megírhatná a nyílt levelét.

    Csak az a baj, hogy itt teljesen mindegy, ki mit mond.

    VálaszTörlés
  15. Van aki tudja miről beszél, ez a behozhatatlan különbség Orbán és Vona között.
    Hadovával ezt nem lehet behelyettesíteni.

    VálaszTörlés
  16. Hát persze, hisz leoltottuk a villanyt! :D

    VálaszTörlés
  17. Vona-légió, figyelem !

    Bálványotok éppen ledölni készül, saját kardjába: már csak az asszonya tesz nálánál is hülyébb kijelentéseket.
    Bevallom, nem hittem volna három hete, hogy egy neurotikus legényke ágál a képernyönkön, minden csatornán, ellentmond még a jobb(ik)kezének is.

    Tamástól ritkán olvastam kicsinyesebb komiszkodást, olcsóbb vádaskodást.

    Szemben csengelével, én, mi világosan látjuk a jövöt.

    Csak semmi összemosás, hölgyeim és Uraim:
    "még mindíg nem érted, hogy semmivel sem különb a Fidesz retorikája sem"- írja az egyik.

    "A másikra mutogatásból itt mindenki jeles.
    Beleértve Orbánt, Vonát is." - írja a másik.

    E két politikus neve el sem hangozhat többé egyazon mondatban. Mert:
    "Van aki tudja miről beszél, ez a behozhatatlan különbség Orbán és Vona között.
    Hadovával ezt nem lehet behelyettesíteni."

    "A "bezzeg a Jobbik - bezzeg a Fidesz" vitába lehetőleg nem mászom bele," - pedig közeledik a pillanat, amikor nem hátrálhat ki többé még egy udvarias háziasszony sem.

    VálaszTörlés
  18. Objektíven nézve a dolgokat, a Jobbik választási stratégiája becsődölt, amint ez előre már látható is volt.

    Az a szimplisztikus elképzelés hogy ők lesznek a mérleg nyelve a törvényhozásban közel sem járt a valósághoz és most ott állnak megfürödve minden cselekvési terv nélkül.
    Törtszámokkal dobálózni minden valós alap nélkül világosan mutatja a kétségbeesett kapkodást.

    Én ezen töprengenék el, ha arrafele húznék.....

    VálaszTörlés
  19. Persze nyilván a te intelligenciádat senki sem közelítheti meg...
    Csak azt nem értem, hogy akkor miért még mindíg ez a vita. Nem volna elegánsabb elismerni, hogy mindkét oldalon hangzottak el hülyeségek oszt jónapot?

    VálaszTörlés
  20. Kicsit félreérted a dolgokat...:D

    VITA NINCS!

    Csak ezt még nem vettétek észre, Vonával az élen....

    VálaszTörlés
  21. A JOBBIK kígyójától elbüvölt kolibriknek üzenem - hogy az állatoknál maradjunk: ök a Sevilla arénájában dühödt makacssággal,a hös torrero mozdulataira meredö bikák, akiknek vérbeborult szeme elött hiába rázza meg köpenyegét, a bélésébe írott sorok számukra olvashatatlanok: mert analfabéták, az árvák.

    VálaszTörlés
  22. Vissza kéne tán olvasni a hozzászólásokat, és akkor egyszerűbben megállapítást nyerhet, hogy itt kizárólag Orbán-imádók vannak, és bennük van csak veszett düh. Ha nekem nem fog tetszeni valami, másodperc alatt elpártolok Vonától, mert személyre szavaztam, hanem ügyre. Még Orbán sem lett itt megtámadva, mégis úgy véditek, mint a legelszántabb testőrök, csak azt nem tudom, hogy mitől? Röhögök már rajtatok :D

    VálaszTörlés
  23. Az azért nonszensz, hogy úgy tesztek Fidesz fanok, mintha az elmúlt,-elqurt 20 évhez pártotoknak,bálványotoknak,(OV). semmi, de semmi köze sem lett volna?

    VálaszTörlés
  24. Balogh Sándor sok marhaságai közül :
    ad1.
    A zsidó tőke alatt mindig a nemzetektől lopott pénz értendő, ami sohasem termel semmit, csupán Törvénytelenül kamatokat szed be a hitelek után. (Lásd a 2 zsidó bankot : IMF, Valutalap)

    ad2.
    Meg sem meri említeni, hogy a zsidó kalmárok, akik a Magyar Szent Korona Törvény alapján, semmilyen üzletet nem folytatnatnak a Kárpáthazában, hogy kerültek ellenek ellenére ide.

    ad3.
    Az 1867-es kiegyezésként súlykolt marhaságról elhallgatja, hogy az nem kiegyezés volt, hanem az ide belúdtalpazó csökött agyú jehudák által hozott diktátum, ami nyílt terrorcselekmény az őslakos magyarsággal szemben. A zsidók maguknak osztogatták a magyar jogosítványokat, miközben kirekesztették mindenhonnan az őslakosokat.

    ad4.
    Orbánt nem a Gondviselés tette oda, ahol van, hanem a soros-féle szabadkőműves idegen csőcselék. Orbán csak az idegen csőcselékkel bratyizik, mint a lumpen proli szcientológusok és a cigányok. Pprogramja egyedül a Jobbik ledarálása és a hazaáruló bűnbanda mentése.

