Blogarchívum

2010. január 12., kedd

Érvénybe lépett a "lex Vukics" - A miniszternek új törvényre volt szüksége egy őrnagy ellen

Forrás:http://www.magyarokszovetsege.hu/category/hirek/orszagos-hirek
Sz.Lenke


2008 ősze óta működik a Magyarok Szövetsége Mozgalom, melynek tevékenységét agyonhallgatja az országos sajtó. A miértre próbál választ keresni, és a mozgalom vezetője, Vukics Ferenc ellehetetlenítésének kormányzati próbálkozásáról szól az alábbi írás.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter, és államtitkára Vadai Ágnes két hónappal ezelőtt kezdeményezte a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. Törvény (Hjt.) módosítását. A módosítások első pontja ellen több ellenzéki képviselő is felszólalt, de a kormánytöbbség megszavazta a 2010. január 01-ével életbe lépő új törvényt.

Tekintsünk bele a törvény szövegébe:

„24/A. § A 24.§ rendelkezéseit megfelelően (bejelentési kötelezettség, megtiltás a hivatással vagy a szolgálati beosztással nem egyeztethető, a szolgálat érdekeit sértő vagy veszélyeztető tagsági viszony esetén) alkalmazni kell az egyesülési jog alapján létrehozott, társadalmi szervezetnek nem minősülő, de szervezett politikai tevékenységet folytató közösséghez, valamint a tömegmozgalomhoz történő csatlakozásra és részvételre is.”

A jogi szakértők egy csoportja alkotmányos aggályokat fogalmazott meg a módosítások első pontjával kapcsolatosan. Igazán különössé az új szabályozást az teszi, hogy a rendészeti dolgozókkal, hivatásos rendőrökkel, a szolgálatokkal kapcsolatosan nem lépett életbe ilyen módosítás. Mi lehet az a helyzet, ami miatt a katonákat külön kell szabályozni?

Parlamenti folyosói pletykák szerint a törvény módosítására a Vukics Ferenc honvéd őrnagy vezette Magyarok Szövetsége Mozgalom tevékenységének megrendszabályozása miatt volt szükség. Az őrnagy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanáraként egy nagyon határozott arculatot felmutató, több száz településen képviselettel és országos szervezettel rendelkező mozgalmat indított el 2008 őszén. A mozgalom tagjait és szimpatizánsait több, mint százezer főre teszik. Az elmúlt esztendőben több ezer helyi programot valósítottak meg: lakossági fórumokat, népfőiskolai előadássorozatokat, magyar termék vásárokat (Magyarok Vására), családsegítő programokat, „megyegyűléseket” tartottak. Legnagyobb megmozdulásuk a Magyarok Országos Gyűlése volt augusztus 21-22-23-án.

Ezt a három napos rendezvényüket Kunszentmiklós határában becslések szerint negyedmillióan látogatták meg. Érdekesség, hogy a hagyományoknak, a kultúrának és a magyar tudományos élet új eredményeinek helyet adó rendezvénynek az országos médiákban nyomát sem lehetett találni. Ennek elsősorban az lehet az oka, hogy a szervezet komoly alkotmányossági aggályokat fogalmazott meg a jelenlegi magyar államrenddel kapcsolatosan. Véleményük szerint demokratikus országokban egyetlen alkotmányozó erő lehetséges: az ország teljes lakossága.

Bántónak tartják, hogy az illegitim alapokkal rendelkező ideiglenes alkotmány helyett nem lett megalkotva a rendszerváltás utánra ígért új magyar alaptörvény, illetve, hogy erről nem rendeznek népszavazást. A Magyarok Szövetsége szerint Magyarország akkor válik legitim állammá, amikor népszavazással elfogadják az új alkotmányt, mely nem a Rákosi-rendszerrel, hanem a történelmi magyar államisággal vállal jogfolytonosságot.

Az őrnagy előadásain arról beszél, hogy a jelenlegi pártok egyfajta baráti társaságként vették át az ország felett a hatalmat, miközben egyáltalán nem képezik le a magyar társadalom belső érdekstruktúráját. A civil szerveződések, szakszervezetek olyan személyek vezetik, akik a pártokat kiszolgáló érdekcsoportok delegáltak. Ennek az a következménye, hogy a magyar társadalom érdekvédelme meg sem jelenik az állam adminisztrációjában. A következmény: az ország elveszíti gazdasága és önrendelkezése feletti jogot. Az állampolgárok megszűnnek állampolgárok lenni, a nemzetállam felszámolásra kerül.

