Blogarchívum

2010. március 25., csütörtök

Szűz Mária jelenésének szent helye * DÖMÖS - RÁM VÖLGY

Dömösön, a Rám völgyben, Szűz Mária jelenésének szent helyén csodálatos berket, ligetet alakítottunk ki. E helyen gyógyulást kérhetünk testi, lelki, szellemi gondjainkra, megérezhetjük mennyei Anyánk és Atyánk szerető ölelését. Ne felejtsük el megköszönni azt a mérhetetlen csodát, melyben részesülünk!

Dömös, a Dunakanyar nevezetes helye,
Határa a Pilis Tájvédelmi Körzet része.
A Rám szakadék a környék híressége.
E vadregényes helyen, aranyló fényben,
Jelent meg Szűz Mária szelleme 1885-ben.

A szent ligetet bemutató kisfilmünk
megtekinthető Kovács - Magyar András 32. filmjén,
címe: Szent helyek - Szent idők:

Filmünket indítani kell! Kattintson a bal alsó sarokban lévő lejátszás gombra!
A jobb alsó sarokban elérhető a teljes képernyőméret!

Egyre többen zarándokolnak e kegyhelyhez. Idilli a környezet, rabul ejti az embereket. Csörgedezik a kis patak, a forrás vize erőt ad. Utazunk a képzelet szárnyán, életre hívjuk a múltat. Ez a felújítás szép példája az összefogásnak. A nap fénye beragyogja a tájat. A madarak vidáman köszöntik a látogatókat. Ebben a szép környezetben, bánatodra vigaszt találhatsz. A gyógyító padon, meghitt perceidben Máriához fordulhatsz.

Dömös, e régi, ősi királyi székhely Magyarország egyik legegzotikusabb pontja. Itt található a Rám szakadék, egy csodálatos kanyon. Az országban a legtöbb turista itt fordul meg. E gyönyörű völgy, a Királypatak völgye azonban rejt még valamit, amit sok száz éven keresztül, csak egy-egy ember őrzött meg az utókornak. A völgyben található a szentfa kápolna, ahol egykoron, az 1800-as évek végén megjelent Szűz Mária, Szent Margit és Mátyás király szelleme. A falubeli gyerekek látták a jelenésüket, kijöttek erre a helyre. A szent szellemek elmondták, mikor fognak legközelebb megjelenni.

A faluból idősebb emberek is kijöttek ezekben az időpontokban, és többször beszéltek a szellemekkel. Ennek a helynek a csodáját megőrizte néhány ember, ápolták ezt a helyet, majd a fát, melynél megjelentek a szellemek, kivágták, ennek a helyébe egy kis kápolna épült. Ezt ma Szentfa kápolnának nevezik. A jelenések helyén egy forrás is fakadt. Az évek során több áradás volt, 2-3 méteres hordalék került rá, el is tűnt akkor ez a forrás.

A régi emlékezet alapján sikerült ezt a forrást kitakarítani, felszínre hozni. Egy sáros kis gödör volt itt a forrás helyén. Több száz szorgos kéz, emberek felajánlásai lehetővé tették azt, hogy ma pompájában álljon itt a jelenések kútja, a Szentfa kápolna mellet található csodálatos forrás.

Világszerte több helyen tapasztaltak csodákat, Mária jelenéseket, Szentek megjelenését. Magyarország ebben jeleskedik. Magyarországon több mint 280 helyről tudunk, ahol Szűz Mária megjelent. Lourdes, Fatime, Mariazell, egy-egy országban egy-egy híres hely van, amit őriz a hagyomány. Magyarország bővelkedik mindezekben, egy-egy kis emlék őrzi Szentjeink megjelenését. A Táltos tanítványokkal úgy döntöttünk néhány évvel ezelőtt, felelevenítjük a hagyományt, a Máris jelenések helyén, a csodatévő helyeken gyönyörű padokat állítunk, gyógyító Táltos padokat. Dömösön Szűz Mária, Jézus Urunk és Mátyás király emlékére állítottuk a gyógyító padot. Lent a forrásnál Szent Margit és Szűz Mária tiszteletére állítottunk gyógyító padot.

Vannak olyan emberek, akik kapcsolatban vannak a szellemvilággal. A szellemvilág elmondta, hogy ha az emberek tiszta szívvel jönnek ezekre a helyekre, és kérnek, ők teljesítik kéréseiket. Számtalan olyan ember van, aki itt nyert gyógyulást.

Ehhez a helyhez kötődik március 25. - Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának szent emléke, amikor gyermektelen párok leendő édesanyák és leendő édesapák kérik Szűz Mária áldását, hogy gyermekük lehessen. 8-10-12 évnyi gyermektelenség után sok-sok kisbaba született. Ezeket a szép emlékeket Boldogasszony napokon felelevenítjük. Elmondják azok, akik hiába vártak születendő gyermekre. Voltak olyanok, akiknek izületi gyulladása gyógyult meg, allergiája, asztmája, szemüvegeket tettek le. Sok-sok csoda történt ezeken a helyeken. Ezek a padok várják az embereket, hogy az emberek egy kicsit üljenek le, mélyüljenek el, idézzék meg a szentek szellemeit, és kérjenek.

"Kérjetek és megadatik Tinéktek!"