    ad5.
    Ez nem kegyelmi idő, hanem a legrövidebb pünkösdi királyság, ahol a játszmájuk csiki-csuki helyzettel kezdődött és hamarosan vége, mielőtt ki tudnának bontakozni a MAGYAR NEMZET LEIGAZÁSÁBAN. Ahogy időhúzásra játszanának, máris végük van

    VálaszTörlés
  25. Engem főleg az zavar, hogy a Jobbikra zúdított "zárótűz" lármájában nem tűnik fel
    - az esélytelennek tartott LMP besettenkedése, a kutyát sem érdekli, hogy őket ki támogatja, és mi a szándékuk,
    - hogy csak betornászta magát a parlamentbe a "bűbájos" Szanyi Tibor,
    - hogy elterelődik a figyelem a szoc-lib politikusok hibáiról és Btk-ba ütköző cselekményeiről - holott előre megfontolt szándékkal, hidegvérrel és különös kegyetlenséggel, sorozatban és bűnszövetkezetben elkövetett tettekről kéne beszéljünk. Belenyomorodott a nemzetünk.
    Mégis csekély érdeklődés mutatkozik irányukba ahhoz képest, amit majd a Jobbik vélhetőleg el fog követni.
    A demokráciának nem jellemzője a kizárólagosságra törekvés.
    Szeretném minél messzebb tudni magamtól "A" PÁRT fogalmát, és az "aki nincs velünk - az ellenünk van" eszmeiségét.

    VálaszTörlés
  26. "Az azért nonszensz, hogy úgy tesztek Fidesz fanok, mintha az elmúlt,-elqurt 20 évhez pártotoknak,bálványotoknak,(OV). semmi, de semmi köze sem lett volna?" - foti.

    Ez az ember állhat a háziasszony védelme alatt - csak éppen nem érdemli.
    A Negro világít a szájában.

    S itt a másik:
    "Nem volna elegánsabb elismerni, hogy mindkét oldalon hangzottak el hülyeségek oszt jónapot?" - szabados.

    Elegánsnak lehet-ne elegáns, de ha egyszer nem így történik...?! Most mit tegyünk ?
    Fáradt vagyok, hígult agyúaknak fölsorolni, mekkora késekbe rohant Vona a kampány utolsó 3 hetében: olyanokba, amelyekröl elfelejtette, hogy maga, vagy a magafajták helyezték rejtekeikbe...kínos, nagyon kínos.

    "...a kutyát sem érdekli, hogy őket ki támogatja, és mi a szándékuk..." - üstökén ragadtad az utóbbi évek szemfényvesztését, Ólevendula: Erre van kitalálva a JOBBIK ! Mert "a Jobbikra zúdított "zárótűz" lármájában nem tűnik fel - az esélytelennek tartott LMP" - ugyan a fordítottját tapasztalni, zúdítani a JOBBIK teszi, de a hangsúly most a "zárótüz" lármáján van !

    Te nem követed az utolsó napok vonai retorikáját, hogy ezt írod le:
    "Mégis csekély érdeklődés mutatkozik irányukba ahhoz képest, amit majd a Jobbik vélhetőleg el fog követni." ? Vona már az utcára hívná az embereit AZÉRT, AMI MÉG SZÁMON SEM KÉRHETÖ, az új kormány még meg sem alakult, még el sem követhette az eredendö bünt, de Vona "megajándékozná" véle...?! TE, intellektusodnál fogva - ENNYIRE nem lehetsz vak.

    VálaszTörlés
  27. Személyeskedni tudsz, látom a gyorstalpalón elsajátítottad. Aztán az hogy a TE szádban éppen mi világlik,,,, nos......NEM AZ ÉSZ! Kis kommandós virágszálam.

    VálaszTörlés
  28. még meg se alakultak ................. ?
    Féléve dumálnak, hogy készen állnak !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mily érdekes, hogy Délamerikában bármely ország választása utáni napon :
    KISAJÁTÍTOTTÁK AZ IDIÓTA CSŐCSELÉK ÁLTAL TÖRVÉNYTELENÜL ELBITOROLT TERÜLETEKET !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VALAMINT KISAJÁTÍTOTTÁK AZ ÖSSZES IDIÓTA CSŐCSELÉK ÁLTAL TÖRVÉNYTELENÜL ELPRIVATIZÁLT ÖSSZESSZOLGÁLTATÓT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VALAMINT KIRUGTÁK MINDEN ORSZÁGBÓL AZ IDIÓTA JEHUDA DIPLOMATÁKAT, AKIK BELEPOFÁZTAK AZ ORSZÁG BELÜGYEIBE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VALAMINT MEGSZÜNTETTÉK AZ ÖSSZES IDIÓTA CSŐCSELÉK RÁGALMAZÓ, HAZUDOZÓ, ÁL- ÉS HAMIS HÍREKET KÖZLÓ MÉDIÁKAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VALAMINT MÁSNAP KIRUGTÁK AZ ÖSSZES KORRUPT IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST (BÍRÓK, ÜGYÉSZEK ÁLHUMÁNUS SZERVEZETEKET, SZEKTÁKAT, STB.) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VALAMINT VISSZAFORDÍTOTTÁK AZ ÖSSZES GÉNKEZELT SZAR ÉLELMISZERT ÁJRÓPÁBA, MÉREG FELIRATTAL. EZT ENGEDIK BE A SZÁLLÁSCSINÁLÓ HAZAÁRULÓK IDE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VALAMIN ÁTNÉZTÉK AZ ÖSSZER ORV-OSSÁGOT, AMIT AZ IDIÓTA CSŐCSELÉK SZERZETT BE ÉS KITILTOTTÁK AZ ORSZÁGUKBÓL, SZINTÉN HALÁLFEJ MEGJELÖLÉSSEL !