A Magyarok Szövetségéről sok mindenkinek megvan a véleménye, de a legjellemzőbb a szövetség létének eltagadása, agyonhallgatása. Vezetőiről nem készülhetnek riportok. Több településen eltávolították állásukból azokat az újságírókat, műsorvezetőket, akik időlegesen médiafelülethez segítették az új szervezetet. A legfeltűnőbben Széles Gábor médiafelületein üldözik a szövetségről szóló híreket. Kondor Katalin, Pörzse Sándor is intésre került Vukics Ferenccel kapcsolatos riportjaik miatt. Az ősz óta egyetlen televízió sem fogadja híradásaikat, még a fizetett hirdetéseiket sem. A szélsőjobboldali csoportok nyíltan zsidózzák, ügynöközik, a kormányoldal szélsőségesnek bélyegezte őket. Még az egyház is támadta rendezvényüket, miközben a tagság nagy részében a történelmi egyházak tagjaiból kerül ki.

Az országgyűlés felsőházának ( a civil érdekképviselet színtere) létrehozásáért küzdő új magyar szervezet nem kíván párttá alakulni és idehaza példátlan fegyelmezettséggel szervezte nyári nagy rendezvényét Bösztörpusztán. Figyelemre méltó módon szemét, bűncselekmények és egyéb atrocitások nélkül zajlott le az ország egyik legnagyobb rendezvénye. A Szövetség egyedüli bázisát jól látható módon a magyar viszonyokhoz képest kiemelkedően aktív tagsága alkotja.

A jelenlegi törvények alapján nehéz volt lekorlátozni a szervezet tevékenységét. Látható módon a leköszönő kormány minisztere szeretné a Szövetség alapítóját és egyik motorját alacsonyabb sebességre kapcsolni.

Nem véletlen, hiszen a Magyarok Szövetsége tagszervezetei több vidéki településen szereztek többséget az időközi önkormányzati választásokon. Budapesten a XVI. kerületben néhány tucat szavazattal lemaradva a Jobbik és az MSZP mögött közel 10% -os eredményt értek el.

A Magyarok Szövetsége elsősorban érdekképviseleti erőnek tartja magát. Új szakszervezeteket és civil közösségeket szerveznek szerte az országban. Elmondásuk szerint alulról szervezett Magyarországot szeretnének megvalósítani. Addig nem létezik civil Magyarország, amíg ezen csoportok nem rendelkeznek aktív, folyamatosan dolgozó tagsággal. Céljaik elérése érdekében továbbképző központokat, szövetkezetet, hitelintézetet, televíziót és hetilapokat indítanak. Az elmúlt hetekben több szakszervezettel és civil közösséggel állapodtak meg. Helyi szervezeteik száma egyre nő. Nagy kérdés, hogy az új törvény következtében katonák maradhatnak-e majd a szervezetben.

Csak megjegyzésképpen: Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára 2002 és 2006 között feketén dolgoztatott, hangzott el egy szolnoki bíróságon. Kálmán Imre azt állítja, a pártélet szervezése volt a feladata Vadai választási körzetében. A férfi munkaügyi pert indított Vadai ellen. Szekeres Imre miniszteri tevékenységének jellemző pillanata volt, amikor holtrészegen nyökögte el beszédét a Gripen vadászrepülők átadásakor…

„…nálunk ellenben a gondtalanság mellett a gőgös tudatlanság, s a tetszelgő álműveltség fanyar mosolyával nézik le az emlékeket…melyekhez hasonlót a mai czifraságaink ál- és pótdíszítményeivel nem vagyunk képesek alkotni…valahányszor ez azonban a népek történetében beáll, mindenkor a nemzetek hanyatlását jelzi, melyek a mint nem képesek többé az ősök nagy alkotmányait fenntartani , tisztelni és megérteni, azonnal megszűnnek képesek lenni azok folytatására, újak alkotására…”
Ipolyi Arnold

14 megjegyzés :

  1. Sokaknak csípi a szemét a Magyarok Szövetsége. Minél jobban agyonhallgatják, majd annál nagyobbat szól. Csak várják ki.

    VálaszTörlés
  2. Sok minden zajlik a háttérben, amiről szinte senki se tud.
    A Kurultájjal kezdődött a MAGYAROK ÉS ROKONNÉPEK ÖSSZEJÖVETELÉNEK MEGSZERVEZÉSE !
    Vukics és társai akkor még sehol se voltak, csupán hagyományőrző címen "sportoltak".
    Azt meg minden józan ember tudta, hogy a "magyar hagyományőrzőket" az ávós Belügyminisztérium tagjaiból szervezték, ők fizették a különböző méregdrága egyenruhákat, íjakat, fegyvereket, lovakat stb. A látszatra megszüntetett pufajkásokat is mind beöltöztették valamilyen harcászati dísz egyenruhába.

