Blogarchívum

2010. április 6., kedd

Hírek - röviden


Zuschlag-hangfelvétel: „Nyíltan zsarolom a pártvezetést”

Egy, a hírTV birtokába került hangfelvétel szerint 2004 óta folyamatosan zsarolta Zuschlag János a szocialista párt vezetőit. A korábban a holokauszt áldozatain viccelődő politikus alkudozott az MSZP elöljáróival, majd milliókat kapott a párttól azért, hogy visszaadja parlamenti mandátumát. Zuschlag a 2006-os választások előtt közalapítványi tisztséget kért a párttól. Az MSZP tagadja, hogy kártalanította volna Zuschlagot.

„Ocsovai tudott róla, hogy én odaviszem a Zuschlag által megrendelt számlát”

Olyanok is részesei voltak a Zuschlag-ügynek, akik végül nem kerültek a vádlottak padjára – mondta el a hírTV Célpont című műsorának adott megdöbbentő vallomásában Lados István.

Lados: Ez egy bűnszervezet volt (+videó)

Lados István nem vitatja, hogy „fehérgalléros bűnszervezetként” működtek a Zuschlag János irányítása alatt álló fiktív egyesületek. A Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja erről a Célpontnak adott exkluzív interjújában beszélt.
Lados István az interjúban úgy fogalmazott: „akik a végeken voltak - mint én - sajnos el kell, hogy vigyék a balhé rájuk eső részét”. Zuschlag egykori személyi titkárának igazságérzetét azonban sérti, hogy a minisztériumban dolgozó prominensek közül senki sem került a vádlottak padjára.

Lados azt állítja, hogy az első fokon 8 év, 6 hónap börtönre ítélt Zuschlagon kívül más szocialista politikusokra is szükség volt, hogy hatékonyan működjön a „pályázati pénzszivattyú”. Egy olyan esetről is beszél, amikor személyesen ő adta át a hamis számlákat az egyik államtitkárnak.
Videó: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10251

Ötvenmilliárd forint nyomában

Oszkó Péter hiába ígérte, nem ellenőrizte a horribilis közbeszerzést

Összesen 48,5 milliárd forint értékben írt ki 2009 második felében olyan tendereket a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság, amelyek célja a közigazgatás számítógéprendszerei biztonságának növelése volt. Az első közbeszerzési eljárás indítása után Oszkó Péter ígéretet tett a horribilis összegek (ön)ellenőrzésére, de végül nem állta a szavát.

Vizsgálni fogják a H1N1-vírusteszt ügyét 

Újabb értékelhetetlen igazolást kapott az arab világból a Diagon Kft., ezúttal egy egyiptomi marketingvállalat küldteÚjabb és újabb papírokat mutat fel Kern József, hogy alátámassza: a H1N1 influenzavírust a Diagon Kft. vírustesztje igenis képes kiszűrni. Erőlködése nem véletlen. A teszt alkalmasságáról megindult az egészségügyi hatósági eljárás.



Vesztegetés? – Kihallgatáson Terézváros SZDSZ-es alpolgármestere

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt a főügyészség előtt folyamatban lévő büntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a keddi napon gyanúsítottként hallgatta ki Bajor Zoltánt, a VI. kerületi önkormányzat SZDSZ-es alpolgármesterét – olvasható az ügyészség közleményében.

Nyugalmazott rendőr alezredes foszogatott – volt kollégái fogták el

Egy nyugalmazott rendőr alezredes fosztott ki egy jakabszállási takarékszövetkezetet kedd délelőtt. A rablónak nem volt szerencséje, volt kollégái rövid idő alatt elfogták.

Geggel játszotta ki a Fidesz az MSZP-s cenzúrát

Kódolt üzenettel játszotta ki a Fidesz a XVIII. kerület lapjának cenzúráját. Az újságban megjelent, Ughy Attila országgyűlési képviselőjelölt által jegyzett levélhez „cenzúratáblát” dobtak a postaládákba, ezzel egy új szöveg is olvashatóvá vált.


A Tea party átszabná a politikai térképet

A legfrissebb felmérés szerint az amerikaiak 55 százaléka ellenzi, és csak 34 százaléka támogatja az amerikai elnök egészségbiztosítási reformját - közölte kedden az amerikai média. A reform egy hete emelkedett törvényerőre, miután a Kongresszus Demokrata párti többségű két háza az eredeti és a technikai változtatásokat is elfogadta, és Barack Obama a törvényt aláírta.