    VALAMINT MINDEN SZOLGÁLTATÁSON LÉVŐ ADÓT LESZEDTEK, NINCS KÉSZENLÉTI DÍJ MEG MINDEN HÜLYESÉG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    HAZAÁRULÁSNAK MINŐSÍTETTÉK ÉS MEGSZÜNTETTÉK AZONNAL A GAZDANÉPEKKEL SZEMBENI POZITIV DISZKRIMINÁLÁST AZ IDIÓTA IDEGEN CSŐCSELÉK JAVÁRA !!!!!!!!!!!!!!!
    NÁLUNK CSAK EZEKET FAVORIZÁLJÁK !!!!!!!

    AZ ELBITOROLT TERÜLETEKET VISSZAKÖVETELTÉK ÉS FOLYNAK AZ EREDMÉNYES TÁRGYALÁSOK !!!!!!!!!!!!!!
    NÁLUNK AZ ÉRVÉNYTELEN TRIANONT MEG SEM EMLÍTIK !!!!!!!!

    ÉS MÉG SOROLHATNÁM, HOGY EGY HAZAFIAS, ŐSLAKOSOKBÓL ÁLLÓ KORMÁNY MI MINDENT TETT MEG SZINTE MÁSNAP A 2/3-OS GYŐZELMÜK UTÁN............

    VálaszTörlés
  29. "Mily érdekes, hogy Délamerikában bármely ország választása utáni napon :
    KISAJÁTÍTOTTÁK AZ IDIÓTA CSŐCSELÉK ÁLTAL TÖRVÉNYTELENÜL ELBITOROLT TERÜLETEKET !!!!!!!!!!!!!!!!!!"

    Te azt hiszed, mi is Dél-Amerikában élünk , bedefy ?
    Majd mindjárt fölállítom neked a Che-Guevara-Armadát...

    VálaszTörlés
  30. Az ilyenek miatt nem élhetünk úgy, ahogy ők! Ne keverd ide Che Guevarát! Azt pontosan az ilyenek szabadították a világra mint ti, nem pedig a NEMZETI RADIKÁLISOK!

    VálaszTörlés
  31. Vivà, commandante foti..csakhogy megérkeztél...!

    Egy szavadat nem értem.

    VálaszTörlés
  32. Tudod,,,, A LÓTETŰ IS BOGÁR...

    VálaszTörlés
  33. A kezdet:
    "Az azért nonszensz, hogy úgy tesztek Fidesz fanok..."
    -és a vég:
    "A továbbiakban kerülj."
    Ezt én ajánlom - neked. Melegen.

    VálaszTörlés
  34. Mondd,Gabi, az nem zavar hogy a kialudt tüzet a Jobbik éleszti folyamatosan, minden ok nélkül??
    Egy dolog a kampányolás a választásokig, nem gondolod ideje lenne már abbahagyni?
    Nem gondolod jobban tenné a "Jobbik", ha az általad is felvetett dolgokra irányozná a figyelmét ahelyett hogy most is folyamatosan a jobboldalt rágná?
    Mondd, ez nem zavar?

    Elmondom mi zavar engem:

    "A demokráciának nem jellemzője a kizárólagosságra törekvés"

    A demokrácia jellemzője az "egy ember, egy szavazat" elve" !
    HA jól vettem észre ez történt most két hét alatt kétszer, nemde?
    Van Neked vagy bárki másnak ez ellen kifogása és mennyiben jellemző erre a kizárólagosságra törekvés?
    Mit szólsz, fedi-e Vona felelőtlen kijelentése, miszerint az ország négyötöde a Jobbikkal ért egyet (kétharmadtól felfelé licitálva, a választási eredmények ismeretében!!!!), a "kizárólagosságra törekvés" fogalmát?

    VálaszTörlés
  35. Érdekes, én visszaolvastam a beírásokat és pontosan ellenkezőjét mutatja az állításodnak....

    Röhögni meg legfeljebb magadon röhöghetsz, szép lassan kifogysz pártokból amiken még nem mentél keresztül....
    Mi lesz mikor a névsor végére érsz, kezded előlről?

    VálaszTörlés
  36. Finoman szólva, keservesen tévedsz és még csak fogalmad sincs róla.

    A Che Guevarákat ugyanazok finanszírozzák akik a "Jobbik"-ot is.....

    VálaszTörlés
  37. Ami az igazi nonszensz, ha egy politikai párt elnöke úgy viselkedik mint egy 16-17 éves csitri lány, ha otthagyta a fiúja....

    Csoda ha a szimpatizánsai is íg viselkednek?