    Amikor a KURULTÁJ ÖSSZEJÖVETEL hatalmas MAGYAR ÖSSZEFOGÁSSÁ TEREBÉLYESEDETT, akkor elvtársak összeszarták magukat, és a BM-es-pufajkás ávósait küldték rájuk, magyaros egyenruhákba beöltöztetve és akkor hozták létre a "magyarok szövetségét" Vukics őrnagy elvtárs vezetésével, aki a BM hatálya alá tartozó katonai főiskolát végezte.
    Mivel a Kurultáj óriási sikerét nem tudták visszafordítani, megszüntetni,
    ezzel a régi kommunista módszerhez folyamodtak, az ÉLÉRE ÁLLTAK, MINTHA TÁMOGATNÁK, miközben csak SZÉTVERNI AKARTÁK.

    Ezt felismerte a Kurultáj valódi MAGYAR vezetősége és folyik a harc, a BÚZA-konkoly válogatás.

    A Barantásokra is rá lett szabadítva az ávós szarszervezet, hogy belülről bomlasszanak, de ott is sorra buknak ki az elvtársak.

    Ahogy beindul a MAGYAR ÖSSZEFOGÁS, RÖGTÖN MEGJELENNEK A PATKÁNYOK.

    VálaszTörlés
  3. A magyarok vására augusztusi rendezvényéről, abban az időben is mondtam véleményt, de elég furcsán ki lett forgatva.
    Ott nem voltam, és tulajdonképpen másodkézből kapott vélemény alapján, volt véleményem.
    Most ismét azt látom, hogy a jobboldal- jobboldallal harcol.
    A fenti cikk azt sugallja, hogy a Vukics Fernc nem éppen népszerű a ballibek körében, ha már törvény módosításra is sor került, hogy lehetetlenné tegyék.
    A Magyarok Szövetsége, valóban csípi a liberálisok szemét, de szerintem egy belső pozíció harc is zajlik.
    Ennek következménye lesz, hogy ismét csoportocskákra szakad egy többet érdemlő nemzeti mozgalom.
    Szerintem, lehetőséget kell adni mindenkinek, és ha valóban olyat tesz ami nép és nemzet ellenes, akkor repüljön.
    Marakodás, civakodás nem visz előre.

    VálaszTörlés
  4. Ha egy alma elkezd legurulni az asztalról, akkor evidens, hogy a földre fog esni. Nem kell kivárni, míg tényleg landol.
    Ha viszont ezt közelről látja valaki, akkor odapattanhat és elkaphatja.

    Kicsit sántít a hasonlat, mert ha valaki a meglévő jót akarja szétrobbantani és ez tuti, akkor azt nem kell kivárni 20 évig, mert erre senki se ad ennyi időt. Abban a pillanatban, ha csak 1 újjal is rombolni kezd az illető, ki kell penderíteni, mint a szaros macskát.
    Itt a lényeg nem egy nemzetromboló lelki vígasztalása a cél, hanem az azonnali megakadályozása. A cél az egész nemzet számára visszajuttatni az EGÉSZ-SÉGES élethez szükséges szabadságot, és az ehhez szükséges összes lopott javak visszaszerzését.

    Akik ezt folyton megakadályozzák, annak a pokol a helye.

    VálaszTörlés
  5. Vehemencia, vérmérséklet kérdése.
    Nem kell 20 évet várni semmire, mert gyorsabban peregnek az események.
    Jó ez a hozzáállás, de az életben nem állja meg helyét, mert ezernyi más érdek fűződik hozzá, hogy ne így legyen.
    Felelőségre vonás!?
    Le kellene csukni a nemzeti elit jó részét. (bár lehet, hogy nem is a nemzeti elit)
    A kilencvenes évek elején, nyílt téma volt, hogy nincs az országban, igazán tőkés elit.
    Most van, de mire megyünk velük.
    Mi lemaradtunk, és tudomásul kell venni, de vége a vadnyugatnak, és ezt is tudomásul kell venni.
    Most kezdődik a demokrácia, de akik eddig szemérmetlenül meggazdagodtak, nem tudják megemészteni.