Pusztító földrengés a Kaliforniai-félszigeten, több halott

Két halottja valamint több mint kétszáz sérültje van a Mexikó és az Egyesült Államok határvidékét megrázó földrengésnek - közölték hétfőn mexikói tisztségviselők. A Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földmozgás epicentruma a Kaliforniai-félszigeten található Mexicali városától hatvan kilométerre volt.


Mesterházy visszahozná a népszavazáson eltörölt tandíjat

Költségtérítés formájában hozná vissza az MSZP a népszavazáson eltörölt felsőoktatási tandíjat - derül ki a szocialista párt miniszterelnök-jelöltjének programjából. Mesterházy Attila csak a legjobb teljesítményt nyújtó hallgatók tanulmányait finanszírozná költségvetési forrásból.

Cser-Palkovics: Székesfehérvár a királyok városa, nem a King's Cityé

Tiltakozik a Fidesz, mert a pénzügyminiszter nem fogadta el a székesfehérvári önkormányzatnak azt a határozatát, amellyel visszavonta hozzájárulását a kaszinóváros koncessziós szerződéséhez, pedig amikor megadták, még nem tudták, miről szól a beruházás. Székesfehérvár sem közlekedési, sem infrastrukturális, sem közbiztonsági szempontból nem alkalmas, hogy megépüljön a kaszinóváros – jelentette be hétfőn Székesfehérváron sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, a helyi Fidesz frakcióvezetője.

Font: Példátlan terhet ró a gazdákra a kormány új törvénye (+videó)

Az április elsején hatályba lépett törvényi szabályozással a kormány lényegében tönkretette az alkalmi foglalkoztatást: kiszorította olyan területekről, mint a vendéglátás, és életidegen feltételeket szab például a mezőgazdaságban, ráadásul példátlanul magas közteherrel sújtja – mondta kedden Font Sándor (Fidesz). Ha kormányra kerülnek, az első adandó alkalommal új szabályokat alkotnak, hogy ne szoruljon ki több százezer ember a munkaerőpiac eme területéről – tette hozzá.

Hoppon maradt hazaiak

Kifarolt az agrártárca a magyar termékek bemutatója mögül

Hiába dolgoztak rajta sokan egy évig, mégsem lesz semmi abból a gasztronómiai fesztiválból, amely a magyar termékeket népszerűsítette volna. A szaktárca időhiányra hivatkozva megvonta a támogatást a rendezvénytől.

Újra elkezdik gyártani a Pannónia motort

Nemsokára újra elkezdik gyártani a Pannónia motorkerékpárt Várpalotán. Ezt a típust 1975 óta egyáltalán nem gyártják, a Magyar Motorkerékpár Kft. azonban úgy gondolta, a mai kornak megfelelően átalakítva, most is lenne rá igény.

Csalók élnek vissza a bankóriás nevével

Csalók próbáltak visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben. Az angol nyelvű, otpbank.hu account notification tárgyú, vírust tartalmazó levelet az OTP nevét felhasználva küldték el több száz postafiókba – derül ki az OTP Nyrt. keddi közleményéből.

Lekerül a polcokról a rákkeltő szlovák bébiétel

Betiltották egy szlovák bébiétel forgalmazását a Tesco áruházakban, mert rákkeltő növényvédő szert tartalmaz. Az OVKO márkájú, Novofruct előállítású, „alma málnával” bébi desszertben egy kaptán nevű növényvédőszer-hatóanyagot találtak, pedig a bébiételekben egyáltalán nem lehetne növényvédőszer-maradék. A gyártó minden, almát tartalmazó termékét a vizsgálatok végéig lefoglalták – tájékoztatott keddi közleményében a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

2 megjegyzés :

  1. Persze, nem tandíj, hanem költségtérítés.
    Ugyanaz, csak más névvel. Így játssza ki a korrupt politikusi banda a népakaratot.
    Ugyanezt már megtette a képviselők költségtérítésével.

    VálaszTörlés
  2. Köpönyeget fordítanak.
    Ugyanez megy a vállalkozásaikkal is. Megszüntetik, aztán másnap új névvel csinálják ugyanazt.

    VálaszTörlés