    VálaszTörlés
  38. Ernesto "Che" Guevara (1928-1967)


    Ernesto "Che" Guevara ÍR-SPANYOL származású szabadságharcos, aki Boliviában élt és az ŐSLAKOS INDIÁNOK SZABADSÁGÁÉRT harcolt a betolakodó idióta csőcselék ellen,
    akik tönkretették rablóprivatizálással az őslakosok életét, nyomorba tartották őket, nem tűrték a szabadságukért és jogaikért küzdő őslakosokat, akiket mindegyszálig ki akartak ÍRTANI (ahogy ez már a zsidóknál szokás, hisz ez a vallásuk).
    Ez ellen lépett fel a SZABADSÁGHARCOS Che Guevara, aki nem tűrte .a terrorista-kapitalistaköpenyeget viselő-USA beavatkozásait az őslakosok életébe és nem túrte uigyanezen idegen-idióta-csőcselék beleszólásait, akik kommunista-köpenyeget viseltek.
    Che-Guevara a NEMZETKÖZI ZSIDÓ TERRORISTÁK ELLEN HARCOLT !!!!!
    AZ ŐSLAKOSOK VÉDELMÉRE SZERVEZTE A HONVÉDELMI CSAPATÁT,
    az emberi méltóságért küzdött, hogy a saját hazájában az őslakosok emelt fővel és tiszteséggel, BÉKÉBEN élhessenek, az ISTNADTA szabadságban !!!

    Ezt a SZABADSÁGHŐST ÖLTÉK MEG A nemzetközi zsidó terroristák (USA-CIA),
    akik utólag úgy állították be, mint rendszerellenes-gerillaharcos és minden igyekezetükkel próbálták lejáratni, mert az idióta csőcselék nem akarta, hogy az őslakos indián nemzetség HŐSKÉNT ÜNNEPELJE !

    Ennek az aljas patkánytársaság rágalmainak, rombolásának vetett véget a TURÁNI NEMZETSÉGŰ, AYMARA származású őshonos indián vezető, EVO MORALES, AKI REHABILITÁLTA A VÉRTANÚHALÁLT HALT NEMZETI HŐST !!!

    EVO MORALES EMLÉKEZIK MEG CHE GUEVAR
    ÁRÓL, AKI A SZABADSÁGÉRT ADTA ÉLETÉT. A SZABADSÁGHARC MINDADDIG FOLYTATÓDIK, MÍG SAJÁT HAZÁJÁBAN AZ ŐSLAKOSOK NEM RENDELKEZNEK BÉKÉVEL, mondta a megemlékezésen.
    A képen Evo Morales mutatja a HŐSRŐL készült albumot :



    TÍZEZER KATONA TISZTELGETT A HŐS ELŐTT :

    VálaszTörlés
  39. "Ez ellen lépett fel a SZABADSÁGHARCOS Che Guevara, aki nem tűrte .a terrorista-kapitalistaköpenyeget viselő-USA beavatkozásait az őslakosok életébe és nem túrte uigyanezen idegen-idióta-csőcselék beleszólásait, akik kommunista-köpenyeget viseltek"

    Hooooogyne, mind ilyen mélységesen hazaszerető, nemzetük üdvéért lelkesedő szabadságharcosokat képeztek ki a Szovjetunióban....:D :D

    VálaszTörlés
  40. Nyalván onnan "tudhatod" ezt, mert te voltál a szovjet kiképző ........... :)
    Te már védted a korrupt sábeszdeklis bíróságot,
    védted a zsidó terrorista anarchista rózsa-F-edukádat,
    és támadtad az őslakos hazafi indián vezetőket, akik nem túrik meg hazájukba a betolakodó anarhista csűrhét.
    Támadod a Jobbikot csipőből, mert a Magyar Nemzet ÉRDEKEIT vette programjába (Törvénytelen idegen takonytákolmány eltörlése és a mindig is érvénytelen Trianon megoldása).

    Ennyit a te "igazságosságodról" !

    Kilóg az anarchista lópata !

    VálaszTörlés
  41. Bedefy, te hazaáruló.

    Nálad lóg ki végre a lóláb, te vagy a legnagyobb kommunista szószóló itt, a Multin !
    Dehogy vagy te nemzeti, dehogy vagy te mélymagyar, te Lenin, Sztálin után a legnagyobb bolsi szélhámost emeled a magad által festett egedbe: Che Guevarát.
    Azt, akit feri - kijelölése hajnalán - hillerpiftivel éltetett, kockás ingben, a Zöldpardon színpadán !

    Ennek az önjelölt, népfölszabadító lázítónak nem volt elég a kubai Disznó-öbölben, Kubában megálmodni egy lázadást,majd a Castró-i kormányban terpeszkedve bevezetni az elsö koncentrációs tábort, könnybe-vérbe-nyomorba borítani ötvenegy éve a szigetországot, eszméit Centrál-Afrikába csempészve ott lázított tovább, majd ezt is megelégelve a bolíviai népet akarta boldogítgatni.
    Az öslakosság - fosztogatásaitól, a katonaság fenyegetödzése nyomán, s jóllakva az anarchiától - a hatóság kezére adta öt és megátalkodott társait - dehogy voltak azok szabadságharcosok ! Megvezetett szerencsétlenek, mint ti, itt, a Multin -, az execution megváltás volt mindenki számára !

    Aztán jött a kommunista propaganda Che áldozatvállalásáról, olyan jól müködvén, hogy te, Magyaroszágon áhitattal puszilod be, MA IS !

    Siralom.

    VálaszTörlés
  42. A Magyargyűl-öl-et és rágalmazás ilyen méretű fokozása biztos halálhoz vezet !
    A 2. infarktust nem szokták túlélni.

    VálaszTörlés
  43. Akkor én csúcstartó lennék ?

    Louis de Funes-t a harmadik vitte el.
    Ne reménykedj, csengele-fajzat.