    VálaszTörlés
  6. Sajnos így volt ez az Árpádházi Királyok kihalásakor is az ország "Kiskirályai osztották fel maguk között az országot, csak úgy mint ma. Csak a kiskirályokat ma a pártok vezetői alkotják. De csak lesz egy "Károly Róbert" aki leszámol velük, és újta a nép szavazhat a fontosabb döntésekben. Sajnos a renszerváltás után sem érezhettünk demokráciát, igaz azt mondhatunk amit akarunk, de kit érdekel. A törvényeket ők hozzák. Lassan többen vannak a pártok delegáltjai, mint a választott képviselők és ők diktálnak, a frakcióik pedig engedelmeskedik. De egyszer csak felébredün amunkanélküliséggel altatott tespedségünből.

    VálaszTörlés
  7. Kedves István!
    A lényedet jól látod.
    A rendszerváltás, tulajdonképpen a gazdagodni tovább legálisan nem
    tudók manipulációja volt.
    Mi lehetett az akkor szuper hatalommal bíró pártelit maximális gazdagodási csúcsa?
    Max, egy nyaraló, egy új Polszki Fiat, egy kényelmes elit környezetben lévő lakás, és bármit megvehettek ingyen, bárhol.
    Ezt, egy liberális elit, nem tűrhette.
    VÁLTANI KELLETT!!
    A zsidó, és a szabadkőműves elit, különben is noszogatta a belső hazafiatlan réteget, hogy a világhatalom eléréséhez csatlakozniuk kell, és egy viszonylagos jólétben élő ország, rossz reklám.
    Akkor már nyilvánvaló volt, hogy a mesterségesen megteremtett Izrael, rákos daganat, az arab világ szívén.
    AKKOR SZÜLETETT MEG AZ ÖTLET, HOGY VALAHOL KELET EURÓPÁBAN, ÚJ HAZÁT KELL KERESNI.
    Sajnos mi lettünk a kijelölt.
    Milyen lehetőségek vannak?
    Vagy, zsidók leszünk, vagy el kell fogadni egy keleti nagy színpatikus szövetség, segítségét.
    Az előző, néphalál.
    A második egy olyan erős szövetséges, aki ellenpólusa lehet a Rócsildok, és hasonszőrű mutációk semlegesítésére.
    Tudjuk, hogy, az USA gyakorloatilag annyira el van adósodva Kína fele, hogy soha nem tudja kifizetni, a tartozását.
    Kína úgy segíthet bennünket, hogy egy fillérbe sem kerül és megszabadulunk, a nyugati bankoktól, mert kifizetik,(leírják, az amúgy is elveszett pénzt)
    Logisztikai központnak néztek ki bennünket. Mindenütt elismert tény, hogy Kína, az USAT is megelőzi, ha már meg nem előzte.
    Végre egy olyan helyzet, mit számtalanszor elhalasztott ez a nép, és végre nem Román gyarmat lenne Erdély!






    VálaszTörlés
  8. Sajnos, az Árpádházi királyok akkori politikai megfontolásból sosem magyar nőt vettek feleségül.
    Az idegen arák meg hozták magukkal az egész udvartartásukat, és mi mást kaphattak volna mind, mint földbirtokot. A magyarok már akkor idegen urakat kezdtek szolgálni. :-((
    Más kérdés, hogy aztán némelyük valami megmagyarázhatatlan "varázslat" folytán érzelmileg magyarrá lett, de bizony nem mindegyik. :-((

    VálaszTörlés
  9. Azért azt ne feledjük, hogy most véleményt mondani az akkori időkről, amikor folyamatos hazugság meg hamisítás megy, nem biztos, hogy jó.
    Sétáljunk vissza időben ! Az Árpádházi királyok idejében egész Európa a Szent Korona alá ált ÖNKÉNT- és DALOLVA, mivel az egyedüli ISTENI TÖRVÉNYE, ami az IGAZSÁGOSSÁGON ALAPULT. Kiszámítható, igazságos, tiszta, rendszerető, becsületes stb. sorolhatnám a CSAK ELŐNYEIT. Persze, hogy a többségi JÓAKARATÚ emberek ezt választották. Tehát Európa és az Apostol Királyi Magyarország azonos volt.
    Tehát az Árpádháziak nem idegenekkel házasodtak, hanem a saját fajtájukkal, hiszen a hazugságos honfoglalás előtt ATILLA NAGYKIRÁLYUNK egész Európát uralta és a gyorsan szaporodó magyarság foglalta el.
    Azt se feledjük, hogy a török 150 éve alatt népességünk 1 millióra csökkent és egy pár évtized alatt 30 millióra szaporodott.
    El kell felejteni a kommunista hazudozók hülye dumáját az idegenekkel való házasodásról. Ezt súlykolják az ARADI vértanúkról is, meg Petőfiről is, meg minden nagy Magyarjainkról, hogy azok idegenek, Frászt azok.
    Még a nemzeti színekben pöffeszkedő papgáborok-szántailajosok-molnárvjózsefek is össze-vissza hazudoznak a Magyarokról. Idegen csőcseléktől nem lehet semmit se elfogadni, mert az ő szintjükre süllyednénk, ha hinnénk nekik.