Ahol elhelyeztük ezeket a gyógyító padokat, megjelöltük a szent helyeket, ősi motívumokkal, jelképekkel. A Szűz Mária, Jézus Urunk és Mátyás király emlékére állított Táltos padot egy kövekből kirakott köralakzat öleli körbe. Ez a szellemi védelmet jelenti. Kövekből kirakott, egyenlő szárú kereszt található a körben, ami azt jelenti: szövetséget kötöttünk Istennel. A keresztség = szövetségkötés Istennel. Istent csak Szent szellemein keresztül imádhatjuk, ahogy Mátyás király tanította ezt nekünk. Amikor Kapisztrán Szent János szentté avatását kérte a pápától, ezzel a mondattal kezdte a levelét: Szentjeinken keresztül imádhatjuk csak az Istent!

Egy gyönyörű tisztás látható Szűz Mária jelenésének helyén, Tisztás - ez a szó is különös, hiszen ezen a helyen nem nő akármilyen növény, tiszták ősidők óta. Az emberek önkéntelenül ide gyűlnek a tisztásokra, mert áthatja ezeket a helyeket valamilyen csoda. Minden lelket megérint ez a hely. Az emberek szívesen gyújtanak itt tüzet, tűrakó helyeket alakítottunk ki. Amikor az ember tüzet gyújt, megidézi az Istent. Összeköti a Földanyát az Égatyával.

Szívesen időzik el itt az ember. Nincs is attól megnyugtatóbb egy magyar ember számára, mint egy pattogó tűz mellet beszélgetni, anekdotázni, a régi szép időkre emlékezni és tervezni. Tervezni a jövőt. Mert az is reánk vár.

Szűz Mária jelenése, Jézus Urunk jelenése, Mátyás király jelenése - erről szól az emlékezet. Szent Margit, Árpád-házi IV. Béla királyunk lánya gyakorta kereste meg ezeket a helyeket, ahol nemcsak megjelentek Szentjeink, hanem egykoron jártak is. A Pilis rejtekei, ezek a gyönyörű források, ligetek, berkek, ahová Szűz Mária és Jézus Urunk ellátogattak, szakrálisak, szent helyek voltak már az Ő idejükben is. Csak néhányan őrizték meg ezeknek a helyeknek a csodáját, de hála Istennek, ma a 21. században újra az emberek lelkében fellobbant egy tűz, emlékezni akarnak. Emlékezni kívánnak ezekre a csodákra.

Ezen a helyen, ahol most vagyunk, sok-sok év után sikerült újra teret adnunk egy kis forrásnak. Újra csörgedezik a vize, újra bárki a szomját olthatja. Ennek a víznek csodatévő ereje van. A forrástó alakja egy gyönyörű kagyló formájú. A kagyló az a titok, amit őriz a mélység, benne a gyöngy, amit egykoron szentségnek gondolták az emberek. Ez volt a Föld első értéke.


Ez a kagyló alakú forrás őriz egy nagyon régi ősi szakrális titkot, a magyarok titkát.

A jelképek nagyon különös dolgok, két dimenzióban vannak rajzolva, és a negyedik dimenzióra hatnak. Csak képek, de nem a testünkre hatnak, hanem a tudatunkra, a lelkünkre, a szellemünkre. Kagyló alakú a forrás kialakítása, a gyöngy, az igazgyöngy maga a forrás.

A forrás melletti Táltos padot körülölelő, kockakövekből kialakított kis tér, egy élére állított négyzet formájú. Ez egy ősi jelkép. A csúcsos rész a férfi, a homorú rész a nő jelképe. A két jelkép együttesen a nő és a férfi egyenrangúságát jelképezi. Jézus_Urunk annak idején gyakran rajzolgatta ezt a jelet, a kedvenc jelképe volt. Itt, az élére állított négyzetben, van egy kövekből kirakott szív, amely szintén egy nagy titkot sugall, Jézus Urunk szerelmének a titkát.

Hányszor mondják az emberek:
Jézus szerelmére! Az Isten szerelmére!

Ez az ősi jelkép megmaradt és őrzi a nemzet a szívében. A régi legendák is elmondják, hogy ahol Mária jelenés volt, forrás fakadt, e források vize csodálatos gyógyító erővel bír. (Ilyen hely Szentkút is, ahol Mária jelenésének emlékét egy fa őrizte, miután a fa kiszáradt, helyén forrás fakadt)

Különös, szép dolog, hogy e hely emlékét egy kápolnával megőrizték. Külföldön, Franciaországban, Portugáliában, Ausztriában Szűz_Mária jelenésének a csodája arra késztette az embereket, hogy városokat, templomokat építsenek. Gondoljunk most Lourdes, Fatime, Mariazell városokra. Magyarországon kis megjelölések vannak, és mintha titkos kezek arra ügyelnének, nehogy az emberek emlékezzek ezekre a dolgokra. Tanítványaimmal arra vállalkoztunk, hogy ezeket a titkos szellemi helyeket megjelöljük, szépítsük, előhívjuk a hely szellemét, szellemiségét, és odaadjuk mindazoknak, akik keresik a szellemvilág csodáját, jelenlétét, örök életét. Nekünk egyetlen dolgunk van, ápoljuk ezeket a szentségeket.

További képeink: http://data.hu/url/32841g
 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

1 megjegyzés :