    MOST kérném föl kedves Háziasszonyunkat egy kis lektorálásra...ha nem akar az egyoldalúság veszélyes útvesztöjébe keveredni.

    VálaszTörlés
  44. fotipajtás, ez nekem szólna ?

    "Tudod,,,, A LÓTETŰ IS BOGÁR..."

    Már csak von Haus tudom, enthomológus Édesapám ugyanis a te házadtáján, a Somlyó-hegyen gyüjtötte 80 000 exemplárból álló, egyedülvaló lepkeállományát egy életen át:
    A lótetü - nem bogár.
    A lótetü - rovar.

    De hogy te mi vagy, arra szó nincs a másfél milliós, magyar szókincsben.

    VálaszTörlés
  45. Pimasz piaci légy gyáván rinyál : " MOST kérném föl kedves Háziasszonyunkat egy kis lektorálásra "

    LÉGYCSAPÓ, PATKÁNYFOGÓ INGYEN KAPHATÓ ! 2/3-OS TÖBBSÉGGEL.

    VálaszTörlés
  46. "Pimasz piaci légy gyáván rinyál : " MOST kérném föl kedves Háziasszonyunkat egy kis lektorálásra "

    LÉGYCSAPÓ, PATKÁNYFOGÓ INGYEN KAPHATÓ ! 2/3-OS TÖBBSÉGGEL. " - a stílus - maga a ...mi is...? Lehet ezt tudni nálad...?

    VálaszTörlés
  47. A TURÁNI nemzetségű EVO MORALES AYMA 2010. MÁJUS 1-ÉN,
    SZENT JÓZSEF NAPON, VISSZAVETTE a francoktól a villamos energiát
    HAZÁJA SZÁMÁRA.
    A franciák SZÓNÉLKÜL VETTÉK TUDOMÁSUL A HAZAFI ELNÖK INTÉZKEDÉSÉT !

    VálaszTörlés
  48. "Részvétem, Ólevendula:-("
    Ez az arisztokratizmus... hiába, a víz - nem válik vérré.

    VálaszTörlés
  49. - Azt látom, hogy a Fidesz, illetve Orbán Viktor megfelelő higgadtsággal és tárgyilagossággal nyilatkozik meg.
    - A május 1-i "díszbeszédekről" tényleg lemaradtam, de szerencsére az ország dolgai az Országházban dőlnek el, és nem a Hajógyári Szigeten, ezért fajsúlyában nem tűnt annyira fontosnak.
    - A Fidesz 2/3-os győzelme nem lehet kizárólagosságra törekvés, hiszen valóban a leadott szavazatoknak köszönhetően nyerte meg a választást. Viszont az zavar, ha a köznapi táborok "lövik egymást", az "aki nincs velünk, az ellenünk van" jeligével.
    Ebben azért mégis csak igaza van Balogh Sándornak is, neked is, tényleg abba kéne hagyni - mert vége van a kampánynak.

    Egymás minősítését sem kedvelem továbbra sem.
    A lehülyézést és a lehazaárulózást is beleértve.

    VálaszTörlés
  50. Ha már hyperinteligens kanbagoly annyit sem vesz észre, hogy ki élesztgeti a tüzet, akkor már tényleg nincs miről beszélni. Jó mulatást a továbbiakban...

    VálaszTörlés
  51. Bedefy, ha nem lennél téged ki kellene találni....:D:D


    Meséld már el nekem, Kubában és Kongóban is a turáni fajú népeket szándékozta felszabadítani imádatod tárgya?? :D :D

    VálaszTörlés
  52. Kellemes pártkeresést az elkövetkezendőkben is...., remélem megtalálod amit keresel, bár erősen kétlem....
    Ahhoz hogy megtaláljunk valamit, tudni is kell mi az amit keresünk.....

    VálaszTörlés
  53. Akkor most szórakozzunk egy kicsit....:D :D

    Felbontom részletekre a sok eszméletlenséget amiket bedefy összehordott, mert túl hosszú lenne....

    Tehát:

    "Ernesto "Che" Guevara ÍR-SPANYOL származású szabadságharcos, aki Boliviában élt és az ŐSLAKOS INDIÁNOK SZABADSÁGÁÉRT harcolt a betolakodó idióta csőcselék ellen,
    akik tönkretették rablóprivatizálással az őslakosok életét, nyomorba tartották őket, nem tűrték a szabadságukért és jogaikért küzdő őslakosokat, akiket mindegyszálig ki akartak ÍRTANI (ahogy ez már a zsidóknál szokás, hisz ez a vallásuk).
    Ez ellen lépett fel a SZABADSÁGHARCOS Che Guevara, aki nem tűrte .a terrorista-kapitalistaköpenyeget viselő-USA beavatkozásait az őslakosok életébe és nem túrte uigyanezen idegen-idióta-csőcselék beleszólásait, akik kommunista-köpenyeget viseltek.
    Che-Guevara a NEMZETKÖZI ZSIDÓ TERRORISTÁK ELLEN HARCOLT !!!!!
    AZ ŐSLAKOSOK VÉDELMÉRE SZERVEZTE A HONVÉDELMI CSAPATÁT,
    az emberi méltóságért küzdött, hogy a saját hazájában az őslakosok emelt fővel és tiszteséggel, BÉKÉBEN élhessenek, az ISTNADTA szabadságban !!!