    VálaszTörlés
  10. No, persze...
    De azért pl. II. Endre feleségét: Gertrudist nagyon nehezemre esne magyarnak nevezni.
    http://www.ujmagyarevezred.nl/ume-213.html

    VálaszTörlés
  11. Hát ribancok már akkoris a nagyokra buktak és nem a bányászokba keresték az értéket. De nem ez volt jellemző.

    VálaszTörlés
  12. "Azt meg minden józan ember tudta, hogy a "magyar hagyományőrzőket" az ávós Belügyminisztérium tagjaiból szervezték, ők fizették a különböző méregdrága egyenruhákat, íjakat, fegyvereket, lovakat stb."
    Ácsi, ácsi! Azért ezt már TÉNYLEG nem jelentheted ki, ilyen kategorikusan.
    Nagyjából annyira hiteles, dokumentumok és bizonyítékok alátámasztása nélkül, mintha rólad valaki azt kezdené el terjeszteni, hogy mondjuk homokos vagy.
    Szóval én nem szeretem,a mikor valaki így vagdalkózik a levegőbe, igen sok komoly, tisztességes és becsületes hagyományőrző egyesületet ismerünk, amelyeknek nagyon is tiszteletreméltó tagjai vannak.
    Azért, mert te nem tiszteled konkrétan Vukicsot, még nem kell egy kalap alá vonni az ÖSSZES hagyományőrző egyesületet, mert ez önmagában eddig csak egy közönséges rágalom.
    Annyiban igazad van, hogy a volt pufajkásokat igyekeztek/igyekeznek mindenhová beépíteni. sok jó magyar ember lelkébe belemásznál, ha ezt olvasnák. akik szívvel-lélekkel magyarok, hagyományőrzők.


    Én is ott voltam a Magyarok Országos Gyűlésén és vásárán, nekem ÓRIÁSI csalódás volt.

    Szerintem az az irány az egyetlen, járható út a magyarság számára, amit a Magyarok Szövetsége megcélzott. Pártok feletti, civil összmagyar összefogás. Mert Ez a pálya, amire állítottak minket, tőlünk idegen, a semmibe vezető út. Amíg megosztanak minket, amíg pártoskodunk, n is reméljünk felemelkedést, változást.
    Csakhogy! mint mindig, mindenhol: ezúttal is ugyanaz történt: a gyakorlati megvalósításnál mégis ugyanazokat a hibákat követjük el: klikkek a vezetésben, mindenhová beépülő pufajkások, belső bomlasztás, hatalmi harcok....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, soha nem lesz ennek vége:-(((

    VálaszTörlés
  13. Ez nem pletyka, hanem az igazság.
    Vannak dolgok, amibe nem hinni kell, hanem LEELLENŐRIZNI !
    És élnek még Horthy-huszárok és azok leszármazottai, akik erről többet tudnak.
    Ugyanezt csinálják a Horthy által létrehozott Vitézi-renddel is, mint az álhagyományőrzőkkel.
    Az eredeti betiltva, és az ál létrehozva.
    Egyszer menj el egy "nemesi találkozóra" és kiderül, hogy max. 2-3 magyar van és a többi száz mind jehuda-cigány, akik (jobbik esetben) be vannak öltözve. A zsinagógába nincsenek annyian, mint egy Magyar-szervezésű összejövetelen. És mennyi papírral tudják "igazolni" magyar nemesi származásukat. Legalább 20 féle hamis okirattal rendelkeznek.

    Talán emlékszel a nemrég elhangzott mazsikahisztériás zoltai ávós elvtársra, aki közölte, hogy minden zsidó árpádházi leszármazott.
    Sőt .....

    VálaszTörlés
  14. Igen, vannak ocsmány dolgok, én csupán az általánosítás ellen szóltam. Nem szeretem, mert sok-sok tisztességes ember tisztességét kérdőjelezi meg ez.
    A többiben egyetértünk.

    VálaszTörlés