    Ezt a SZABADSÁGHŐST ÖLTÉK MEG A nemzetközi zsidó terroristák (USA-CIA),
    akik utólag úgy állították be, mint rendszerellenes-gerillaharcos és minden igyekezetükkel próbálták lejáratni, mert az idióta csőcselék nem akarta, hogy az őslakos indián nemzetség HŐSKÉNT ÜNNEPELJE"
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Akkor most lássuk mi a valóság ebben a fantáziarohamban....:D :D

    99.9 százalékban fantazmagória, valóság annyi van benne hogy "Hősünk" élete utolsó néhány hónapját Bolíviában töltötte kettős álnév alatt és illegálisan...:D :D

    1966 novemberében lép először Bolívia földjére Adolfo Ména González álnéven, mint uruguayi üzletember és az OAS (Amerikai Államok Szövetsége) képviselője, egyszóval kvázi-diplomata...

    Rövid időn belül González üzletember úr eltűnik, de feltűnik a hegyekben Cómandante López, ötvened magával akik közül egyetlen árva lélek sem bolíviai, van köztük spanyol, francia, német és mindenféle dél- és közép-amerikai náció főleg kubai, bolíviai elvétve sem akad közöttük.

    Tizenegy hónapon keresztül EGYETLEN bolíviait sem sikerül az oldalukra állítaniuk, de jónéhányat legyilkolnak közülük, mikor visszautasítják az "adakozást" a forradalom oltárára.

    Nem sokkal a halála előtt ezt írja a naplójába, szószerint:
    "a parasztok semmit sem segítenek nekünk és minden lehető alkalommal informálnak rólunk"


    Érdekes dolog egy ilyen napló...:D :D, ....sokmindent megtudhat belőle az ember...:D

    Többek között olyasmiket, kik is segítették azt a meglehetősen egyoldalú "szabadságharcot"....,
    egyikük volt a Bolíviai Kommunista Párt főtitkára Mario Monje, aki főleg "a hülye" jelzőt érdemli ki a naplóban, de elég gyakran előfordul "a megbízhatatlan" jelző is vele kapcsolatban....:D

    Másikuk a legendává vált "Tánya" fedőnév alatt futó KGB szuperügynök aki hivatalosan a Stasi-nak dolgozott Dél-Amerikában kelet-német diplomáciai fedés alatt, Haydée Tamara Bunke-Bider, akit direkt erre az alkalomra dobtak át La Paz-ba...:D :D

    Azt mondani sem kell, gondolom, az indián campesinók-parasztok vezették "szabadságharcosunk" nyomára a bolíviai hadsereget és ünneplésük annak szólt hogy megszabadultak végre Cómandante Lópeztől...:D :D

    VálaszTörlés
  54. Utógondolatként, a LMP-ről azt hiszem mindenki tudja kicsoda-micsodák és honnan finanszírozzák őket....:D

    Arról viszont nem vagyok meggyőződve bekerültek volna, ha a Jobbik két oktávval alábbhagyja az értelmetlen zsidózást....

    VálaszTörlés
  55. "Ha már hyperinteligens kanbagoly annyit sem vesz észre, hogy ki élesztgeti a tüzet"...szabados, értjük, megállapítjuk, ismét rossz helyen kopogtatsz.

    Te inkább csak olvasgass, fülelj, hátha ragad is rád valami - ezúttal Che Guevará-tok hites történetéböl.

    Oszt még valami: tavaly ilyenkor Bayer Zsolt a jobboldal Che Guevará-jának nevezte Rózsa-Flores-t.

    Látnoki megállapítás volt, mint ahogyan Kanbagolyé, ugyanerre

    Íme:

    "No bastard ever won a war by dying for his country.
    He won it by making the other poor dumb bastard die for his country."
    General George Patton Jr

    "Nincs az a balfék aki csatát nyert volna avval, hogy meghalt a hazájáért.
    Úgy nyerte meg, ha a másik szerencsétlen balféket kényszerítette meghalni az ő hazájáért."
    kanbagoly
    reply
    kanbagoly wrote on Apr 26, '09
    Rossz vége lesz ennek, meglátjátok....

    Mindenki vigyázzon a szájára miket mond, különösen a forróbb fejűek, csúnya dolgok vannak kialakulóban evvel az üggyel kapcsolatosan..."

    VálaszTörlés
  56. Ez bizony igaz.
    Ahogy olvasom a Che-ről írtakat... Bizony-bizony...
    Hm...

    VálaszTörlés
  57. Te barom ! Hát mi közöm nekem a bayerhoz??? Egy napja léptem ki a gárdából, mert elvtelen faszfejek vettek körül, ti meg ilyen baromságokkal ostromoltok? komolyan azt hiszitek, hogy másnak nincsenek értelmes gondolatai? Hogy lehettek ennyire nagyképűek?

    VálaszTörlés
  58. Őszintén szólva én abban erősen kételkedem hogy a "jobboldalé" lett volna....

    VálaszTörlés
  59. Kiegészítésként:

    Mikor a bolíviai hadsereg elit ejtőernyős ezrede, teljes háborús létszámban (1,8oo ember) bekerítette a 22 főre fogyatkozott társaságot, rövid de intenzív tűzharc után "Cómandante López" ezt kiáltotta az utolsó rohamra induló katonáknak: "Ne lőjetek le, én vagyok Che Guevara és többet érek nektek élve, mint halva!"

    Úgy néz ki nem hatotta meg különösebben a bolíviai hatóságokat, három napi fogság után minden ceremónia nélkül agyonlőtték, hiába könyörögtek nekik az amerikaiak...:D
    Az első amerikai, a CIA Che Guevara specialistája, az agyonlövetése utáni nap érkezett a helyszínre...:D

    VálaszTörlés
  60. Őszintén sajnálom hogy megint csalódtál, vigasztaljon a tudat hogy sokadmagaddal vagy....

    Én csak azt tudom javasolni a jövőre nézve, ne ígéretekre hallgas, hanem valós értékek mentén gondolkozz....

    VálaszTörlés
  61. "Őszintén szólva én abban erősen kételkedem hogy a "jobboldalé" lett volna...." - írod, Kedves Kanbagoly.
    Már a jelzös szerkezet is képtelenség.

    De nem ám, éppen úgy nem, mint Eduardo...:
    Mindkettö Moszkva küldötte: a korszak - most az egyszer mellékes, a kijelölt feladat ugyanaz volt.

    VálaszTörlés
  62. Kedves Tamás !

    Vélhetem olybá`, hogy engem szólítasz imígyen ? "Te barom".
    Hogy e hangnem nálatok otthonos, s még olykor-olykor ma is megengeded magadnak Édesanyáddal szemben, "mint a kisgyerek, kinek elrontották játékát ?"

    Kicsit szomorkás...

    VálaszTörlés
  63. "Egy napja léptem ki a gárdából"
    Ezt nagyon szomorú "hallanom", Tamás:-(
    Bizonyára nyomós okod volt rá.
    Anélkül, hogy itt és most választ kérnék Tőled a miértekre: nyilván ismét az történt, mint az életben sajnos mindig: a jó ügyek élére is folyton a törtetők, a jellemtelen, könyöklő, nullszériás senkik törtetnek.

    Ami pedig a nagypolitikát illeti:
    Ne hidd, hogy Vona eddig menetelhetett volna, ha nem állnak NAGY-ok a háta mögött.Nem Katicától tudtam meg, de ő maga is említette egy Skype beszélgetésünkkor, hogy Orbán Viktor szabadkőműves. Igen, ő IS.
    Nekem nem újdonság: a világ fel van osztva szépen közöttük: az angol, a francia, a német, stb. páholyok "okosan" felosztották egymás között a világot. (Mint anno mondjuk Sztálin, Churchill, és Roosevelt Jaltán.)

    Nem mondom biztosra, hogy Vona valami orosz szabadkőműves brigád vakolója, de biztos, hogy Keleten igen nagy ágyúk állhatnak mögötte. Máskülönben már régen "levadászták" volna a szabadkőművesek, Bildenbegek, és ki tudja, mi a hányás csoportok Európából.
    Számomra úgy tűnik, hogy jelen pillanatban is folyik a világ újra felosztása. Beleértve Magyarországot is.

    Teljesen igazad van, Tamás, abszurdum, nem normális, hogy egy párt, no meg annak szimpatizánsai egy 2/3-os győzelem után is még mindig így viselkedjenek. Egyetlen indoka lehet. maguk is ugyanannak a szektának a tagjai. Fideszék pontosan tudják Vonáról, hogy kik állnak mögötte. Az ELLENSÉGEIK. Olyanok, akik nem a kib.szott nagy páneurópai szövetség szabadkőműves vakolói. EZ a gond. Egyértelmű.

    Attól tartok, hogy ebbe a nagy csete-patéba végül kis országunk bele fog végleg roskadni.

    A dolgok nem azok, amiknek látszanak. A politika csak színjáték. A lényeget mi nem láthatjuk. Csak ők tudják, mi folyik VALÓJÁBAN a háttérben.

    VálaszTörlés
  64. Itt, a Multiply-on szerepelt elöször, hogy Orbán Viktor szabadkömüves.
    ellenörizhetetlen. mint ahogyan bárkiröl, akár vona Gáborról.

    Ennek a közösségnek minden mozzanata titkos, s az már hosszú évszázadok óta, e ponton megáll minden befolyás, nem Európában, az egész világon.

    Öszintén szólva a Bilderberg-csoport tagjainak listája olyan neveket tartalmaz, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy Martonyi János rajta lehessen.
    Soha nem fogjuk megtudni.
    Egy biztos, ha bármely politikusunk benne van valamely szabadkömüves páholyban, a szabadulás onnan lehetetlen.

    Harminc évvel ezelött majdhogynem családi kapcsolatba kerültünk egy idösebb házaspárral, a férj az FDP tagja, valamint szabadkömüves volt: igen érdekes dolgokat bízott ránt, söt, inkább csak sejttetett, s annyi elég is volt nekünk.

    Lion Feuchtwanger Rókák a szölöben-jében olvastam elöször a szabadkömüvességröl, Beaumarchaise, a föhös volt életem elsö szabadkömüvese, rajta keresztül érkeztek az elsö információim.

    "abszurdum, nem normális, hogy egy párt, no meg annak szimpatizánsai egy 2/3-os győzelem után is még mindig így viselkedjenek" - itt ugye, a JOBBIK-ról van szó ?

    Attól a nemtelen támadássorozatról, amely a választási gyözelem után a még föl sem állt kormányt a harmadik legerösebb párt leendö frakcióvezetöje részéröl éri, hát az tényleg abszurdum.
    Ad absurdum.

    VálaszTörlés
  65. A bunkó Tamás Te vagy, és nem is kicsi! :D

    VálaszTörlés
  66. Vedd hozzá a bunkózást is.... véletlenül kimaradt. :-))

    VálaszTörlés
  67. Én a szabadkőművesek miatt nem sok álmot vesztenék...., az viszont lehetséges hogy Európában nagyobb tradícióval és hatalommal bírnak, ezt nem kétlem...

    A Bilderberg csoport és a Bilderberg csoport által szervezett konferenciák közé nem lehet egyenlőségjelet tenni.
    Nagyon kevés személyről tudjuk hogy tagja lenne, viszont vannak alapos feltételezések.
    Az általuk szervezett nyilvános konferenciákon résztvevők, meghívottak azért vannak ott, lehessen a tagoknak közöttük elvegyülni....
    Egy-egy ilyen konferencián Dunát lehet rekeszteni külügy- és pénzügyminiszterekkel, elnökökkel és miniszterelnökökkel, diktátorokkal és kémfőnökökkel, de messzire állnak a tagságtól....

    VálaszTörlés
  68. Hogy ki küldte, azt nem tudom, de hogy nem a hagyományos értelemben vett jobboldal, az holtbiztos.
    Ezek az "oldalak" különböző "tájegységenként" mást-mást jelentenek.
    A fene se' tudja mára...

    VálaszTörlés
  69. Én is úgy értelmeztem, hogy a Jobbikról van szó - minthogy Tamás kilépéséhez szólt hozzá Csengele.

    Hiába na: a mennyiség mindig a minőség rovására megy.
    Nem mindig hasznos a "legyünk sokan" elmélet, mert azzal emelkedik a "selejt-százalék" is.

    VálaszTörlés
  70. Természetesen nem a Jobbikról beszélek, hiszen-mint azt tudjuk- nem nekik lett 2/3-os többségük;-)

    VálaszTörlés
  71. Azt elhiszem..:D

    A vörös milliárdosokat kifelejtettem...:D

    VálaszTörlés
  72. Mit találtam...:D

    http://www.fmbolivia.net/noticia10466-gary-prado-exige-declarar-en-fiscala-crucea.html

    Idén, március 19-én az állam megidézte Gary Prado Salmón nyugalmazott tábornokot, mert állítólag titkos és rejtjeles e-mailekkel állt kapcsolatban Eduardo Rózsa-Floressel...:D

    Az igazán érdekes dolog, ő volt az aki fiatal kapitány korában elfogta Che Guevarát...:D

    Van még nagyon sok érdekes dolog a cikkben, de ez különleges volt...

    VálaszTörlés
  73. Salamon tábornok... Rózsa-Flores-szel...
    Matkovits, mint ős-inka...
    Hmmm... :-S

    VálaszTörlés
  74. A Salmón nem Salamon, az Solomon....

    Hanem a nevekkel kapcolatban van egy-két érdekes név....

    Az egyik fő gyanúsított egy Brankó Marinovics nevű nagybirtokos akitől csak a gyanú árnyéka miatt államosították a fél birtokát...:D
    Állítólag ő pénzelte Rózsa-Florest és ezt egy Juan Judelka nevű ember állítja eskü alatt, miszerint ő adott át többször is leragasztott borítékokban pénzt Rózsa_Floresnek és ez Marinovicstól származott....

    VálaszTörlés
  75. Ez engem a Pinochet-tel lezajlott cirkuszra emlékeztet, csak bal alsó madárfogással....

    VálaszTörlés
  76. Ez a másik dolog amit nem értünk és nem tanulunk meg soha....

    A baloldal nem felejt és soha meg nem bocsájt, ha egy lehetősége van rögtön bosszút áll.

    VálaszTörlés
  77. "“A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertipust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek; egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

    Alekszandr Szolzsenyicin
    "

    http://ludasmatyi.wordpress.com/

    VálaszTörlés
  78. Itt van a válasz valahol arra a kérdésre, miért lehet Athént szétverni vörös zászlók alatt, ártatlan embereket meggyilkolni minden következmény nélkül és a világsajtó igyekszik szimpátiát ébreszteni irántuk....

    Azon gondolkodom mit szólna a világsajtó, ha a gárdisták tüntetnének így Budapest utcáin, ostromolnák a Parlamentet és dobálnák a Molotov koktélokat a bankokra, eddig már három halálos áldozattal....

    VálaszTörlés
  79. Jó kérdés!
    Mint látnoknak mondom: már mérlegelik az EU-s tagállamok további pénzügyi és gazdasági "önállótlanítását". :-((

    VálaszTörlés
  80. És ez csak a kezdet, most jön a java, mert ki kell váltani a többi országot is most a zaciból...:D
    Most majd jön a Világbank és az IMF és az euró "stabilizálása" érdekében még jobban eladósítja az EU államokat...
    Csak azt nem tudom mi a túróból, mert mindkettőbe a pénz oroszlánrészét az Egyesült Államok teszi, de olyan kódisok vagyunk, hogy a gatyakorcunkra is három kölcsönt vettünk már fel....

    Európában pedig újra megjelenik a tervgazdálkodás...., hihetetlen....

    VálaszTörlés
  81. Ugyanaz "zöldben" - a fene aki megeszi. :-((

    VálaszTörlés
  82. Egyetlen különbség, nincs egy vasfüggöny a kellős közepében.....

    VálaszTörlés
  83. Elképesztö információkhoz jutok Általatok !

    VálaszTörlés